sorin frumuseanu Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 (edited) Ma ocup de partea de seo pentru magazinul edotec.ro, realizat in prezent pe platforma WP cu pluginuri de comert electronic. Nu sunt familiarizat cu modulele de seo pentru Presta (am vazut ca se mai numesc addon, plugin...) motiv pentru care va solicit sprijinul pentru alegerea unor module gratuite sau cu plata care sa rezolve urmatoarele probleme: 1. Pastrarea vechilor linkuri catre vechile categorii si produse. In WP exista un plugin foarte bun, Urban Giraffe Redirection: http://urbangiraffe.com/plugins/redirection/ Foarte simplu de utilizat, afiseaza inclusiv lista de 404 si permite imediat, la nivel de user, moficare url negasit sau url nou catre alt link. 2. Trei zone editabile html pentru content atat la categorii si subcategorii cat si la pagina de produs. Ex aici: http://edotec.ro/magazin/audi/ In header: GPS auto cu navigatie pentru toate modelele de autoturisme Audi In zona principala: "Constructorul german Audi este ..." pe h2, urmat de alt text neformatat. In footer: "Preturi bune pentru toate sistemele multimedia de navigatie auto cu dvd pentu modelele de Audi A3..." 3. Importare/afisare blog La icosmetice.ro am vazut ca poate sa existe blogul tot pe platforma wp, pe acelasi domeniu cu magazinul de Presta. As dori recomandare pentru un modul care sa afiseze posturile din blog atat pe prima pagina cat si in categorii, eventual in functie de un tag din blog. Alte module care intereseaza: 4. Comentarii la pagina de produs. 5. Comentarii la pagina de categorie si subcategorie La 4 si 5, optiune selectie pentru userii inregistrati sau nu. 6. Modul personalizare breadcrumb 7. In ideea ca in viitor se vor afisa prousele pe mai multe categorii/subcategorii (pagina 2, 3... ultima), rog recomandare modul seo care sa permita a). introducerea personalizata pe unele categorii a rel="canonica" sau rel="next"/rel="prev" . Valori meta manuale pagina 2, 3 c). Descrieri diferite pentru paginile secundare sau macar anularea descrierii de pe pagina principala a categoriei. 8. Modul seo care sa permita adaugare atribut nofollow la anumite pagini. 9. Modul seo care sa permita alte valori title="valoare" la paginile din magazin (orice fel de pagini). 10. Alte module seo pe care le considerati utile (rog si info). Multumesc Edited August 21, 2012 by sorin frumuseanu (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 daca ai fi instalat un prestashop, 1.4.8.2 sau 1.5.0.15 nu ai mai fi intrebat asa ceva!!!! eventual intrebai ceva lucruri mai serioase Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin frumuseanu Posted August 21, 2012 Author Share Posted August 21, 2012 Daca. Stimate domn, in acelasi ton as putea spune ca daca in ultimii 6 ani la Gala Premiilor in e-Commerce vreun magazin pe presta ar fi fost premiat, probabil aceste lucruri erau cunoscute. Rugamintea mea e sa ramanem totusi pe subiect. Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 daca acum 4 ani si ceva cu verziunea 0.9 participa, paote nu lua premiul I ca si acuma 2 ani, dar in fine inainte de a cere un ajutor citeste toata documentatia, si daca TE agheti undeva, TE ajutam cu drag, dar nu elemente de ABC-dar cu stima si respect Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin frumuseanu Posted August 21, 2012 Author Share Posted August 21, 2012 15-20 ore ajung de documentare? Specialitatea mea este cu totul alta. As aprecia foarte mult raspunsuri vis a vis de pluginurile recomandate si nu despre nivelul meu de experienta. Cum ati vazut in setul de intrebari, stiu iesirile, respectiv cum trebuie sa arate pt SEO. M-ar interesa modulele care rezolva aceste probleme. Evident, daca le cunoaste cineva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 in products acolo este modulul default pentru seo eu sunt lacatus mecanic Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin frumuseanu Posted August 21, 2012 Author Share Posted August 21, 2012 Mai exact? La 49 euro am gasit asta: http://addons.prestashop.com/en/seo-prestashop-modules/1782-convertisseur-durl.html La 80 euro, un modul care pare sa faca acelasi lucru http://addons.prestashop.com/en/seo-prestashop-modules/2456-url-rewriting-.html In /adminA/modgo_seo vad ca e instalat doar google sitemap. Din alte module cu plata de seo nu am vazut care stie sa modifice atribute pentru paginile secundare sau sa insereze text suplimentar. Mi-a scapat ceva? Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 1. http://addons.prestashop.com/en/seo-prestashop-modules/2456-url-rewriting-.html 2. ai nevoie de modificari in prestashop la fisierele core ca sa ai continut pentru header + footer 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 acum am vazut ca ti-ai ales singur niste module si acesta de aici pare interesant http://addons.prestashop.com/en/seo-prestashop-modules/1782-convertisseur-durl.html eu nu le-am folosit ca sa-ti ofer o parere proprie Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 hai pe yahoo costi4066 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin frumuseanu Posted August 21, 2012 Author Share Posted August 21, 2012 Sa mor daca stiu care sunt De o luna imi stric ochii cu modulele care par sa faca acelasi lucru. Cu redirect, daca ai ceva pe WP, vezi ce frumos afiseaza urban giraffe: loguri cu 404 si din 2 clicuri unde vrei sa directezi noile pagini. In presta unde sunt afisate erorile de 404? La o adica le-as regasi in statisticile on server dar ma gandesc ca e mai simplu aici. Altceva: Ai idee de unde se pot pune categorii, filtre sau alte pagini pe rel="nofollow". Mare multumire Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts