Godzilla Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 (edited) Sziasztok. Megint egy újabb problémába szaladtam bele. Az oldalon használjuk ezt a php kódot. Az 1.4-nél működött rendesen de most csak ez jelenik meg Be�ll�t�si hiba! N�zze meg az adatb�zis karakter k�dol�s�t!. Az árgépre átalakítottam ezt a kódot (még az 1.4-re) és sajnos az sem megy. A karakterek helytelenül jelennek meg a csv fájlban, pedig a kódolás elvilegben be van állítva @mysql_query("SET NAMES utf8") @mysql_query('SET CHARACTER SET utf8') legalábbis eddig ez is működött. Tudna valaki valami tippet adni merre kellene keresgélnem? Előre is köszönöm. Edited October 30, 2012 by Godzilla (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 nem teljesen értem mit szeretnél Link to comment Share on other sites More sharing options...
roland76 Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Hello! Az csak az egyik oldal, hogy az adatbázisból karakterhelyesen olvasod ki az adatokat, de a megjelenítési oldalon is figyelni kell erre. Nem ismerem a Shopmania-t, de nekünk is van olyan árösszehasonlító oldalunk, ahova, ha a csv fájl utf-8-as kódolású, akkor helytelenül olvassa be az oldal a termékeink nevét. Én ezt úgy oldottam meg, hogy mielőtt fájlba írnám egy függvénnyel átkonvertálom a karakterláncot. $adat = mb_convert_encoding ( $adat , "ISO-8859-2", "UTF-8" ); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godzilla Posted October 30, 2012 Author Share Posted October 30, 2012 Működésre bírni a php kódot, ami eddig működött. Az a kód amit az 1.4-re átírtam a frissítésig ment de az 1.5-tel már nem hajlandó működni. pl á karakter helyet ezt írja be a csv fájlba á Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godzilla Posted October 30, 2012 Author Share Posted October 30, 2012 Hello! Az csak az egyik oldal, hogy az adatbázisból karakterhelyesen olvasod ki az adatokat, de a megjelenítési oldalon is figyelni kell erre. Nem ismerem a Shopmania-t, de nekünk is van olyan árösszehasonlító oldalunk, ahova, ha a csv fájl utf-8-as kódolású, akkor helytelenül olvassa be az oldal a termékeink nevét. Én ezt úgy oldottam meg, hogy mielőtt fájlba írnám egy függvénnyel átkonvertálom a karakterláncot. $adat = mb_convert_encoding ( $adat , "ISO-8859-2", "UTF-8" ); Ez most nem teljesen világos, egy kicsit értetlen vagyok Ha van egy adatbázis amiben UTF8 kódolás van majd kiolvasom ezt egy olyan php fájlal ami ugyan ilyen kódolású akkor mért jelenik meg helytelenül? Link to comment Share on other sites More sharing options...
roland76 Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Amikor még anno tanultam programozni még a tanárom is azt mondta, hogy a karakterkódolás szépséges és rögös útját mindenkinek végig kell járni és megtapasztalni De komolyra fordítva, az adatbázisnak is van egy illesztése, az adattábláknak is van egy illesztése, illetve a megjelenítéskor is meg kell határozni, hogy milyen kódolással jelenítsük meg. Ezt csv esetén kb így: header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Html esetén így: (bár ez itt nem játszik) <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godzilla Posted October 30, 2012 Author Share Posted October 30, 2012 Ez én értem is, de nem akarok kötözködni, ha eddig 1.4-en jó volt akkor most mért nem? Azért megcsináltam amit írtál és átkonvertáltam az adatokat a php fájlban így $adat = mb_convert_encoding ( $adat ,"ISO-8859-2","UTF-8"); Persze az adat át lett írva a változó nevére, és sajnos így is ugyan azt adja vissza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roland76 Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Ok, perpill nincs más tippem. Ezek szerint akkor 1.5-ös PS esetén van a gond? Illetve írtad az 1. commentbe, hogy használjuk ezt a php kódot... Melyiket? Ha publikus esetleg elküldhetnéd, s ha hazaértem, akkor rá tudok nézni, ha addig nem jutsz megoldásra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godzilla Posted October 30, 2012 Author Share Posted October 30, 2012 Nagyon köszönöm a segítséget. Sikerült egy 1.5-el működő kódot találnom a arukereso.hu-n. Azért majd ha egyszer sok időm lesz csak megnézem mi okozhatta ezt az összeakadást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts