turgay Posted May 2, 2009 Share Posted May 2, 2009 Selamlar. Siteye türkçe yanında farklı diller eklemek istiyorum. ilk olarak dillerden yeni ekleye tıklayarak dili ekliyorum. çeviriler kısmına gelip gzip uzantılı dosyayı "içe aktar" dediğimde "arşiv çıkartılamadı" hatası alıyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Presta-TR Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Merhaba,tr.gzip uzantılı dosyayı kendiniz masaüstünüze çıkartın. çıkan uzantısı olmayan "tr" şeklindeki dosyayı import etmeyi deneyin. sonucu burdan bildirin.teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
turgay Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 gzipten çıkardığımda da aynı hatayı verdi. 7z programı ile gzipten çıkardığım dosyalarıda açıp farklı bir klasörde topladıktan sonra ftp den tek tek dosyaları atmak zorunda kaldım. Aynı sorunu olan arkadaşlar en azından biraz uzun da olsa bu yolla sorunu giderebilrler. örnek olarak 'de.gzip' dosyasını sağ tıklayarak 7z sıkıştırma programıyla "extract to de/" tıklayarak klasöre çıkarın.Daha sonra açtığınız klasör ismi de "de" şeklinde olacaktır. bunu da sağ tıklayarak tekrar çıkartın ve 4 klasör çıkacak karşınıza "mails, translations, modules themes" bu dosyaları da ftp yardımıyla anadizinde ilgili klaösrleri açarak dil dosyalarını yükleyip yönetim paneline dillere geçerek dili aktif hale getirin. yalnız dikkat edilmesi gereken şey çıkardığınız o 4 dosyayı ftp den atarken yanlışlıkla komple klasörün üzerine yazmayın. klasörün içinde çıkan dil dosyasını anadizinde klasörün içine girerek atın. gzip açabilmek için gerekli sıkıştırma programını bu linkten indirebilirsiniz. http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/sevenzip/7z460.exeYine de birkaç dil yükleyeceğim ve bu yol çok uzun bir yol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WebSite Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Neden bu yol uzun dedin onu analmadim dil yüklemek icin gayet güzel bir yöntem dosyalari cikarin FlashFXP programiyla direk hepsini yollayin icindeki dil dosyari gerekli klasörlere gönderilecektir ama siz onu tek tek her dosya icin acip yolluyorsaniz bilmiyorum sadece tehemes klasörünü eger temanizi degistirmseniz acin themes/prestashop yerine tehemes/kenditemenizinadi yazin ve olduu gibi hepsini direk kurulum olan root klasörüne yollayin FlashFXP özelleigi klasörleri yoksa yüklüyor ama var olan bir klasörü sadece acip icindeki dosyayi yolluyorBen ftp programi olarak asla vazgecmedigim tek program FlashFXP Link to comment Share on other sites More sharing options...
turgay Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 arkadaşım gerçekten teşekkür ederim. flashfxp programıyla sorunsuzca dil paketini hızlı bir biçimde yükledim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Presta-TR Posted May 4, 2009 Share Posted May 4, 2009 evet o kadar uzun bi yola gerek yok.. normal kurulum şeklinde (Türkiye için) tr dosyasını açıp TR dilini oluşturduğunuzda,Admin panel -> Araçlar -> Çeviriler -> çeviri mübadelesi (Bir dil paketi içeri aktar) ekranından "tr" dosyasını [çıkarttığınız tr.gzip içinden çıkan] bu ekrandan gözat diyerek yolu gösterin. ve kaydet tuşuna bastığınızda direk olarak gerekli tüm dosyalar olması gerektiği yere kopyalanarak çalışır hale geliyor. Sonuç olarak: trgzip -> "tr" dosyasını çıkarıcaksınız onuda extract etmeden admin ekranından çeviri mübadelesi ekraınndan import edeceksiniz.umarım detaylı bir şekilde anlatabilmişimdir.teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
turgay Posted May 5, 2009 Author Share Posted May 5, 2009 söylediğiniz gibi yaptığımda hata alıyorum. o yüzden diğer yöntemle sorunu çözebildim. gzip'ten de çıkardığım dosyayı içeri aktaramıyorm. yiinede sorunum çözüldü teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts