mtom75 Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 1.5 verzióban melyik file-t kell szerkeszteni, hogy magyar legyen a felület? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIstvan Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Szerintem továbbra is a BO oldalon a Localization > Fordítás alatt tudod a magyar fordítást megoldani, a magyar nyelv kiválasztása a Localization > Nyelv menüben állítható. Ftp-n megnézve a moduloknál a magyar nyelvi fájl a translations alkönyvtárakban található hu.php-ben tárolódik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtom75 Posted September 22, 2012 Author Share Posted September 22, 2012 De nem hatásos a beállítás nem lesz magyar akármit állítok angol marad minden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtom75 Posted September 23, 2012 Author Share Posted September 23, 2012 Most pl ha én a kategóroákat akarom magyarul kiiratni akkor web/modules/blockcategories/translations könyvtárban lévő hu.php file-t kéne szerkeszteni? csináltam egy ugyan olyan file-t mint ami a németbe van mivel a hu.php üres volt. De nincs eredménye. Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIstvan Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Az én működő hu.php-m ebből a könyvtárból: hu.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtom75 Posted September 24, 2012 Author Share Posted September 24, 2012 Bemásoltam de angol mindig Telepítsem újra? Itt megnézhető http://web.service-team.org/hu/ Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtom75 Posted September 24, 2012 Author Share Posted September 24, 2012 Nem tudom helyes megoldás e de nekem úgy működik ha a modules könyvtárban lévő alkkönytárakban levő *.tpl file-t átszerkesztem magyarra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIstvan Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Működik ékezetes betűkkel a tpl magyarítás? A következő frissítésnél újraírhatsz mindent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtom75 Posted September 25, 2012 Author Share Posted September 25, 2012 (edited) nem működik az ékezetes speciális html karakter kell neki. De máshogy nem működik és nem tudom az okát. Már újra is telepítettem. Nyelvet beállítottam, front office lefordítottam. Alapértelmezetnek beállítottam magyar nyelvet. Edited September 25, 2012 by mtom75 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIstvan Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Én az 1.4.8.2-ről frissítettem a próba oldalamon a legújabbra és nyelvi gond nincs (más épp elég). A frissítésnél ha jól rémlik van legördülő menű az oldal közepén, ott a legfelsőt kell kiválasztani. Délután egy másik próbaoldalamon megnézem, majd kiírom, hogy mit merre kellett csinálnom, vagy lementem képileg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtom75 Posted September 25, 2012 Author Share Posted September 25, 2012 Amit én letöltöttem a z lehet nem is frissítés volt mert nem ajánlotta föl, hogy eredeti telepítés vagy frissítést akarok. Köszi ha küldesz képet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIstvan Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 (edited) Délután nem értem rá sajnos leírni, de holnap bepótolom. Itt a négy kép addig is. Így csináltad? Edited September 25, 2012 by BIstvan (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtom75 Posted September 25, 2012 Author Share Posted September 25, 2012 Nem igy csináltam feltelepítettem egy újat mert azt ajánlota kezdő oldalon Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIstvan Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Az azért nem nevezhető upgrade-nek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtom75 Posted September 25, 2012 Author Share Posted September 25, 2012 most tettem fel az autoupgrade modult Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIstvan Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 (edited) 1.4.9 verziód megvan mentésben? Arra tetted fel? 1-Click Upgrade - AutoUpgrade Version 0.8.1-t? Edited September 25, 2012 by BIstvan (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtom75 Posted September 25, 2012 Author Share Posted September 25, 2012 (edited) 1.4.8.2 meg van másik helyen az működik is. 1.4.9 nem volt autoupgrade v.0.3.4 Edited September 25, 2012 by mtom75 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
smnetbp Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 (edited) Szerintem továbbra is a BO oldalon a Localization > Fordítás alatt tudod a magyar fordítást megoldani, a magyar nyelv kiválasztása a Localization > Nyelv menüben állítható. Ftp-n megnézve a moduloknál a magyar nyelvi fájl a translations alkönyvtárakban található hu.php-ben tárolódik. nálam a szerver beállításai nem teszik lehetővé a nyelvi fájl back officeban történő módosítását. érdekelne, hogy pl a categories, wieved product, cart stb átírása hogyan lehetséges másképpen? a hu.php k amiket találtam, álltalában csak ezt : <?php global $_MODULE; $_MODULE = array(); tartalmazzák köszönet Edited September 30, 2012 by smnetbp (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtom75 Posted October 5, 2012 Author Share Posted October 5, 2012 Most azt tapasztalom, hogy akármely telepített nyelvi modult állítom akkor jó, de a magyar nem működik. Valami ötlete van valakinek? Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
smnetbp Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 Most azt tapasztalom, hogy akármely telepített nyelvi modult állítom akkor jó, de a magyar nem működik. Valami ötlete van valakinek? Köszi Én töröltem a magyart, majd újra feltöltöttem és most 80% ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 nálam a szerver beállításai nem teszik lehetővé a nyelvi fájl back officeban történő módosítását. érdekelne, hogy pl a categories, wieved product, cart stb átírása hogyan lehetséges másképpen? a hu.php k amiket találtam, álltalában csak ezt : <?php global $_MODULE; $_MODULE = array(); tartalmazzák köszönet én ezt úgy oldottam meg, hogy localba a sajátgépedre létrehozol egy shop-ot, lemagyarosítod és utána felülírod a szerveren hu.php fájlt Link to comment Share on other sites More sharing options...
smnetbp Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 én ezt úgy oldottam meg, hogy localba a sajátgépedre létrehozol egy shop-ot, lemagyarosítod és utána felülírod a szerveren hu.php fájlt Ez meg is volt de mintha megragadt volna a nyelv és semmi sem változott. Aztán a teljes nyelv le a szerveren majd frissít. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Tehát ezért kaptam én is ezt az üzenetet: "Warning, your PHP configuration limits the maximum number of fields to post in a form: 1000 for max_input_vars. Please ask your hosting provider to increase the this limit to 1415 at least or edit the translation file manually." Felhívtam a szolgáltatót, azt mondják biztonsági okokból nem tudják megnövelni a limitet. Az angol fórumon sok hasonló problémát jeleznek, egyes esetekben a szolgáltató megnövelte a limitet, de nem mindig. Bizony én itt elakadtam, mert nem tudom, hogyan kell "localba a sajátgépemre létrehozni egy shop-ot" Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIstvan Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Nem csak localban tudsz próbashopot létrehozni. A tárhelyeden aldomain létrehozásával tudsz egy tükör prestát próbálgatni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Pontosan ezt csináltam, a tárhelyszolgáltató viszont (Introweb) nem hajlandó limitet emelni. Azt mondják, ezzel jelentősen megnövkedne a biztonsági kockázat és ezt nem vállalják. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIstvan Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Akkor szolgáltatót kell váltani. A webdigital.hu nekem pár percen belül megnövelte a memória keretet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 (edited) uniserver http://sourceforge.n...iform%20Server/ innen töltsd le exe-t elindítod és kicsomagolja a C: meghajtóra, majd az uniserver/www/ alatt ami van törlöd és oda másolod a presta fájlokat az uniserver könyvtárban lesz egy start_as_program ezt elindítod és jobb oldalon a start both gomba klikkelsz evvel indítod a server és mysql részt utána a böngészőben localhost alatt éred el Edited October 12, 2012 by feri (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 (edited) Az eredeti Presta-fájlokat másolom át és telepítem, vagy a szerverről a telepített mappa tartalmát? Felmásoltam először az eredetit, rákattintottam a "start_as_program"-ra és a Panda rögtön leblokkolta: "Dangereous operation detected". Edited October 16, 2012 by timeatop (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
smnetbp Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 Az eredeti Presta-fájlokat másolom át és telepítem, vagy a szerverről a telepített mappa tartalmát? teljesen új telepítést csinálsz Link to comment Share on other sites More sharing options...
smnetbp Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 (edited) uniserver http://sourceforge.n...iform%20Server/ innen töltsd le exe-t elindítod és kicsomagolja a C: meghajtóra, majd az uniserver/www/ alatt ami van törlöd és oda másolod a presta fájlokat az uniserver könyvtárban lesz egy start_as_program ezt elindítod és jobb oldalon a start both gomba klikkelsz evvel indítod a server és mysql részt utána a böngészőben localhost alatt éred el vagy wampserver, én ezzel csináltam http://www.wampserver.com/en/ Edited October 16, 2012 by smnetbp (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 Mit csináljak, kapcsoljam ki a Pandát a telepítés idejére? Link to comment Share on other sites More sharing options...
smnetbp Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 Mit csináljak, kapcsoljam ki a Pandát a telepítés idejére? ha nem enged akkor nyugodtan de ha biztosra akarsz menni, tölds le a telepítőt és csatlakozz le a netről, panda ki, telepít, panda be...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 Most azt írja ki, hogy a szükséges portot más program használja. Hogy kell másik portra beállítani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted October 19, 2012 Share Posted October 19, 2012 "Please ask your hosting provider to increase the this limit to 4501 at least or edit the translation file manually." Hol található a fordítás? Az Uniserverrel nem boldogulok, kénytelen vagyok kézzel fordítani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Sikerült localhost-on Prestát varázsolni, tökéletesen működik, viszont a "max_input_vars" továbbra is 1.000 marad és nem enged fordítani. Hol található az az átkozott php.ini fájl, ahol ezt az értéket módosítani tudnám? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lacibattya Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 sziasztok! Valaki feltudná tölteni a nyelvi fájlokat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lacibattya Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 (edited) Na nekem már működik! Annyit tettem, hogy exportáltam a magyar nyelvet, majd pedig importáltam. Ki írt egy hibaüzenetet, de már jó! Edited November 8, 2012 by Piszka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Telepítettem a Wamp Servert, a fordításokat szép lassan csinálom, exportálom a nyelvi fájlt a localhost-ról, importálom a webshopba, bizonyos helyeken viszont nem frissülnek a fordítások, megmaradnak a régiek. Mi lehet a gond? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 melyiket nem sikerül lefordítani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 (edited) Például ezt szeretném kijavítani: "Elektronikus banki fizetés (az eljárás kicsit tivább tart)" A helyesírási hiba kijavításán kívül más információkat is hozzá szeretnék adni. Edited November 11, 2012 by timeatop (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 ezt a modulokon belül találod, a banki fizetésnél ott nézted? Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Igen, azt már localhost-on kijavítottam és legalább kétszer feltöltöttem a javított verziót, de sikertelenül. Nem értem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 a beállítások/teljesítmény összes parancs be van kapcsolva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 A "Beállítások"-nál ilyen menüpont nincs. Pontosan hol keressem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 (edited) ott kell lennie settings/performance ha angol Edited November 11, 2012 by feri (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Ott is van, viszont a fordító a "performance"-t "megjelenés"-nek fordította, Sok esetben csapnivaló a fordítás, bárki is csinálta. Na szóval: ott minden az eredeti beállítás, a localhost-on is ugyanaz. Hozzáférésed még mindig megvan, ha gondolod, megnézheted. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 (edited) megnézem, de én törlöm mindenkinek a hozzáférés levelét, hogy ne érje szó a ház elejét küldd el ide [email protected] meg az oldal címét is rosszul írtam a mél címet javítva Edited November 12, 2012 by feri (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonardoatis Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Sziasztok! Tud valaki valami magyarosítást az 1.5-höz és hogyan kell jelenleg azt be/fel tölteni. Sajna pár éve nem foglalkoztam prestával és már minden kiesett. Még egy kérdés: -régen volt egy 18 év feletti beléptetéshez való modul az jó még az 1.5-höz vagy van már új helyette? eléggé necces volt a régi szerintem. Köszönet! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabor@ Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 Most javítom a fordítást, valóban sok félreértelmezés van benne. Már sokat korrigáltam de csak ha teljesen elkészül akkor frissül majd a hivatalos letöltéseknél. A jelenlegi állapot letölthető innen. Ha találtatok durva tévedést kérlek írjatok. Ha valaki segítene szeretne a hátralévő kb ezer sor fordításában akkor ne fogja vissza magát, ill a meglévő 8500 sort sem árt átnézni. Üdv Gabor 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GSheelm Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Csak annyi lenne a hozzáfűzni valóm, hogy én is sokat javítottam a fordításon még az 1.5.2-nél kb 5% -ot ugrott akkor. Ami nekem nem tetszik, hogy tegező formátumban van 1.5.2 óta pl. : jelentkezz be stb.. Kellene külön egy magázó nyelvi verzió is nem gondoljátok? Gondoljatok bele: 50 éves pénzes vásárló a webshopon nem feltétlen örül a tegezésnek nem? Én ebben lépnék. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabor@ Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 továbbra is szivesen fogadom ha valaki besegít, nekem most sok egyéb dolgom van Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 nem érdemes kapkodni vele, mert elég vacakra sikerült ez a verzió és nem kapkodnak a javításokon. elég sok a hiba még benne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabor@ Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 természetesena fordítás nem csak az 1.5 verzióhoz lesz jó, majd ki kell egészíteni az új szövegekkel de még a régiek sincsenek kész Link to comment Share on other sites More sharing options...
felhasznalo Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 (edited) sziasztok! valaki tudna nekem segíteni, hogy miképpen lehet átváltani magyar nyelvre az admin felületet? már újratelepítettem háromszor a boltot, de még mindig nem sikerül rájönnöm. a lokalizációnál mindent beállítottam, a hivatalosan kitett fordítással és az itt közzétettel is próbálkoztam és semmi. van valakinek valami ötlete? köszi előre is a segítséget. Edited January 1, 2014 by felhasznalo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lacibattya Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 sziasztok! valaki tudna nekem segíteni, hogy miképpen lehet átváltani magyar nyelvre az admin felületet? már újratelepítettem háromszor a boltot, de még mindig nem sikerül rájönnöm. a lokalizációnál mindent beállítottam, a hivatalosan kitett fordítással és az itt közzétettel is próbálkoztam és semmi. van valakinek valami ötlete? köszi előre is a segítséget. Ha sehogy sem működik akkor próbáld meg lementeni a magyar nyelvet a gépedre az oldaladról aztán ugyanazt importálni. Nekem ez megoldotta. Vagy pedig a másolásnál a magyart másold az angolra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felhasznalo Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 köszi, az exportálás/importálás nálam nem járt sikerrel, korábban próbáltam. nekem is az volt a gyanúm, hogy csak az oldja meg a problémát, ha a magyart átrakom az angolra, köszi a segítséget, így fogok tenni, mert már nem bíííírom cérnával. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 admin/saját beállítások 1.5 alatti verzióknál a menü nem lesz magyar, azt egyesével kell Link to comment Share on other sites More sharing options...
felhasznalo Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 köszi Neked is, Feri! 1.5.3.1-est tettem fel, de így sem lett magyar a menü az adminon. akkor átírom. mondjuk nem nagyon értek a Prestához, eddig OpenCartot használtam, most próbálok áttérni. köszi a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 egyet próbálj még meg menj be a fordításokhoz és frissítsd le a magyar nyelvet nekem utána lett csak magyar a menü ha nem megy küldj egy elérést az adminra és megnézem Link to comment Share on other sites More sharing options...
felhasznalo Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 sziasztok! azt hiszem, hogy én voltam a béna. csak annyit kellett tenni, hogy jobb oldalon fent (az áruház előnézete előtt) rákattintsak a "my preferences" opcióra, és ott átállítsam az angolt magyarra. ez asz egy lépés hiányzott. köszi mindenkinek a segítséget. (gondoltam, hogy egyszerű a megoldás, a Templatemonsteren találtam rá http://www.templatemonster.com/help/how-to-change-prestashop-admin-panel-language.html ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 57-es hozzászólás??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
felhasznalo Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Igeeeen, de nem találtam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts