milanobj Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 Dobrý den, mám problém, se kterým potřebuji poradit, pokud by někdo byl tak hodný.... Měnil jsem doménu u eshopu a vůbec jsem si neuvědomil, že u prvních cca 200 produktů mám v popisku zboží odkaz na FAQ s původní doménou. Představa, že bych všechny produkty překopával mne děsí. Netušíte, zdali existuje způsob, jak tento řetězec s odkazem objevit a hromadně upravit ?? Velmi děkuji za jakýkoli typ Milano Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolamy Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 Hromadnou úpravu asi PS nenabízí, nicméně bych se podíval do databáze, nechal si vypsat kde všude se link nachází a pak pomocí vytvořeného php scriptu přepsat... Asi tak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
milanobj Posted July 30, 2012 Author Share Posted July 30, 2012 To bych musel umět tvořit scripty ((( Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolamy Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 tak jinak... vytvořit zálohu databáze, otevřít ve vhodném prográmku (např. PSPad), nahradit řetězec za správný a naimportovat databázi zpět... Link to comment Share on other sites More sharing options...
milanobj Posted July 30, 2012 Author Share Posted July 30, 2012 To mne taky napadlo - mám zálohu .sql, ale hledání mi nenašlo potřebný odkaz na FAQ, který potřebuji opravit Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolamy Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 (edited) Dvě možnosti: 1. buď tam není; 2. chyba mezi klávesnicí a židlí. EDIT: Musel bych vidět... V jakém souboru tu zálohu otvíráte??? Edited July 30, 2012 by prolamy (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
milanobj Posted July 30, 2012 Author Share Posted July 30, 2012 Zálohu databáze jsem dělal včera a když ji otevřu v pspadu a dám hledat FAQ či faq, tak by to přeci mělo najít http://..blabla www/domains/best... Skariš Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolamy Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 zkuste vyhledat jen část řetězce, nebo mi podrobnosti můžete zaslat na e-mail (nesmí být soubor větší jak 9MB) Link to comment Share on other sites More sharing options...
milanobj Posted July 30, 2012 Author Share Posted July 30, 2012 a kde najdu Váš email ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolamy Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 prolamy(zavináč)email.cz jinak na stránkách prolamy.hys.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 Nevim jestli se smát, nebo brečet... brečet smíchy? :D :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
milanobj Posted July 30, 2012 Author Share Posted July 30, 2012 Proč smíchy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolamy Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 (edited) "To neřeš..." A jinak jak se povedlo? Edited July 30, 2012 by prolamy (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
milanobj Posted July 30, 2012 Author Share Posted July 30, 2012 Každej je nějakej ) No jistě že nepovedlo - než si posrat databázi, to raději těch cca 150 produktů opravím, protože se mi tam míchají 2 druhy odkazů a nerad bych to zmr.... Ale díky za rady ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
milanobj Posted July 30, 2012 Author Share Posted July 30, 2012 Ale ještě se tě zeptám, když už jsi online (i když toto téma sem nepatří) : SEO mi pořád vyhazuje, že jsou špatně srovnané H nápisy. Dá se s tím něco "jednoduše" udělat ? Nikde se mi to nepodařilo vygooglit... Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolamy Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 zůstává tam odkaz ve formě best...cz/domains/best...eu/content/4-faq IMHO to je v nastavení administrace v PS, protože v db je uloženo jen /content/4-... Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolamy Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 Zřejmě má na mysli pořadí <h1>, <h2>, ... podle SEO by měl být na stránce pouze jeden <h1> a dále by pak nemělo nastat, že po nadpisu např. <h4> se objeví dále na stránce <h3>... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milanobj Posted July 30, 2012 Author Share Posted July 30, 2012 Jo, přesně toto mám na mysli. Sice je pravda, že seo na tom 100% nevisí, ale dost mě to štve ( Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolamy Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 než přepíšeš všechny odkazy podívej se v administraci na nastavení Preferences - SEO a URL - URL nastavení. Může tam být zapomenutý starý název domény... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Já bych začal tím, že sem dáš URL shopu. Pak by odpovědi nebyly jen plácání do vody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts