vekia Posted August 18, 2012 Share Posted August 18, 2012 nowa promocyjna cena, 5€ w dół! Opis produktu Moduł pozwoli Ci na zwiększenie przychodów dzięki uruchomieniu zakładki na stronie fanpage, pozwalającej Twoim klientom na generowanie kuponów rabatowych - oczywiście jedynie w przypadku polubienia strony fanpage Twojego sklepu. Każda z osób, która polubi Twój fanpage, będzie miała możliwość wygenerowania kuponu z kodem rabatowym, który następnie będzie mogła wykorzystać w Twoim sklepie. Facebook kupony dla fanów, pozwalają na: Ustawnienie trybu działania modułu, co oznacza wybór pomiędzy automatycznym generowaniem indywidualnych kuponów dla każdego, lub generowaniu jednakowego kuponu dla wszystkich Ustawienie znaków z których automatycznie wygenerowany zostanie kod rabatowy Ustawienie ilości znaków wchodzących w skład kodu rabatowego Ustawienie typu kodu rabatowego, co oznacza wybór między "Darmową wysyłką", "zniżka od wartości koszyka (w procentach), oraz "zniżka od wartości koszyka (w kwocie) Ustawienie waluty kwoty zniżki Ustawienie parametru definiującego ile razy jeden użytkownik może wykorzystać dany kod rabatowy Ustawienie minimalnej wartości koszyka, od której kod rabatowy będzie aktywny Ustawienie parametru pozwalającego (bądź nie) na łączenie kodu rabatowego z innymi kodami Ustawienie parametru pozwalającego (bądź nie) na łączenie kodu rabatowego z obiżkami cen Ustawienie opisu kodu rabatowego, który widoczny będzie w koszyku klienta, który go wykorzysta Ustawienie daty, w której ważność kodu rabatowego wygaśnie Ustawienie obrazu dla użytkowników, którzy jeszcze nie lubią Twojej strony fanpage Ustawienie obrazu dla użytkowników, którzy już lubią Twoją stronę fanpage Ustawienie styli czcionek, które wyświetlają kod rabatowy Podgląd na żywo, co oznacza, że wprowadzając zmiany widoczne one będą bez konieczności przeładowania strony co znacznie podnosi efektywność i komfort pracy Moduł działa z przygotowaną przez nas aplikacją na facebooku. Nasza appka pozwoli Ci na dodanie do swojej strony fanpage specjalnej zakładki "Fan Coupon" (nazwę określisz samodzielnie). Zaletą przygotowanego przez nas rozwiązania jest fakt, że nie musisz tworzyć swojej własnej aplikacji, z naszą propozycją nie jest to konieczne, zważywszy również uwagę na fakt, iż nasza aplikacja wykorzystuje certyfikat bezpieczeństwa HTTPS, co w skrócie sprowadza się do tego, że aplikacja będzie działać wszystkim użytkownikom facebooka! Możesz sprawdzić jak wygląda i jak działa aplikacja tutaj: http://www.facebook....307997355956632 Instrukcja instalacji: Pierwszy krok Zainstaluj naszą aplikację "Fan Coupon" na wybranej przez siebie stronie fanpage. Aplikacja facebook o której mowa dostępna jest na stronie: http://apps.facebook.com/psfancoupon/ Aby aplikacja działała poprawnie musisz zaakceptować wszystkie z zezwoleń, tj: dostęp do stron fanpage, dostęp do adresu email. W trakcie instalacji podaj adres URL do Twojego sklepu. Ważne aby adres był w postaci: "http://prestashop.vekia.pl/" czyli: http://adres.do.sklepu/ Drugi krok Zainstaluj moduł w swoim sklepie Trzeci krok Skonfiguruj ustawienia modułu dokładnie tak, jak tego potrzebujesz. To wszystko! moduł dostępny jest tutaj: http://mypresta.eu/pl/moduly/portale-spolecznosciowe/kupony-dla-fanow.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 7, 2012 Author Share Posted September 7, 2012 Moduł został zaktualizowany. Wprowadzone rozwiązanie pozwala na użycie modułu w starszych wersjach prestashop, tj. 1.3 odtąd moduł działa w wersjach od 1.3.0.0 do 1.4.9.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 2, 2012 Author Share Posted October 2, 2012 Kolejna aktualizacja! Tym razem aktualizacja dotyczy tłumaczeń modułu, odtąd moduł dostępny jest w wersjach językowych: Co oznacza Angielski, Polski, Francuski, Niemiecki, Hiszpański, Włoski pamiętaj, że zawsze masz dostęp do najnowszej wersji modułu na naszej stronie pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 16, 2012 Author Share Posted October 16, 2012 Moduł został zaktualizowany. Po ulepszeniach moduł działa poprawnie z najnowszą wersją PrestaShop 1.5.x! Wszyscy klienci mogą zaktualizować moduł bezpłatnie. Zapraszam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 13, 2012 Author Share Posted November 13, 2012 moduł został zaktualizowany do wersji 1.4 w