krzysiekkcn Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Witam, mam taką sytuację że kupuje produkty z zagranicy oraz z polski, i chciałbym dodawać produkty w euro (wtedy były by przeliczne na złotówki po określonym kursie) lub w pln (której sklep by nie ruszał. Czy jest taka opcja? Moduł? Pozdrawiam, i liczę na szybką odpowiedź, KM Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Witam, mam taką sytuację że kupuje produkty z zagranicy oraz z polski, i chciałbym dodawać produkty w euro (wtedy były by przeliczne na złotówki po określonym kursie) lub w pln (której sklep by nie ruszał. Czy jest taka opcja? Moduł? Pozdrawiam, i liczę na szybką odpowiedź, KM nie bardzo potrafię zrozumieć o co chodzi Chcesz mieć kilka walut do wyboru w sklepie? Możesz ustawić walutę główną jako euro, dodać inną - np. zł jako dodatkową i ustawić kurs przeliczeniowy. Wszystko zrobisz i panelu administracyjnym prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiekkcn Posted November 16, 2012 Author Share Posted November 16, 2012 To to ja wiem, chodzi mi bardziej o możliwość 2 walut podczas dodawania produktu. Jeżeli mam produkty sprowadzone, chciałbym wprowadzić je w euro - i miały by być one przeliczane wg. kursu. Natomiast produkty z polski, chciałbym wprowadzać w pln, już bez żadnych przeliczeń - albo jeżeli sklep będzie miał 2 waluty to przeliczenie jej np. na euro. Pozdraiwam KM Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 Niestety nie ma tego w prescie sam nad tym siedze w 1.4 zrobiłem ze pobierałem sobie walute zrobiłem dodatkowa tabele w bazie i przeliczałem na bierząco kursy w cronie lub recznie jak kto woli. I jak sobie przeliczył to robiłem update ps_products po godach producenta To tak w wielkim skrócie Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiekkcn Posted November 26, 2012 Author Share Posted November 26, 2012 MultiCurrency - kilka dolcow i problem z głowy ;P Rozwiązane Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted November 28, 2012 Share Posted November 28, 2012 Spoko ja to robiłem za free i ta aktualizacja z NBP ale kazda droga dobra ktora prowadzi do celu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts