Jump to content

INSTALARE PRESTASHOP DE LA A LA Z

Recommended Posts

daca ai auzit de xampp il poti rula localhost , pe windows.

o sa iti mai dea cateva erori pe localhost si daca vrei sa faci shopul jos si sa-l pui pe un server nu te sfatuiesc daca esti incaepator in chestii d'astea.

ca sa te joci cu el offline... cauta xampp pe google down/install , creaza baza de date in phpmyadmin / instaleaza presta , si joacate cu el.

module/traduceri in romana gasesti pe http://prestashop.sidro.ro

si cand iti iei un domeniu nu uita sa-l inscrii in http://director.sidro.ro

daca vrei sa-l vezi live in actiune : http://prestashop.sidro.ro

bafta!

David, nu vreau sa fiu rau, dar lumea nu prea are timp sa predea lectii de instalare si configurare.

Pentru ceea ce vrei tu sa faci trebuie timp, cunostiinte si munca.

Daca chiar vrei sa te ocupi de WWW trebuie sa incepi cu lectii de baza: HTML, PHP, MySQL, etc.
Daca nu stii sa instalezi un program (XAMPP) cred ca e prea devreme sa pui in picioare un WEBSHOP.
Daca chiar ai nevoie de WEBSHOP poti sa "angajezi" pe cineva sa faca lucrul asta pentru tine.

Pentru multi din forum cred ca este de preferat sa ne dai acces pe calculatorul tau si sa-l instalam noi decat sa scriem pagini intregi de tutoriale.

Daca chiar esti dispus sa inveti si ai cunostiintele de baza si de engleza, incepe cu:

http://www.apachefriends.org/f/viewforum.php?f=34 - Pentru XAMPP

http://www.prestashop.com/forums/viewforum/7/installation_configuration___upgrade - Instalare Prestashop

1.INSTALEZI XAMPP
2.DESCHIZI UN BROWSER SI SCRII LA ADRESA : LOCALHOST SAU 127.0.0.1
3.IN BARA DIN STANGA O SA GASESTI PHP MY ADMIN SI DAI CLICK
4.CREEZI BAZA DE DATE ( SCRI NUMELE SI DAI CREARE)
5.DEZARVIHEZI PRESTASHOP IN C:\xampp\htdocs\ (SAU UNDE AI INSTALAT XAMPP)
6.IN BROWSER SCRII ADRESA : localhost/prestashop/ (sau cum ai numit directorul / ai grija daca l-ai pus in subdirector sa scrii cum trebuie adresa)
7.INSTALEZI PRESTASHOP URMAND INSTRUCTIUNILE AFISATE
8.JOACA-TE CU EL SI INVATA DIN GRESELI (NU AI CE SA PIERZI , DECAT TIMPUL TAU POATE %-P )

INTR-ADEVAR ESTE MULT MAI USOR SA IL INSTALEZE ALTCINEVA (SI PENTRU TINE SI PENTRU CEL CE ITI FACE ACEST SERVICIU), DAR NU INVETI NIMIC.

SPOR LA TREABA !

:coolsmile:

P.S. : PREFER SA DAU EXPLICATII SI INDRUMARI AICI CAND AM TIMP SI CHEF DECAT SA FIU SUNAT / CAUTAT PE MESS PENTRU CHESTII LEGATE DE PRESTASHOP.

NU SUNT EXPERT DAR NICI NOOB, DOAR AUTODIDACT . :)

BAFTA TUTUROR !

rulezi prestashop local sau pe server online ?

indiferent daca rulezi local sau online nu ai configurat serverul de mail.

modul newsletter = oameni se aboneaza la tine si tu le trimiti ofertele tale prin mail.

pe local in mod sigur nu ai server de mail.

pe online verifica in back-office la preferinte/email setarile serverului de mail

nu stiu 230mb.com ce setari au la serverul de mail.
verifica daca iti suporta functia php mail().

DACA suporta php mail() selecteaza asta si in back-office.
Daca nu iti trebuie server smtp de mail si setezi si in back-office.

modulul newsletter are in back-office functie de export in fisier .csv pe care o importi in lista de mail sau program de trimis mailuri.

orice adresa de mail chiar si @gmail.com sau @yahoo.com .

am intrat si eu pe 230mb.com

se pare ca hostingul e pe windows, iar prestashop uneori nu se intelege cu hostingul pe windows.

cauta un host gratis pe linux ( sa aibe cpanel ) si incearca acolo.

eu am incercat acum ceva vreme (vreun an ) pe xhost.ro parca si mergea perfect din prima si cu toate functiile.

• 2 weeks later...

daca nu mere mailul la comenzi noi, probabil nu este activat/instalat modulul mail alerts .
Asa am patit si eu, primeam mailurile de la formularul de contact da nu venea nici un mail la comanda noua.
Mergi in admin la Modules si cauta modulul Mail Alerts si vezi daca e activat.

pai si ai dat pe configure acolo sa setezi adresa de mail.

Si eu oricum am pe moment o problema, ca toate mailurile astea cu notificari se duc in spam, nush de ce,
alea de la contact se duc cum trebuie.

si acu vezi pe ce adresa ai setat sa se duca mailurile cu notificari ca pe yahoo cu filtrul ala al lor, cateodata nici un bulk nu mai intra, se pierd pe drum

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

i have a stupid question ca nu is foarte lamurita cu local host shop astea ...

azi la lucru am tot muncit la shop si as vrea sa continui si de acasa, dar n-am habar la ce adresa gasesc paniu de administrare sa intru.
trebuie sa fiu doar pe pc-ul ala unde e instalat ca sa intru sa lucru ?

ca nu m-am uitat sus sa vad in browser adresa unde-l gasesc. exista ceva adresa standard la panou ala? sau apartine de pc ?
gen www.shop.com/cpanel bla bla ...

?!

• 3 months later...
orice adresa de mail chiar si @gmail.com sau @yahoo.com .

am intrat si eu pe 230mb.com

se pare ca hostingul e pe windows, iar prestashop uneori nu se intelege cu hostingul pe windows.

cauta un host gratis pe linux ( sa aibe cpanel ) si incearca acolo.

eu am incercat acum ceva vreme (vreun an ) pe xhost.ro parca si mergea perfect din prima si cu toate functiile.

Salutare prietene si prieteni,

Va sugerez un lucru ca si amici de dialog in care invatam cu totii cate ceva, XHOST nu este serios, este un server din BUZAU, am avut la ei 3 ani de zile o pagina pe langa faptul ca sunt scumpi ca host, si trafic bla bla bla sunt si tepari. Atat am dorit sa spun, am si discutat cu ei la telefon au avut si adrese fantoma prin Bucuresti, dar sunt neseriosi din pacate, uitati acel Host.
Cu stima, pentru amici

13860_MEkLWatMtPPFuB3CGnjt_t

• 2 weeks later...

eu am testat prestashop 1.1 cand abia a aparut. asta se intampla acum 1 an si ceva si timp de aproximativ 1 luna pentru a face traducerile in lb. romana.
ultima versiune de prestashop 1.2.5 implica unele modificari si deci exista posibilitatea sa nu mai fie compatibil cu serverul daca software-ul de pe xhost nu a fost updatat/reconfigurat.

mentionez ca nu am mai testat hosturi gratuite de ceva vreme pentru prestashop.

am indicat xhost doar informativ din experienta mea anterioara.