najnowszej wersji masz możliwość dodania baneru informacyjnego w jednej z kolumn swojego sklepu o przeprowadzanaj akcji na facebooku. Użytkownik po kliknięciu w banner jest przekierowywany na stronę fanpage, gdzie będzie mógł wygenerować swój własny kod rabatowy więcej informacji o module + screenshoty nowej funkcji znajdziesz na oficjalnej stronie modułu: prestashop facebook fan coupon module - kupony na facebooku Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 15, 2013 Author Share Posted January 15, 2013 Aktualizacja! zaktualizowaliśmy moduł i obecnie jest on w wersji 1.5. Wszystkich zapraszamy do zapoznania się ze zmianami tutaj: Facebook Fan Coupon został zaktualizowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 3, 2013 Author Share Posted April 3, 2013 Moduł został zaktualizowany! Obecnie dostępną wersją jest 1.6.1. Dodaliśmy funkcjonalność przeglądania listy kodów rabatowych oraz profili facebook - który owy kod wygenerowały. Odtąd masz większą kontrolę nad tym kto generuje sobie kody rabatowe więcej informacji na stronie: facebook fan coupon w wersji 1.6.1 wydany! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 7, 2013 Author Share Posted May 7, 2013 Aktualizacja! wersja 1.7.1 została wydana, dodane zostały zaawansowane funkcje konfiguracji kodu rabatowego - gdzie możesz zdefiniować kategorie oraz produkty w których kod rabatowy będzie aktywny. więcej informacji tutaj: facebook fan coupons 1.7.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 (edited) Propozycje do kolejnej wersji: - wgranie własnego tła kuponu (aktualnie już jest, ale jako kompletna grafika wraz z treścią kuponu) - nałożenie własnego tekstu na kupon i możliwość ustawienia jego pozycji - wybór czcionki, rozmiaru, koloru - link do sklepu, w którym można wykorzystać kupon Nie trzeba w takiej sytuacji tworzyć nowej grafiki, gdy np. zmienia się wartość kuponu lub jego treść Edited May 12, 2013 by aro (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 12, 2013 Author Share Posted May 12, 2013 Propozycje do kolejnej wersji: - wgranie własnego tła kuponu (aktualnie już jest, ale jako kompletna grafika wraz z treścią kuponu) - nałożenie własnego tekstu na kupon i możliwość ustawienia jego pozycji - wybór czcionki, rozmiaru, koloru - link do sklepu, w którym można wykorzystać kupon Nie trzeba w takiej sytuacji tworzyć nowej grafiki, gdy np. zmienia się wartość kuponu lub jego treść Słuszne uwagi, z całą pewnością uwzględnię przy aktualizacji :-) ps. przesłałem Ci już psd ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Dzięki Można jeszcze dodać, jaki format obrazu można wgrywać: jpg,png,gif itp, jeżeli jest to dowolne/opcjonalne Jeszcze jedna uwaga odnośnie działania: Jeżeli ktoś polubił fanpage, to z automatu po wejściu w zakładkę aplikacji fancoupon na FB otrzymuje kupon, który zapisuje się w preście. Nie wiem co lepsze, czy tak jak jest teraz, czy dodać funkcjonalność do vouchera "POBIERZ KUPON" i dopiero wtedy jest on generowany i zapisywany w sklepie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 12, 2013 Author Share Posted May 12, 2013 powiem szczerze, że pierwotnie tak to miało wyglądać. Moduł powstał jeszcze w czasach, kiedy facebook nieco inaczej funkcjonował, ludzie klikali like, musieli przeładować stronę ręcznie (f5), klikali w pobierz kupon - kolejne przeładowanie - i dopiero dostawali kod rabatowy. Wielu to irytowało Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 6, 2013 Author Share Posted June 6, 2013 wersja 1.7.2 została wydana. aktualizacja dotyczy problemu z kumulowaniem się kodu z pozostałymi kodami rabatowymi. Teraz opcja pozwalająca na wyłączenie tej funkcji działa poprawnie z wersją 1.5.x Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 11, 2013 Author Share Posted June 11, 2013 aktualizacja! Do modułu została dodana możliwość "zezwolenia" użytkownikom na wygenerowanie kolejnego kuponu Możliwość wygenerowania kodu z całą pewnością zwiększy zainteresowanie ofertą +uzupełniono Polskie tłumaczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Planujesz może rabat na dany produkt za like dla niego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 12, 2013 Author Share Posted June 12, 2013 tyle tych funkcji już jest, że nie ogarniam czy jest to dostępne, czy nie edit: ta funkcjonalność jest dostępna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Dobra ok, ale chodzi o to czy po Like dla danego produktu, a nie dla fanpage'a będzie dostępny kupon na ten właśnie produkt. Czyli daje Like dla "Ipod Nano" i odbieram kupon dostępny dla "Ipod Nano", tak to działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 12, 2013 Author Share Posted June 12, 2013 aah czyli pytałeś o coś innego dzięki za doprecyzowanie moduł o którym tutaj mowa, dodaje na fanpage zakładkę z możliwością wygenerowania kuponu, inne funkcje takie jak ta o której mówisz nie są dostępne. myślę, że albo zaktualizuję ten moduł, albo wypuszczę coś nowego do supportu wspomnianej przez Ciebie funkcji całkiem fajna sprawa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 27, 2013 Author Share Posted June 27, 2013 wersja 1.7.4 wydana dodana została możliwość umieszczenia bannera (button informujący o promocji - bon rabatowy za like) w wielu miejscach (np. lewa + prawa kolumna, stopka) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 wersja 1.7.5 wydana. poprawiono ustawienia kodów rabatowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 wersja 1.7.5 wydana. poprawiono ustawienia kodów rabatowych Co dokładnie zostało poprawione z ustawieniami w ostatniej wersji? Zauważyłem, że domyślne ustawienia znaków do generowania kodów powodują problemy, np znak "@". Kupon wygenerowany z takimi znakami nie działa po stronie sklepu. Najlepiej więc stosować standardowe znaki, tj. litery i cyfry, aby uniknąć tego rodzaju problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 31, 2013 Author Share Posted October 31, 2013 moduł w wersji 1.7.7 pozwala również na zdefiniowanie darmowego prezentu Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 aplikacja fan coupon została zaktualizowana! odtąd możliwe jest wykorzystywanie modułu bez certyfikatu SSL Co dokładnie zostało poprawione z ustawieniami w ostatniej wersji? Zauważyłem, że domyślne ustawienia znaków do generowania kodów powodują problemy, np znak "@". Kupon wygenerowany z takimi znakami nie działa po stronie sklepu. Najlepiej więc stosować standardowe znaki, tj. litery i cyfry, aby uniknąć tego rodzaju problemów. przeoczyłem Twój post :| sprawdzałem wielokrotnie kupony z tymi znakami i działają. z jakiej wersji prestashop korzystasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 19, 2013 Author Share Posted November 19, 2013 wersja 1.7.8 wydana, - możliwość zdefiniowania ważności kuponu w dniach (od momentu wygenerowania) - funkcja sprawdzająca aktualizacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 9, 2013 Author Share Posted December 9, 2013 wersja 1.7.9 została wydana - problem z wieloma językami w wersji 1.5.6.x został rozwiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted December 18, 2013 Share Posted December 18, 2013 aplikacja fan coupon została zaktualizowana! odtąd możliwe jest wykorzystywanie modułu bez certyfikatu SSL przeoczyłem Twój post :| sprawdzałem wielokrotnie kupony z tymi znakami i działają. z jakiej wersji prestashop korzystasz? PS 1.4.10 - u mnie nie działało, więc zrezygnowałem z tych znaków i mam standardowe. Z przesiadką na wyższą PS czekam, aż wyjdzie 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 18, 2013 Author Share Posted December 18, 2013 PS 1.4.10 - u mnie nie działało, więc zrezygnowałem z tych znaków i mam standardowe. Z przesiadką na wyższą PS czekam, aż wyjdzie 1.6 nadziwić się nie mogę, dlaczego tak się dzieje, mogę wiedzieć z jakiego silnika mysql korzystasz? innodb czy myisam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted December 19, 2013 Share Posted December 19, 2013 nadziwić się nie mogę, dlaczego tak się dzieje, mogę wiedzieć z jakiego silnika mysql korzystasz? innodb czy myisam? myisam - tyle, że wówczas korzystałem z modułu w wersji 1.7.4, natomiast dziś zaktualizowałem do 1.7.9 nie sprawdzałem, czy w nowej wersji też jest ten problem, bo generalnie wolę, aby fan miał łatwiejszy kod do wprowadzenia, by nie utrudniać mu życia Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 19, 2013 Author Share Posted December 19, 2013 racja, chyba czas najwyższy usunąć te krzaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 8, 2014 Author Share Posted January 8, 2014 wczoraj koło południa wydana została wersja 1.7.91 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 wczoraj koło południa wydana została wersja 1.7.91 Fajnie by było (a właściwie to konieczne), aby zamieszczać changelog, bo nie wiadomo, jakie dokładnie doszły funkcje i co zostało ewentualnie poprawione w każdej kolejnej wersji. To taka moja sugestia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 14, 2014 Author Share Posted February 14, 2014 masz rację - tak też odtąd będzie, na stronie każdego modułu pojawi się zakładka z changelogiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 20, 2014 Author Share Posted March 20, 2014 nowa wersja opublikowana (1.7.92) - moduł jest odtąd w pełni kompatybilny z prestashop 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 16, 2014 Author Share Posted April 16, 2014 nowa wersja wydana. - zaktualizowane tłumaczenia - drobne zmiany w core modułu - fundament pod zbliżającą się DUŻĄ aktualizację 2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 6, 2014 Author Share Posted August 6, 2014 moduł został zaktualizowany - dodane zostały poprawki do procesu instalacyjnego związanego ze zmianami w prestashop 1.6.0.8 i wszystkich nowszych wersjach Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 11, 2014 Author Share Posted November 11, 2014 nowa wersja wydana - aktualizacja aplikacji facebook która wspiera nadchodzące duże zmiany w działaniu aplikacji na facebooku, Facebook wprowadza istotne zmiany w sposobie udzielania uprawnień, aplikacja jest gotowa na te zmiany :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtopole Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 vekia: mam taki scenariusz, czy ten moduł mi to obsłuży ? z całego sklepu jest grupa towarów (z różnych kategorii) która podlega specjalnej promocji klinent kupuje u mnie ten towar i podczas składania zamóienia lub wcześniej dostaje możliwość "share on facebook" z jakimś swoim komentarzem albo nawet lepiej z tekstem który ja wymyślę w ramach całego modułu, jeżeli wyszeruje publicznie dostaje voucher lub automatycznie do koszyka dorzuca mu się jakiś gratis, albo też obniża do 0 zł kwotę gratisowego produktu (który wcześniej dodaje się do koszyka razem z towarem) ps. w sklepie wyświetla mi się "okres darmowych aktualizacji minął" jak "przedłużyć" licencje na moduły ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 12, 2014 Author Share Posted November 12, 2014 vekia: mam taki scenariusz, czy ten moduł mi to obsłuży ? z całego sklepu jest grupa towarów (z różnych kategorii) która podlega specjalnej promocji klinent kupuje u mnie ten towar i podczas składania zamóienia lub wcześniej dostaje możliwość "share on facebook" z jakimś swoim komentarzem albo nawet lepiej z tekstem który ja wymyślę w ramach całego modułu, jeżeli wyszeruje publicznie dostaje voucher lub automatycznie do koszyka dorzuca mu się jakiś gratis, albo też obniża do 0 zł kwotę gratisowego produktu (który wcześniej dodaje się do koszyka razem z towarem) ps. w sklepie wyświetla mi się "okres darmowych aktualizacji minął" jak "przedłużyć" licencje na moduły ? podaj mi proszę swój adres mail z którego korzystasz w sklepie, pamiętam, że uzgadnialiśmy dawno temu kwestię aktualizacji, które miały być darmowe (tak mi się wydaje to było apropo sklepu z monitorami iiyama) wracając do tematu, ten moduł (facebook fan coupon) działa w zupełnie inny sposób, więc przerobienie nie wchodzi w grę. w Twoim przypadku konieczne by było napisanie modułu od nowa. w którym konkretnie momencie miałby ten share się odbywać? (to dość istotne, nie wszędzie są hooki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtopole Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 >>ten moduł (facebook fan coupon) działa w zupełnie inny sposób, więc przerobienie nie wchodzi w grę. to może ja się dostosuję do modułu bardziej jak się da generalnie idea jest taka żeby przy zakupie danego towarun klient wyszerował publicznie na swoim fb info że kupuje taki towar i za to dostanie darmowe przedłużenie gwarancji do 5 lat rozwiązać to można pewnie na 100 sposobów, ale najbardziej mi zależy żeby stało się to "za jednym zamachem" przy składaniu zamówienia da się ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 11, 2014 Author Share Posted December 11, 2014 nowa wersja - poprawki do procesu instalacyjnego - zmiany w bazie (struktura) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts