osmankarakus Posted June 29, 2012 Share Posted June 29, 2012 sa. arkadaşlar presta shopta günlük, aylık, yıllık kar oranlarını hesaplatmak için ne yapmalıyız.? istatistiklerin altını üstüne geçirdim fakat bir türlü bulamadım. tam olarak sormak istediğim şu örneğin bir ürünün geliş fiyatını "Alış fiyatı" kutucuğuna girdim 10 TL, Satış fiyatına da 15 TL + KDV %18 17,70 TL olarak girdiğimde ve o gün bir müşteri bu ürünü sipariş verip ödemeyi bana gönderdiğinde %50 karım olmuş oluyor. bu kar oranlarının toplamını günlük aylık olarak nerden görebilirim. Default modüllerde bu mümkünmü ? mümkün değilse önerebileceğiniz bir modül varmıdır ? şimdiden teşekkürler.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osmankarakus Posted June 30, 2012 Author Share Posted June 30, 2012 Yokmu bu konuda birşeyler bilen ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 ben bilmiyorum bilsem cevaplarım:) bulursan haber ver merak ettim Link to comment Share on other sites More sharing options...
osmankarakus Posted June 30, 2012 Author Share Posted June 30, 2012 böyle bir şey yoksa büyük eksiklik Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 sanki var gibi aklımda kalmış . merk ettim bende yarın inceleyip buraya yazacağım Link to comment Share on other sites More sharing options...
osmankarakus Posted July 2, 2012 Author Share Posted July 2, 2012 Sabırla bekliyoruz ayrıca teşekkürler ilgilendiğin için. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 osman bey aradım ama bulmadım, mahalesef belki bir başka biri bulabilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osmankarakus Posted July 7, 2012 Author Share Posted July 7, 2012 yinede teşekkürler.. seni de uğraştırdık baya (: Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted July 9, 2012 Share Posted July 9, 2012 rica ederim her zaman yardım etmeye çalışıyoruz ama bazen bilgimiz her şeye yetmiyor. ama aklımda bir yerde raslarsam veya bulursam direkt size pm atacağım Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted July 10, 2012 Share Posted July 10, 2012 Merhabalar, PrestaShop varsayılan modülleri arasında istediğiniz kriterlere uygun bir modül sistemi yok diye biliyorum. Sizin için biraz göz atmak istedim: En yakın bunu bulabildim: Modül Hakkında: Bir tarih aralığı verileri için PrestaShop mağaza istatistikleri görüntülemenize olanak sağlar dilerseniz PDF çıktısı da alabilirsiniz. Özellikler - Dönüşüm oranı - Katılım / Ziyaretler / Ziyaretçi / Kayıtlı - Yaş / Cinsiyet müşteriler - Siparişler ödenen - Siparişler beklentileri - Reddedilen siparişler - En çok satan ürünler - En karlı ürünler - En iyi müşteriler - Popüler aramalar Tam olarak istediğinize sahip olabilmeniz için sanırım: dilediğiniz tarzda bir modül yazdırmanız gerekecek. İyi çalışmalar (: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 Böyle bir modül yazsam müşteri çıkar mı? Ne dersiniz? Konu itibariyle böyle bir modülde başka ne gibi istatistikler olmasını beklerdiniz? Fikirlerinizi alabilir miyim? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 Merhabalar Çağlar Bey, Bence bu durum ciddi bir eksiklik, dolayısı ile evet Türkiye pazarında da yurtdışı pazarında da müşteri çıkar diye düşünüyorum ama Türkiye pazarına sunacağınız hizmetin bedeline dikkat etmeniz gerekir bence Siz de bilirsiniz ki böyle bir sistemin ve modüllerin hizmet bedeli ile ilgili olarak yorumlar genel itibari ile ortada ama yurtdışı pazarında hizmet bedelinde daha özgür davranmak mümkün olabiliyor ama tabi ki bu durum da size kalmış. Genel anlamda; gelişmiş ama bir o kadar da kullanımı kolay olmalı bence. Modül içeriğinde; kâr, stok vb. istatistik değerlerinin yanı sıra, belki mevcut konuya biraz uzak gelebilir ama: seo istatistik değerleri ile ilgili de küçük bir bölüm olabilir aslında. ÜRÜNLER (Aktif ~ Pasif ~ Toplam) MÜŞTERİLER (Son eklenen 5 Müş. gibi) SİPARİŞLER YÖNETİCİLER TOPLAM CARİ AYLIK CARİ vb. Başarılar ve iyi çalışmalar dilerim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 Merhabalar Çağlar Bey, Bence bu durum ciddi bir eksiklik, dolayısı ile evet Türkiye pazarında da yurtdışı pazarında da müşteri çıkar diye düşünüyorum ama Türkiye pazarına sunacağınız hizmetin bedeline dikkat etmeniz gerekir bence Siz de bilirsiniz ki böyle bir sistemin ve modüllerin hizmet bedeli ile ilgili olarak yorumlar genel itibari ile ortada ama yurtdışı pazarında hizmet bedelinde daha özgür davranmak mümkün olabiliyor ama tabi ki bu durum da size kalmış. Genel anlamda; gelişmiş ama bir o kadar da kullanımı kolay olmalı bence. Modül içeriğinde; kâr, stok vb. istatistik değerlerinin yanı sıra, belki mevcut konuya biraz uzak gelebilir ama: seo istatistik değerleri ile ilgili de küçük bir bölüm olabilir aslında. ÜRÜNLER (Aktif ~ Pasif ~ Toplam) MÜŞTERİLER (Son eklenen 5 Müş. gibi) SİPARİŞLER YÖNETİCİLER TOPLAM CARİ AYLIK CARİ vb. Başarılar ve iyi çalışmalar dilerim. Merhabalar, Görüşleriniz için çok teşekkürler. Muhasebe ve istatistiğe yönelik istatistiklere yönelik bir modül yazacağım galiba. Ben de biraz baktım, bir boşluk kapatabilir gibi duruyor. Ancak SEO başka bir konu, onun ucu bucağı yok. Daha önce küçük bir sayfa istatistik modülü yazmıştım. Basit bir modül olmasından kaynaklı sanırım Addons'da çok satılmadı. Fiyat konusunda her zamanki gibi yapacağım. Doğrudan temas kuranlara indirimli fiyat vereceğim. Aksi takdirde Addons'ta satış yapamam. Böyle bir şartları var. Başka bir sitede satılacaksa dahi Addodns fiyatının altında satılmasına izin verilmiyor. Neden Addons'ta satıyorsunuz diye soracak olursanız, güvenli olmasından dolayı tercih ediyorum diyebilirim. İki gün önce modüllerimden birinin (Audio Player) başka bir sitede ücretsiz dağıtıldığını gördüm. Prestashop'a haber verdim. Bir gün içinde bir copyright notice ile hallettiler. Bu gibi işlemler hem zamanımı almıyor, hem de güven veriyor. Selamlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 addons 'ta 45 günlük para blokesi ve ortalama %35 lik bir kesinti var ama ne olursa olsun addons'ta satmak en mantıklısı oluyor. bu konuda çağlar'a katılıyorum.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Behc98 Posted September 1, 2012 Share Posted September 1, 2012 Şahsen E ticaret sitesi kullanan biri olarak; kar hesaplaması yapmasını isterdim. Bunu yaparken, alış-satışdaki vergi farklarımı (kdv, müstahsil, gelir), kargo maliyetlerimi, fatura baskı giderlerimi, kutu ve personel giderlerimide hesap etmesi lazım fazlalıklar çıkarılabilir. Alış ve satış esnasındaki kurları ve farklılıklarını.. Aylık bazda kırılan döküleninde bir şekilde işlenmesi lazım, iade olan ürünler ve kargo farklarını da hesaba katması lazım... Biraz çalışılınca ortaya para ödemeye değer bir modul çıkacağına eminim. Kolay gelsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EK-Si POS Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 Çağlar bey bu modülü yapacak mısınız? Yapmayacaksanız ben yapacağım yada ben yapıyım siz modül'e çevirip add-ons'a koyun? Buna çok yakın birşey kendi yazılımım için yaptım çünkü. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 Harika bir teklif. Muhtemelen Aralık sonuna kadar benden bir şey çıkmayacak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osmankarakus Posted April 16, 2013 Author Share Posted April 16, 2013 Bu konuda modül üreten neticeye ulaşan varmı? varsa modülü alabilirim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osmankarakus Posted April 19, 2013 Author Share Posted April 19, 2013 Yokmu bu modülü yapan? oldukça basit birsey aslında. ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EK-Si POS Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 (edited) Benim yapacak zamanım yok. Edited April 19, 2013 by EK-Si POS (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
osmankarakus Posted April 22, 2013 Author Share Posted April 22, 2013 En iyisi ücretli olarak birisine yaptırmak olacak sanırım.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osmankarakus Posted June 15, 2014 Author Share Posted June 15, 2014 Merhabalar, Görüşleriniz için çok teşekkürler. Muhasebe ve istatistiğe yönelik istatistiklere yönelik bir modül yazacağım galiba. varmı bir gelişme ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 (edited) Bu işlemi eticaret ti ciddi anlamda yapanlar muhasebe programları ile çözüyor...bir tık ile haftalık aylı yıllık kârlarını çıkartırlar.... Eğer siz bunun panelde görmek istiyorsanız aşağıdaki modülü kullanabilirsiniz.... http://addons.prestashop.com/en/billing-invoicing-prestashop-modules/14973-sales-summary.html -------------------------------------------------------------------------Kâr marjını gösteren başka bir modül.... http://addons.prestashop.com/en/analytics-stats-prestashop-modules/4764-show-margin.html ---------------------------------------------------------------------------Kâr marjını gösteren başka bir modül....http://addons.prestashop.com/en/analytics-stats-prestashop-modules/6541-stats-calcul-profit.html Edited June 15, 2014 by Şahin YILDIZ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts