Jump to content

Üye olmayan fiyat göremesin istiyorum.

tatar

Recommended Posts

Buldum arkadaslar. Lazım olur diye yazıyorum tpl dosyalrının basına <price kısmından once ekliyoruz ve add cart wiev butonlarının bulundugu koddan sonra kapatıyoruz kodu

{if $logged eq 1} açılan if bu

{/if} kapatmak için kod ta bu

• Like 1

• 3 months later...
  • 2 weeks later...

Bir de ekleme yapmak istiyorum. Prestashop 1.5.2 'yi veya 1.5 ve üstünü yüklerseniz, Back Office>Customers>Groups altında 3 adet varsayılan grup göreceksiniz. Bunlar Visitor, Guest ve Customer

Visitor ve Guest kayıt yapmayan müşteri grubudur. Bunlar için show prices seçeneğini disable ederseniz, ne fiyat görebilirler, ne de add to cart butonu görüntülenir.

Customer grubu ise kayıtlı müşterileri temsil eder. Show prices seçeneğini enable olarak bırakırsanız, kayır olan müşteriler fiyat görebilir.

Yukarıda bahsettiğim modüller ise siteye girişte kayıt (log in) ekranını pop-up olarak çıkartır.

Kolay gelsin.

• Like 1

Bahsettiğim modül Prestashop'ın 1.4 ve 1.5 versiyonlarını destekler. Öncelikle sistemini 1.5'e güncellemeni tavsiye ederim.

İkinci alternatif ise ücretsiz olarak yapılabilecek bir konfigürasyondan bahsetmiştim, onu deneyebilirsin.

Son alternatif ise satın almış olduğun modülün 1.4 için olan versiyonunun 1.3'e uyarlanması için bir developer ile anlaşmak olabilir.

Artık Prestashop 1.3 ile uyumlu modül pek bulunmuyor.

aynı modulu bende geçen sene almıştım ama , tarayıcıların bazılarında çalışıyor bazılarında çalışmıyordu. tam bir istikrar oturdamadığımdan projeden vazgeçmiştim. pek sağlıklı çalışmamıştı bende

• 3 months later...

Arkadaşlar anlatamamışım sanırım kusura bakmayın.

İlk önce template klasörüne giriyoruz ilgini tema klasörüne giriyoruz örneğin thema122 gibi. Buradaki product.tpl dosyasını buluyoruz. Yedeğini aldıktan sonra editlemek için açıyoruz. product.tpl içerisinde

<!-- prices -->

{if $product->show_price AND !isset($restricted_country_mode) AND !$PS_CATALOG_MODE}

<p class="price">.....................

diye devam eden bir kod bölümü var bu bölüm her temada satır farkı gösterir bende 177. satırdan baslıyor.

{if $product->show_price AND !isset($restricted_country_mode) AND !$PS_CATALOG_MODE}

kısmından önce {if $logged eq 1} kodunu yapıştırıyoruz. Daha sonra alt taraflarda

.........................

</div>

{*close if for show price*}

kısmından sonra {/if} kodunu yapıştırarak açtığımız if i kapatıyoruz. Burda dikkat etmeniz gereken kısım Add to cart kısmından sonra if i kapatmanızdır her temada farklı oldugu için add to cart ı bu if ler içine almazsanız fiyat gözükmez ancak sepete ekle gözükür. Tabi bu sadece ürün içerisinde fiyatı gizliyor. Kategori içersinde de aynı işlemi yapmak için product_list.tpl yi ana sayfada aynı işlemi yapmak için homefeatured.tpl yi editlemeniz gerekmektedir. Kolay gelsin.

yapacağınız şu fiyatı gizlemek istediğiniz tpl dosyasını açın

{if $logged}
Buraya fiyat Kodu
{else}
		<a href="{$base_dir_ssl}my-account.php">{l s='Only register'}</a>
{/if}

evet bu kodu bende woman kullandım.. sorunsuz kullanıyorum...sadece bu işlem için 50$ fazla bir ücret

tabi bu kodu sepete ekle ve taksitler gibi fiyatların göründüğü yerlerde de kullanmanız lazım

Edited by Şahin YILDIZ (see edit history)

• 3 years later...

Bir de ekleme yapmak istiyorum. Prestashop 1.5.2 'yi veya 1.5 ve üstünü yüklerseniz, Back Office>Customers>Groups altında 3 adet varsayılan grup göreceksiniz. Bunlar Visitor, Guest ve Customer

Visitor ve Guest kayıt yapmayan müşteri grubudur. Bunlar için show prices seçeneğini disable ederseniz, ne fiyat görebilirler, ne de add to cart butonu görüntülenir.

Customer grubu ise kayıtlı müşterileri temsil eder. Show prices seçeneğini enable olarak bırakırsanız, kayır olan müşteriler fiyat görebilir.

Yukarıda bahsettiğim modüller ise siteye girişte kayıt (log in) ekranını pop-up olarak çıkartır.

Kolay gelsin.

Merhaba dediğiniz gibi yaptım ama bu sefer fiyat üyelere de görünmedi sizce sıkıntı nerde kullanıcılar kısmını ön izleme koyuyorum.uye_zpsqvbq8wzd.jpg?t=1485983797