Stana Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Zdravímchtěl bych požádat o radu, při instalaci nové verze prestashopu na localhost se mi v kroku 3 zobrazí hláška: A Prestashop database already exists, please delete it or change the prefix. Může mi někdo poradit kde dělám chybu?Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
zatras Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 Nazdar, staci ak zmenis ten prefix (iny nazov napr. ps_10) alebo vymaz staru databazu a mas to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspi88 Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 Tak si vytvoř na localu novou databázi ne? Já jich mám asi 30.. už od verze 0.97 ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stana Posted May 22, 2009 Author Share Posted May 22, 2009 To mě právě nefunguje. I když vymažu databázi a vytvořím novou, nebo změním prefix tak to znovu vyhodí tuto hlášku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspi88 Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 presta mi na localu neumí vytvořit databázi sama. Používám vertrigo a tak jí vytvořím přes phpadmina ručně a pak pouze vyplním při instalaci údaje + název té nové prázdné databáze.Možná pomůže http://forum.prestashopcesky.cz/instalace-po-stazeni-t29.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stana Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Omlovám se, ale nevypsal jsem svůj problém dost podrobně.Jen dodávám, že u verze 1.0 jsem se s tím nesetkal, projevilo se to až u verze 1.1Můj postup:Před instalací si na localhostu (v EasyPHP) vytvořím databázi (např. prestashop)v kroku 3 po zadání údajů o databázi mi instalace vypíše: Error while inserting data into the database:'INSERT INTO `ps_cart_product` (`id_cart`, `id_product`, `id_product_attribute`, `quantity`) VALUES (1, 7, 23, 1)'Field \'date_add\' doesn\'t have a default value(Error: : 1364) i když tyto hodnoty zadám, a nebo jen kliknu na Next, pak se zobrazí hláška:A Prestashop database already exists, please delete it or change the prefix. a nepomůže ani změnit prefix.Obchod se samozřejmě nainstaluje, ale nemám přihlašovací údaje pro administraci.Při instalaci na placeném serveru proběhne všechno bez problémů.Díky za vaše rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts