mesti91 Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Sziasztok! Most váltottam prestashopra... Van egy csv listám a termékeimmel és bajban vagyok az importtal... Pontosabban: Van 3 oszlopom kategóriának. pl. Számítógép Merevlemez Sata Hogy tudnám ezt összehozni hogy a számítógép mappából nyíljon le és ne 3 különböző kategóriát csináljon! Előre is köszönöm!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 mindig az egyel előbbi lesz a szülő kategória 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesti91 Posted November 15, 2012 Author Share Posted November 15, 2012 Oké lehet én vagyok hülye de még mindig nem értem :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesti91 Posted November 15, 2012 Author Share Posted November 15, 2012 de mégis 3 különböző kategória lesz nem csinál főkategóriát és annak 2 alkategóriát. akkor nem értem Link to comment Share on other sites More sharing options...
katalin89 Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Csinálj akkor egy főkategóriát (ami úgy értettem, hogy a "számítógép" lesz) és kézzel állítsd be, hogy a hozzá tartozó kategóriák a "számítógép"-hez tartozzanak. Ezt úgy tudod megtenni, hogy szerkeszted pl. a sata kategóriát és ott beállítod, hogy a "számítógép"-hez tartozzon... Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 nos... mivel, csv-ről beszélünk ezért a csv fájlban megadod, hogy számítógép és az id-je az 1 lesz például és a szülő kategória 0 lesz, mivel főkategória eddig gondolom érthető köv. sor merevlemez, ennek akármilyen id-t írhatsz, de a lényeg az, hogy a szülő kategória 1 legyen mert a számítógép alá kell tartoznia. célszerű sorrendbe menni az id-kel, mert ne legyen két egyforma, mert akkor felülírják egymást 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesti91 Posted November 16, 2012 Author Share Posted November 16, 2012 Csatolok egy mintát és ugy elbírod magyarázni? Tényleg nem értem még mindig Az A-sor lenne a fő utána a B és abból még a C-nek kellene lenyílnia de sehogy sem sikerül... 123456789.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 na szóval, fáradt vagyok, de nem ennyire esetleg próbáltad a kategóriákat importálni? külön kell importálni a kategóriát és külön a termékeket amikor megvan a kategória import, akkor megnézed az aktuális alkategória ID-jét és beírod a termék import csv-be a termék mellé! remélem már érthető 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesti91 Posted November 16, 2012 Author Share Posted November 16, 2012 NA így már értem Csak az a baj,hogy a csv-be 14.000 termék van és úgy napokig tartana Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 van ilyen azt is megpróbálhatod, de csak akkor müxik, ha nincs azonos nevű kategória az utolsó alkategóriát is írhatod id helyett, mármint a pontos nevét Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesti91 Posted November 16, 2012 Author Share Posted November 16, 2012 Megpróbálom És pl olyan modul nem létezik ,hogy az összes termékem árát tudom módosítani xy %-al? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 de, csak nem modulnak hívják vásárlók/csoportok azon belül megadhatsz mindenre %-os kedvezményt ez a legegyszerűbb 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesti91 Posted November 16, 2012 Author Share Posted November 16, 2012 Köszönöm szépen ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts