devo Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Ahoj!!Už jsem si myslel, že záludnosti csv importu zvládám, ale pochopitelně mne zabrzdil posledni krok – dostat tam pře csv fotky produktů. Prosím, víte, kde dělám v Prestashop 1.1 chybu v tomto postupu?1) csv bez vyplněného sloupce “Image URLs (x,y,z…)” funguje = je tedy validní a není v něm žádná jiná chyba2) změním v tom samém csv číslo v “id_product” (na nové číslo pro “nový” produkt)3) do sloupce “Image URLs (x,y,z…)” zapíšu http://www.mujserver.cz/img/tmp/vychazkova-hul1.jpg (Pozn.: soubor vychazkova-hul1.jpg má 600×600 bodů a je ověřeno, že ručním importem přes přidávání produktu bezchybně funguje = vytvoří se z něj náhledy atd. Zároveň funguje i výše uvedená absolutní adresa – obr. se zobrazí v browseru)4) uložím csv v UTF85) přes FTP uploaduju vychazkova-hul1.jpg do adresáře img/temp (Je jedno, zda adresář temp má chmod 757, což bylo původně implicitně nebo mu změním vlastnosti zápisu skupiny na 777. Importu to nepomůže.)6) uploaduju soubosu csv přes BO – proběhne ok7) v posledním kroku Import csv to buď a) rovnou vyhodí chybu a produkty se vůbec nenaimportujou nebo csv se naimportuje, ale bez fotek viditelnych na FO. V každém případě v adresáři img/p si presta žádné náhledy nevytvoří, jak by asi měla podle toho, co jsem vyčetl…Absolutní cestu k obrázku používám, jak jsem na anglickém fóru vyčetl, jako jednodušší řešení. Nevím TOTIŽ přesně, jakou bych měl použít relativní cestu. (Když se přihlásím na FTP, vidím strukturu: public_html/www/img/tmp . Jak bych ji měl zapsat?)Prosím, ví někdo něco k tomu? Díky!P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
devo Posted May 18, 2009 Author Share Posted May 18, 2009 Ještě jednou zdravím všechny z fóra... Pořád s tím bojuju! Běžně se mi stává, že import nevyhodí žádnou chybu, oznámí úspěšný import a - zajímavé - ve výpisu FO se název produktu objeví 2 x díky takhle vygenerovaném kódu: Novinkaprodukt 88 No a nic. Fotky nejsou, neboť se soubor 88-79-home.jpg prostě nevytvoří. Jak si to tedy Presta hlídá? Omlouvám se, jestli se ptám na blbost, ale nevíte prosím někdo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
devo Posted June 21, 2009 Author Share Posted June 21, 2009 ...reseni pise Nehalen tady – http://www.prestashop.com/forums/viewthread/7356/P15/hlavn_diskuze/import_v_1_dot_1/#72062Nevim ale, jak to uplnou cestu zjistit. Muze mi prosim nekdo poradit? Nehalen pise, ze se cesta zjisti pri uploadu, ale mne se pri uploadu ukazuje jen cesta takovahle: /public_html/www/img/p/obrazek.jpg. To asi nestaci. V kazdem pripade to s ni nefunguje.Prosim, poradte nekdo, jak zjistim, na jake uplne ceste se ten adresar nachazi (napr. /home/virtual_web/mujweb.cz/public_html/eshop/img/p/obrazek.jpg)? Sorry, asi je to banalni otazka, ale nevim…;-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts