Avos Posted July 26, 2012 Share Posted July 26, 2012 Ahoj, chci naimportovat soubor zboží na PrestaShop, ale při kliknutí na Další krok v importu mi to hodí tuto chybovou hlášku: PHP Warning: htmlentities(): Invalid multibyte sequence in argument in D:\v012566\levnestrechy.eu\WWWRoot\admin11\tabs\AdminImport.php on line 1491 PHP Warning: htmlentities(): Invalid multibyte sequence in argument in D:\v012566\levnestrechy.eu\WWWRoot\admin11\tabs\AdminImport.php on line 1491 Neví někdo, co s tím? Soubor mám 100% dobře, importoval jsem jich desítky/stovky, jen tento je na nové doméně (bez podpory), nejde to a nevím, co s tím. Na řádku 1491 v onom souboru se píše toto: echo '<td>'.htmlentities(substr($column, 0, 200), ENT_QUOTES, 'UTF-8').'</td>'; Celý výňatek tagu je: { /* UTF-8 conversion */ if (Tools::getValue('convert')) $line = $this->utf8_encode_array($line); echo '<tr id="table_'.$current_table.'_line_'.$current_line.'" style="padding: 4px">'; foreach ($line AS $nb_c => $column) if ((MAX_COLUMNS * (int)($current_table) <= $nb_c) AND ((int)($nb_c) < MAX_COLUMNS * ((int)($current_table) + 1))) echo '<td>'.htmlentities(substr($column, 0, 200), ENT_QUOTES, 'UTF-8').'</td>'; echo '</tr>'; } Díky všem za pomoc, Avoš Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 To vypadá na kódování souboru. Musí být UTF8, pokud jsou tam české znaky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 Asi takhle, postupuješ dle manuálu pro lamy, co jsem tu kdysi postoval? Protože pokud ano, tak to musí fungovat na 100%. Jdu ti ten topic vygooglovat, když je ten pátek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avos Posted July 27, 2012 Author Share Posted July 27, 2012 Když jsem psal, že mám soubor 100% dobře, samozřejmě to zahrnuje i kódování. Naimportoval jsem na Prestu už desítky csv souborů, ale tady u toho se to prostě zaseklo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 Takže: http://insomanic.me.uk/post/191397106/php-htmlspecialchars-htmlentities-invalid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avos Posted July 27, 2012 Author Share Posted July 27, 2012 Díky za odkaz, ale moc jsem to z toho nepobral. Píše se tam něco o chybě v kódování, ale pak nechápu, proč mi jde 80 souborů naimportovat v pohodě a 81. prováděnej stejným způsobem už ne. Je tam jen 12 produktů, zkoušel jsem to 3x, zkopírovat do jinýho, uložit jako csv a upravit nastavení filtru a stejně to nejde. Anglicky umím, ale ne na úrovni programátorské, tudíž jsem z toho pochopil akorát tak to, že asi někde v PHP budu mít display_errors on. Bohužel ani jeden odkaz z článku taky nefunguje ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 Uploadni sem ten soubor... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avos Posted July 27, 2012 Author Share Posted July 27, 2012 Nejde mi to sem uploadnout, prej nemám oprávění či co, je to teda na adrese: http://ulozto.cz/xSKRLpX/import-ruukki-1-csv Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 Úplně v poho naimportovaný... tušim nějakej ten PHP bug. Mám na serveru: PHP Version: 5.3.6 MySQL Version: 5.5.23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avos Posted July 27, 2012 Author Share Posted July 27, 2012 Tudíž je možný, že je to tím, že server jede na PHP 5.2? Zkusím napsat na helpdesk, aby mi to zvedli, zatím díky, snad to bude fungovat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 (edited) Mám takové tušení, že jsem kdysi řešil bugy s PHP ještě na verzi PS 1.1, kdy taky dělal problémy import... a myslim že ta vadná verze byla 5.2.8. Edited July 27, 2012 by JAKCRABBIT (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avos Posted July 27, 2012 Author Share Posted July 27, 2012 Tak díky moc za usměrnění, byl problém na straně serveru, tudíž jsem napsal na hosting a teď už to jede v pohodě Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolamy Posted July 29, 2012 Share Posted July 29, 2012 (edited) Úplně v poho naimportovaný... tušim nějakej ten PHP bug. Mám na serveru: PHP Version: 5.3.6 MySQL Version: 5.5.23 Problém s importem zboží - nelze naimportovat ani vzorové soubory, totálně rozhodí kategorie, nepřiřadí správně zboží, musí být přeskočen 1 řádek (nevím proč, když u jiných importů není nutné) jinak načte popis jako produkt ... kategorie - projde v pohodě. Zřejmě bug na php 5.3.15 Edited July 29, 2012 by prolamy (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts