Godzilla Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 (edited) Sziasztok, Megint új kérdéssel fordulok hozzátok. Most frissítettem az oldalt és frissítés után a vevő oldalon nem jelenek meg a képek. Megnéztem hogy milyen url-en kéri a képeket de olyan könyvtár nem is létezik. Hogy lehetne ezt a hibát kijavítani. A válaszokat előre is köszönöm. Úgy néz ki meg is oldódik a képek problémája, újra kellet őket generálni. Legalábbis elkezdtem és már egy már megjelenik. Edited October 7, 2012 by Godzilla (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 Ez a hiba nálam is megvan, de hiába generáltam újra a képeket nem jelennek meg. Nálad be van kapcsolva a keresőbarát url? Hogyan generálod újra a fotókat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 (edited) beállítások/képek alul kicsinyített képek frissítése lenyílóból kiválasztod, hogy melyiket szeretnéd ilyenkor nem kell cache és smarty fájlokat is törölni? Edited October 9, 2012 by feri (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godzilla Posted October 10, 2012 Author Share Posted October 10, 2012 (edited) Nekem nem kellet. A problémám azért még nem teljesen oldódott meg mert elég sok termék van az oldalon és nem mindet csinálta meg, de azóta nem volt időm foglalkozni vele. Mondjuk én figyelmen kívül is hagytam ezt a menut, de majd megnézem. Igen be van kapcsolva. Először én is erre gyanakodtam és kikapcsoltam, de nem segített. Most megnéztem és úgy nézem megcsinálta mindet csak az olyanokat nem amin nincs kép és nem adja vissza azt a képet ami eddig volt azoknál ahol nem voltak képek. Edited October 10, 2012 by Godzilla (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Nálam az újragenerálás nem oldotta meg a problémát. Ha be van kapcsolva a keresőbarát URL nem jelennek meg a termék képek. A korábbi verziókban is volt ilyen gondom de ott egy újragenerálás valóban megoldotta. 1.5.1-nél nem megy. Már minden beállítást kipróbáltam amit gondoltam. További ötlet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 ez alap témánál van vagy a módosítottnál? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Alap téma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 tudsz linket küldeni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 (edited) tudok. alkatresznet.hu Mit tegyek? Kapcsoljam be a keresőbarát url-t? Edited October 11, 2012 by bazso (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 én mindenképpen bekapcsolnám, ha támogatja a szerver az 1.5-nél már ott generálja a htaccess fájlt is a kép kezelőt is érdemes átállítani az új félére. gyorsabb és áttekinthetőbb Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Persze én használnám, de ha nem jelennek meg a fotók nem érek vele semmit. Amíg nem oldom meg a problémát nem használom. A képkezelőnél mire gondolsz pontosan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 van a Preferences/Images alatt egy move images ez annyit tesz, hogy fa struktúra szerint külön könyvtárba tesz minden kép fájlt ha beállítod utána kicsit feljebb ezt is no-ra kell tenni:Use the legacy image filesystem sztem lehet ez lesz a gond Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 úgy látom jó lett Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Sajna nem jó. Már kikapcsoltam a SEO-t amikor megnézhetted. Megcsináltam a képáthelyezést, újrageneráltam a képeket de így sem jelennek meg a SEO bekapcsolásakor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 az előbb jó volt mindenhol, a kép link is vmi apró gond lehet tudsz adni admin elérést? megnézem, ha gondolod képeknek gondolom az összes könyvtárnál megvan a 777-es jog Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Azért láttad jónak mert kikapcsoltam a SEO-t így megjelennek a fotók. A kép mappáknak 777 jog van adva. Te 1.5-t használsz? Nálad működik a SEO ilyen formában? Átmehetünk a beállításon? Privátba küldök egy mail címet. Úgy könnyebb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 én 1.4-et használok, nem tetszik az 1.5 admin része, meg rengeteg változtatás van a shopban nekem ott müxik rendesen minden Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Nagyon köszi ferinek a segítséget, megoldódott a problémám! Elküldte a saját teszt 1.5 rendszerének .htaccess állományát. Ezt feltöltve a szerverre úgy tűnik megoldódott a problémám. Csináltam utána egy kép újragenerálást és most minden fotó megjelenik minden oldalon. A gond ott jelentkezhetett, hogy nem volt elsőre teljes írási jogosultság adva az állományra és korábban kicsit átszerkesztettem, amellyel valószínűleg problémát jelentettem a rendszernek a fájl újraírásánál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts