Stanislav Novák Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Pro odstranění Označení objednávky velkými písmeny a nahrazení běžným číslem (jako v starších verzích) jsem vyrobil tuto jednoduchou úpravu souboru /override/classes/order/Order.php Kód: <?php class Order extends OrderCore { public static function getUniqReferenceOf($id_order) { $order = new Order($id_order); //return $order->getUniqReference(); return str_pad($id_order, 6, "0", STR_PAD_LEFT); } } Pro návrat k původnímu Označení objednávky písmeny stačí odpoznámkovat první return a zapoznámkovat druhý (funguje ve Front Office). 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanislav Novák Posted October 5, 2012 Author Share Posted October 5, 2012 (edited) Aktualizace: nová úprava souboru /override/classes/order/Order.php funguje i v e-mailech <?php class Order extends OrderCore { public function getUniqReference() { $query = new DbQuery(); $query->select('MIN(id_order) as min, MAX(id_order) as max'); $query->from('orders'); $query->where('id_cart = '.(int)$this->id_cart); $query->orderBy('id_order'); $order = Db::getInstance()->getRow($query); /*if ($order['min'] == $order['max']) return $this->reference; else return $this->reference.'#'.($this->id + 1 - $order['min']);*/ return sprintf('%06d', $this->id); } public static function getUniqReferenceOf($id_order) { $order = new Order($id_order); return $order->getUniqReference(); } } Edited October 8, 2012 by Stano Novák (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
haunter Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 Díky moc!! Použiju, vyzkouším... Nechápu proč v administraci aspoň neudělali volbu čísla (kódu) objednávky... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 Taky mohli udělat volbu, jestli je admin NOOB nebo PRO, asi by to usnadnilo administraci 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspi88 Posted October 24, 2012 Share Posted October 24, 2012 Pro zobrazení VS jako čísla v bankwire (bankovní převod) stačí upravit file modules/bankwire/views/templates/hook/payment_return.tpl soubor přikládám v příloze payment_return.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
solarm Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Díky, moc pomohlo. Ctěl bych se jen zeptat, kde nebo jak zjisti seznam proměnných, které můžu do šablony použít? Např. že je %d číslo objednávky a %s je ta reference. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojkas Posted December 31, 2012 Share Posted December 31, 2012 Ahoj, mám prestu 1.5.2, ale ani při úpravě kódu mi to nefunguje. Předtím byl soubor order.php téměř prázdný. Má někdo nějaký nápad? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajcicak Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 Zkuste toto: http://brasilweb3.com.br/prestashop-v1-5-referencia-numerica-para-pedidos/ Stačí změnit jedna věc a pozmění se to všude. Ale nejraději bych byl, kdyby místo generovaného kódu bylo jen číslo objednávky jako VS (stejně jako dřív). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmila Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 Zkuste toto: http://brasilweb3.co...a-para-pedidos/ Stačí změnit jedna věc a pozmění se to všude. Ale nejraději bych byl, kdyby místo generovaného kódu bylo jen číslo objednávky jako VS (stejně jako dřív). chapu-li to dobře tak tato uprava dal generuje nahodnou kombinaci cisel, jen vynecha pismena .. je to tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aletic Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 já to chápu tak, že jsem odmazal NO_ a používám NUMERIC: case 'NUMERIC': $str = '0123456789'; break; case 'NO_NUMERIC': $str = 'ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ'; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fraidyy Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Zkuste toto: http://brasilweb3.co...a-para-pedidos/ Podle tohoto linku jsem si nastavil generování čísel místo písmen, a teď ještě prosím jak nastavit aby se shodovalo číslo faktury s číslem objednávky ? Je to nějak možné ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwooky Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Aktualizace: nová úprava souboru /override/classes/order/Order.php funguje i v e-mailech <?php class Order extends OrderCore { public function getUniqReference() { $query = new DbQuery(); $query->select('MIN(id_order) as min, MAX(id_order) as max'); $query->from('orders'); $query->where('id_cart = '.(int)$this->id_cart); $query->orderBy('id_order'); $order = Db::getInstance()->getRow($query); /*if ($order['min'] == $order['max']) return $this->reference; else return $this->reference.'#'.($this->id + 1 - $order['min']);*/ return sprintf('%06d', $this->id); } public static function getUniqReferenceOf($id_order) { $order = new Order($id_order); return $order->getUniqReference(); } } Pro zobrazení VS jako čísla v bankwire (bankovní převod) stačí upravit file modules/bankwire/views/templates/hook/payment_return.tpl soubor přikládám v příloze Potvrzuju funkčnost pro 1.5.3.1 Bez Vás bych to rozkopal. Díky! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmila Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Kdyz nebudete jen cekat kdo co sem hodi a trochu prohledate forum , je tu velmi dobre udelany modul ktery vse resi .. ba do koncoce pridava vice nez by se od toho cekalo a je FREE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwooky Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Kdyz nebudete jen cekat kdo co sem hodi a trochu prohledate forum , je tu velmi dobre udelany modul ktery vse resi .. ba do koncoce pridava vice nez by se od toho cekalo a je FREE jakej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmila Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 ... jak jinak uz jsem myslel ze nekoho pochvalim a dam mu like za snahu a misto toho .. JAKEJ? tak tady mate link : https://www.dropbox.com/s/xu8taabdcrr47b8/modrefchange.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwooky Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mogway Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Jak to mám udělat, aby se jako variabilní symbol zobrazilo tohle: 13020003. Formátování je následující: První dva čísla jsou rok Druhá dvě čísla jsou měsíc Poslední číslo je číslo objednávky Celé číslo by mělo být zarovnáno na 8 znaků. Nějak na tohle moje znalosti programování nestačí a nemůžu s tím hnout. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolda Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 ... jak jinak uz jsem myslel ze nekoho pochvalim a dam mu like za snahu a misto toho .. JAKEJ? tak tady mate link : https://www.dropbox....odrefchange.zip děkuju, modul funguje parádně. vrací číslování jako v PS 1.4 + má pár vychytávek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorshoksv Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 (edited) ... jak jinak uz jsem myslel ze nekoho pochvalim a dam mu like za snahu a misto toho .. JAKEJ? tak tady mate link : https://www.dropbox....odrefchange.zip Ahoj. Děkuji za super modul, ale teď pokud vyberu možnost platby při převzetí, zobrazí se mi chyba: Chyba serveru Při načítání adresy http://khortytsacz.c...very/validation narazily stránky na chybu. Na této adrese možná právě probíhá údržba stránek, nebo jsou stránky chybně nakonfigurovány. Poraďte, co s tím mohu udělat? Edited May 9, 2013 by Gorshoksv (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prestak Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 po pouziti modulu ktery je tady z dropboxu mi neslo udelat posledni krok objednavky , porad to hodilo chybu pro zakaznika ale objednavka byla v systemu spravne... radeji se vracim k pismenum ktere aspon funguji verze presta 1.5.4.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mogway Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Jak to mám udělat, aby se jako variabilní symbol zobrazilo tohle: 13020003. Formátování je následující: První dva čísla jsou rok Druhá dvě čísla jsou měsíc Poslední číslo je číslo objednávky Celé číslo by mělo být zarovnáno na 8 znaků. Nějak na tohle moje znalosti programování nestačí a nemůžu s tím hnout. Tak odpovím si sám: Upravit soubor override/classes/order/Order.php class Order extends OrderCore { public static function generateReference() { $query = new DbQuery(); $query->select('MAX(id_order) as max'); $query->from('orders'); $query->where('id_cart' > 0); $order = Db::getInstance()->getRow($query); $reference = $order['max'] +1 ; $datum = Date('Ym'); $reference = $datum.$reference; return sprintf('%010d', $reference); } } Link to comment Share on other sites More sharing options...
fichnalukas Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 ... jak jinak uz jsem myslel ze nekoho pochvalim a dam mu like za snahu a misto toho .. JAKEJ? tak tady mate link : https://www.dropbox.com/s/xu8taabdcrr47b8/modrefchange.zip http://prestadev.nl/en/mod/administrative-tools/8-order-reference-change-module.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochnik Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Tak odpovím si sám: Upravit soubor override/classes/order/Order.php class Order extends OrderCore { public static function generateReference() { $query = new DbQuery(); $query->select('MAX(id_order) as max'); $query->from('orders'); $query->where('id_cart' > 0); $order = Db::getInstance()->getRow($query); $reference = $order['max'] +1 ; $datum = Date('Ym'); $reference = $datum.$reference; return sprintf('%010d', $reference); } } Pěkný Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicocz Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 (edited) Ahoj všem, nainstaloval jsem modul pro změnu čísel objednávek ale po nainstalování mně přestalo fungovat zobrazování faktur a dodáků u již proběhlých objednávek. Nevíte, čím to je?... Presta 1.5.6.2 Po stisknutí na ikonku faktury nebo DL se zobrazí bílá stránka a nic dál... Tak jsem modul odinstaloval a nepomohlo a teď už nejde ani nainstalovat zpět. Díky Poznatek: Už vím, že problém bude někde v souboru class_index.php který se nachází ve složce root/cache Edited May 13, 2014 by Nicocz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
www.bio-krby-kamna.cz Posted May 29, 2014 Share Posted May 29, 2014 Nehapu proc na to hledate nejaky modul. Podle me je perfektni ze presta 1.5 dodatecne k cislu objednavky generuje ted a jmeno objednavky. Nicmene cislo objednavky nikam nezmizelo. Ma to hodne duvodu. Napriklad aby konkurence nemohla spocitat pocet objednavek u vas, obcasnym vytvarenim zkusebni objednavky a pod. Ale pokud nechcete aby zakaznik misto jmena objednavky videl cislo objednavky, coz je potreba napriklad u VS bankovniho prevodu, tak staci u te sablony, misto {order_name} dat {id_order} misto zasahu do presty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
devo Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Ahoj. Tak kolem "číslování" objednávek pro PS 1.5.xx studuju fórum už skoro hodinu, ale úplně moudrý z toho, jaké řešení vybrat, nejsem. Někdo doporučuje http://prestadev.nl/en/mod/administrative-tools/8-order-reference-change-module.html, někdo zase varuje, že se zbořil systém... Hlavně mne překvapuje, že není jednoznačně vyřešeno... Nejde nezbytně o nutnost definování nějaké vlastní sofistikované řady, ale o to, že implicitní formát IFFFPHAKR prostě v Česku přece nelze použít jako variabilní symbol. Nebo...? Jak to tedy změním NEJJEDNODUŠEJI na čísla? Díky. d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicocz Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Ahoj. Tak kolem "číslování" objednávek pro PS 1.5.xx studuju fórum už skoro hodinu, ale úplně moudrý z toho, jaké řešení vybrat, nejsem. Někdo doporučuje http://prestadev.nl/en/mod/administrative-tools/8-order-reference-change-module.html, někdo zase varuje, že se zbořil systém... Hlavně mne překvapuje, že není jednoznačně vyřešeno... Nejde nezbytně o nutnost definování nějaké vlastní sofistikované řady, ale o to, že implicitní formát IFFFPHAKR prostě v Česku přece nelze použít jako variabilní symbol. Nebo...? Jak to tedy změním NEJJEDNODUŠEJI na čísla? Díky. d upravit primo soubor classes/order/Order.php tak ze najdete funkci generateReference() a upravite ji takto : public static function generateReference() { $query = new DbQuery(); $query->select('MAX(id_order) as max'); $query->from('orders'); $query->where('id_cart' > 0); $order = Db::getInstance()->getRow($query); $reference = $order['max'] +1 ; return sprintf('%06d', $reference); } zmeny se projevi az u nove objednavky kazdopadne se vam zmeni i variabilni symbol v emailech a samozrejme vsude kde se reference number vyskytuje bez dalsich uprav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitro2666 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 (edited) upravit primo soubor classes/order/Order.php tak ze najdete funkci generateReference() a upravite ji takto : public static function generateReference() { $query = new DbQuery(); $query->select('MAX(id_order) as max'); $query->from('orders'); $query->where('id_cart' > 0); $order = Db::getInstance()->getRow($query); $reference = $order['max'] +1 ; return sprintf('%06d', $reference); } zmeny se projevi az u nove objednavky kazdopadne se vam zmeni i variabilni symbol v emailech a samozrejme vsude kde se reference number vyskytuje bez dalsich uprav. A nepríde ti žiaden autetifikačný e-mail ohľadom tejto zmenej objednávky. Ak zmeníš natvrdo kód. Edited September 24, 2014 by mitro2666 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdave Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 upravit primo soubor classes/order/Order.php tak ze najdete funkci generateReference() a upravite ji takto : public static function generateReference() { $query = new DbQuery(); $query->select('MAX(id_order) as max'); $query->from('orders'); $query->where('id_cart' > 0); $order = Db::getInstance()->getRow($query); $reference = $order['max'] +1 ; return sprintf('%06d', $reference); } zmeny se projevi az u nove objednavky kazdopadne se vam zmeni i variabilni symbol v emailech a samozrejme vsude kde se reference number vyskytuje bez dalsich uprav. Použil jsem tuto úpravu a na číslo objednávky to zafungovalo. Čemu nerozumím že když si vygeneruju fakturu např. k objednávce č. 00015 tak ve faktuře mám sice Číslo objednávky:000015 ale taky číslo faktury #in000011 prostě o 4 nižší, než je čílso objednávky. Tuší někdo z čeho se bere číslo faktury, měl jsem za to že ty čisla by měla být stejná. Děkuji za případnou napovědu Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosefSeps Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Použil jsem tuto úpravu a na číslo objednávky to zafungovalo. Čemu nerozumím že když si vygeneruju fakturu např. k objednávce č. 00015 tak ve faktuře mám sice Číslo objednávky:000015 ale taky číslo faktury #in000011 prostě o 4 nižší, než je čílso objednávky. Tuší někdo z čeho se bere číslo faktury, měl jsem za to že ty čisla by měla být stejná. Děkuji za případnou napovědu Co se týče účetnictví, tak číselná řada objednávek a faktur nemusí souhlasit. Vím, že to lépe vypadá a lehce se faktura přiřadí k objednávce. Ale k tomu je i na faktuře číslo objednávky. Reálně by to šlo udělat aby hned po vygenerování objednávky se vygenerovala faktura. Nyní se vygeneruje až po provedené platbě. Pokud by to tak bylo a generovalo by to hned i fakturu a pak zákazník nezaplatí, nepřevezme zboží, pak budeš muset fakturu stornovat. Proto je to asi udělaný nyní takto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts