sergiud Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Salut, Incerc sa import niste produse folosind optiunea CSV import. Am creat, salvat si uploadat fisierul CSV conform instructiunilor din back office. La pagina de verificare a coloanelor se vede doar prima coloana, ID - iar la import in dreptul acestei coloane sunt randurile cu intreaga lor valoare. Atasez mai jos o imagine pt a fi mai explicit. Imi poate spune cineva unde am gresit? Multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lightsb Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Salut, Din print-screen observ ca ai toate caracteristicile de import pe aceeasi coloana .... In tools -> import iar in partea dreapta ai cateva sample-uri .. apasa pe cel de import produse si vei vedea diferenta. Bafta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergiud Posted November 1, 2012 Author Share Posted November 1, 2012 Multumesc pt sfat. Am trecut toate datele pe template-ul oferit in back office si am reusit importul. Acum am o prblema legata de pret - nu il importa desi am pus coloanele in ordine. Dar sper sa ma descurc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lightsb Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Sal, Si eu cand fac import de produse cu tot cu, cuvinte cheie am o problema si anume nu imi incarca descrierea lunga. Prefer sa gasesc problemele si apoi le rezolv prin sql (macar stiu de ele). Bafta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergiud Posted November 1, 2012 Author Share Posted November 1, 2012 Am rezolvat si cu pretul. Desi nu-mi explic de ce, fisierul demo nu are decat camp de pret fara tva. Eu am mai adaugat un camp, pretul cu tva si de aceeas nu a mers - nu se suprapunea exact cu capul de tabel disponibil. Dar am completat pretul final in coloana de pret fara tva si merge. Incepe sa-mi placa Prestashop :-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristic Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Prestashop tine in tabele pretul fara TVA al produselor si categoria de TVA. Cand se afiseaza in front-office, se calculeaza atunci pretul final. In acest fel, daca se schimba de exemplu procentul de TVA la un articol, nu e nevoie de update in tabela products al noului pret. Din acest motiv cand importi produse, trebuie sa treci pretul net. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lightsb Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Prestashop tine in tabele pretul fara TVA al produselor si categoria de TVA. Cand se afiseaza in front-office, se calculeaza atunci pretul final. In acest fel, daca se schimba de exemplu procentul de TVA la un articol, nu e nevoie de update in tabela products al noului pret. Din acest motiv cand importi produse, trebuie sa treci pretul net. Esti sigur de ceea ce spui ? Ai verificat inainte sau macar ai incercat un import de produse pe baza de fisier csv ? Pentru luminarea lu' Sergiud si nu incurcarea lui ai posibilitatea sa: - importi produse cu pretul final (TVA inclus) - regula taxei de TVA (sa fie "cu TVA 24 %) Astfel nu mai este nevoie sa intrii pe fiecare produs in parte si sa modifici pretul sau sa faci un update in tabela. Rugamintea mea de a intra sa vada acel fisier sample (demo) de import trebuia sa fie edificatoare pentru el. Daca se uita cu atentie la acel fisier era ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergiud Posted November 5, 2012 Author Share Posted November 5, 2012 Multumesc amandurora. Dupa cum spuneam am rezolvat. Nu ma interesa TVA-ul, nefiind platitor si am setat regula fara TVA. Am importat cu succes produsele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
romeo.angelin Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Salut! .. .. Ma poate ajuta cineva cu un CSV Sample.. cu 2 3 example.. Incerc sa dau de capat la o chestie si nu reusesc.. Este vorba de culoare si de marime. Ex. ... o pereche de pantofi.. care este disponibila in 3 culori. si . in 6 numere ca marime.. Va multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lightsb Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Salut, In tools -> import iar in partea dreapta ai cateva sample-uri .. apasa pe cel de combinatii sample file. Bafta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartuseshop Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Salut, Eu am o problema cand import produsele in CSV nu-mi recunoaste categoria: Asa arata categoria la mine Home| Cartuse Laser Compatibile| Cartuse Laser Compatibile Brother si am pus la Multiple value separator separatorul | Categoriile le-am definit inainte. Unde este gresala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 de ce nu ce eroare i-ti da? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartuseshop Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Nu primesc nici o eroare imi incarca produsele ca si cum nu le-as da categorie. Toate mi le pune in Home. Am pus link catre site daca nu m-am exprimat cum trebuie. www.cartuse-shop.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartuseshop Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Am incercat asa cum m-ati sfatuit sa scriu la category id-ul lor, rezultatul mi-a facut categorii numele produsele nu le-a pus in acele categori Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts