simon shop Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 İnternette pretashop güncelleme ile alakalı türkçe bir döküman buldum. Orada yeni sürüme ait config dosyalarının silinip ftp'e atılmasından bahsetmiş ben bunu yanlış anlayarak ftp'deki config dosyasının silinmesi olarak algıladım ve ne yazık ki ftp'dekini sildim elimde yedekte yok. Bu nedenle update çalışmıyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Kurtarma şansım var mı elimde sadece dil dosyası'nın yedeği ve sql yedeği var. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EK-Si POS Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 tam olarak hangi dosyayı sildiniz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Tabi ki kurtarma şansınız var, Kullanmakta olduğunuz prestashop versiyonun orjinal config dosyasını, kullandığınız sisteme tekrar upload ediniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simon shop Posted October 5, 2012 Author Share Posted October 5, 2012 @salvar 1.5.017 kullanıyordum stable versiyon çıktığı için kullanmakta olduğum 1.5.017 config klasörünü komple sildim ardından 1.5.1 bu dosyayı ftp'e komple atıp üzerine yazdırdım. @shnslmz şimdi ftp'de son sürümün dosyaları var üzerine eski sürümün config klasörünü atsam sorun çözülür mü ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EK-Si POS Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 bende 1.5.0.15 var bu yüzden size bunun ayar dosyalarını gönderiyorum: http://ek-si.net/acik/config.zip bunda kurulumda oluşturulan dosyalar da var, eğer prestashop'un .zip dosyasından config klasörünü alırsanız çıkmayacak şeyler. zipi açıp settings.inc.php dosyasının içindeki şu satırlara kendi bilgilerinizi girin: define('_DB_NAME_', 'VERITABANI_ADI'); define('_DB_USER_', 'VERITABANI_KULLANICINIZ'); define('_DB_PASSWD_', 'VERITABANI_SIFRENIZ'); sonra yeni sürümün config klasörünü silip bunları gönderin. site çalışırsa daha iyi, çalışmazsa da böyle bir deneyin güncellemeyi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 (edited) ..bahsetmiş ben bunu yanlış anlayarak ftp'deki config dosyasının silinmesi olarak algıladım ve ne yazık ki ftp'dekini sildim elimde yedekte yok.... Sadece config dosyasını sildiyseniz, sorunun çözümü çok basit. Aynı versiyona ait olan config dosyasını upload ediniz. @salvar 1.5.017 kullanıyordum stable versiyon çıktığı için kullanmakta olduğum 1.5.017 config klasörünü komple sildim ardından 1.5.1 bu dosyayı ftp'e komple atıp üzerine yazdırdım. @shnslmz şimdi ftp'de son sürümün dosyaları var üzerine eski sürümün config klasörünü atsam sorun çözülür mü ? Sitenizin çalışan yedek dosyaları arasındaki config klasörü mevcut ise onu doğrudan upload ederseniz sorun çözülür. define('_DB_NAME_', 'VERITABANI_ADI'); define('_DB_USER_', 'VERITABANI_KULLANICINIZ'); define('_DB_PASSWD_', 'VERITABANI_SIFRENIZ'); sonra yeni sürümün config klasörünü silip bunları gönderin. site çalışırsa daha iyi, çalışmazsa da böyle bir deneyin güncellemeyi. @salvar burada unuttuğunuz bir kısım var sanırım; _COOKIE_KEY_ 'den dolayı admin yönetiminde de sorun yaşanır. Konuyu toparlamak gerekirse; Sitenizde güncellemeyi denerken sadece, config dosyasına mı müdahale ettiniz ? 1- Eğer tüm dosyalarda değişiklik söz konusu ise, eski versiyona ait orjinal dosyalarını şu anki sistemin üzerine yazdırınız. (install ve config hariç.) ve @salvar 'ın söylediklerini uygulayınız. 2- Sadece config klasörüne müdahale edildi ise -> Kurulumdan öncesi veya sonrasında, config klasöründeki tek değişiklik settings dosyasıdır. @salvar 'ın söylediklerini direk uygulayınız. Yukarıdaki 1. ya da 2. adımı yaptıktan sonra aşağıdaki adıma geçiniz. Sistem çalışması normale döndüğünde yönetim paneline giriş yapmayı denediğinizde hata alacaksanız, bu hatayı gidermek için admin şifremi unuttum konusundaki açıklamaları dikkate alarak çözüme ulaşabilirsiniz. Bu arada çalışmalarınız tamamlandıktan sonra, siteniz normal olarak çalışmaya devam etse de etmese de; config/config.inc.php içerisinde 29. satırda bulunan, @ini_set('display_errors', 'off'); <- bu kısmı @ini_set('display_errors', 'on'); olarak kaydetmenizi tavsiye ederim bu işlem doğrultusunda sistemde olan hataları görebilirsiniz. Son olarak sakıncası yoksa sitenizin ismini de paylaşabilir misiniz? Edited October 6, 2012 by shnslmz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Yeni kurulum yaptıysanız ve bu kadar uğraşmak istemiyorum derseniz baştan kurulum yapmanızı tavsiye ederim Ayrıca, aynı sistem üzerinden devam edecekseniz de, siteniz çalışır duruma gelmeden güncelleme yapmanızı tavsiye etmem Kolay gelsin (: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts