Ota Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 Ahoj všem,chtěl bych někoho požádat o pomoc.Za boha nemohu přijít na to, jak donutit Prestu, aby nezkradoval názvy nadpisu.Zkoušel jsem zvětšovat css rámeček, dívat se do databáze. CSS jsem zkoušel již snad celou věčnost.Ze zdrojáku mi také není jasné, proč když si z databáze načte celý názve jej do zobrazovaného popisu produktu zkrátí a na závěr zobrazí "..." tj. tři tečky.Dejte mi prosím někdo hint jak se tohoto zkrácení zbavím. Zda je to v CSS stylu nebo někde jinde.Funkci Ovelflow v CSS jsem zkoušel a daval jsem ji teměř na všechny rámečky, nepomohlo to.Níže posílám screenshot mého problému.Problém možná vyřešil developer pacipaci.cz ??? i když jeho CSS je dosti jiný od originálu.DíkyOta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronikus Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 Problém možná vyřešil developer pacipaci.cz ??? i když jeho CSS je dosti jiný od originálu.DíkyOta Hmmmm.... koukám jak na pacipaci.cz má řešeno výpisem produktů dle výrobců! Mohu se zeptat, to je modulem nebo úpravou v kodu? Celkem by se mi to hodilo!!! Dejte někdo info!! Je to docela užitečná věcička!Broník Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspi88 Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Na počet znaků ti možná pomůže tento návod, který je na hlavní stránku http://prestashopcesky.cz/zmena-delky-nadpisu-na-hlavni-strance-modul-homefeatured/Pokud chceš v themes tak tam musíš upravit nejspíše category.tpl nebo něco podobného.Musíš hledat ;-)Jinak určitě to bude stejný jako u úpravy hlavní stránky.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moisidis Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Nadpis H3 nastavíš v souboru product-list.tpl na řádku 8 - je tam truncate: čísloČíslo vyzkoušej jaký ti vyhovuje, já jsem dal provizorně 180 a už to tam nějak zůstalo :-). Další věc je to, že když zobrazíš detail produktu a název je tam na víc než jeden řádek, tak je potřeba zvětšit výšku nadpisu (je to položka #primary_block h2 ve stylu global.css ) a upravit si obrázek na pozadí, jinak nadpis poleze dolů do fotky.Výpis produktů podle výrobců je ve verzi 1.1 modul v základní instalaci.Ukázka v češtině např tady: http://prestashop.vlastnieshop.cz/Vlevo je blok Výrobci.Edit: teď se dívám, že #primary_block h2 v původním global.css není, tak jsem si tam asi přidal řádek #primary_block h2 {height: 42px;} Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ota Posted April 18, 2009 Author Share Posted April 18, 2009 Ahoj Kaspi a Moisidis,Díky moc za tip.Na úvodní stránku (home) fungoval hint od Moisidise, díky moc za to. Teď si dám již pozor na funkci truncate Návod v modulu Homefeature platí na stránku každého jednotlivého produktu.Díky ještě jednou za pomoc.Ota Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronikus Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Ahoj Kaspi a Moisidis,Díky moc za tip.Na úvodní stránku (home) fungoval hint od Moisidise, díky moc za to. Teď si dám již pozor na funkci truncate Návod v modulu Homefeature platí na stránku každého jednotlivého produktu.Díky ještě jednou za pomoc.Ota Hmmm.., tohle je sice řešení, ale co budeš dělat, až budeš dávat třeba volbu template a nebo zcela prohodíš šablonu produktů na indexu? To budeš pokaždé hopsat na FTP a přepisovat hodnoty? To už je lepší nechat hodnotu takovou, jaká je od instalace - jen doplnit na další řádek zalomení horního a pokračování ve spodním řádku, jak to lze vidět třeba na alza.cz aj.Parametry ti hodím do SZ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
devo Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 ...prosím Vás, jaké jsou parametry pro to zalomení horního řádku, jak píše Bronikus ("...jen doplnit na další řádek zalomení horního a pokračování ve spodním řádku"). Edituji délku titulku a rozpal mezi H5 a short description na Homepage pomocí truncate a global.css, což v některých template funguje a někde ne. A v mém template zrovna ne :long: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMWdejf Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Zdravím všechny,mám stejný problém jako Ota ale postup na který odkazuje Kaspi88 u mě nefunguje.Zkošel jsem taky upravit global.css ale stejně to nepomohlo.Dokázal by mi tady někdo poradit?DíkyPoužívám verzi Prestashopu 1.4.1.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenvelkej Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Zdravím všechny,mám stejný problém jako Ota ale postup na který odkazuje Kaspi88 u mě nefunguje.Zkošel jsem taky upravit global.css ale stejně to nepomohlo.Dokázal by mi tady někdo poradit?DíkyPoužívám verzi Prestashopu 1.4.1.0 jde o to že ty predchozi posty jsou na verzi 1.3 , Prestashop 1.4.1.0 a viš je kapku jinej ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Assramm (cz) Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 jde o to že ty predchozi posty jsou na verzi 1.3 , Prestashop 1.4.1.0 a viš je kapku jinej ... Zdravím, náhodou, nemáte někdo řešení? Nedokáži pohnout s nadpisem u homefeatrured produktů - truncate mám 180 - nic se neděje, resp.nefungují mi vůbec jakékoliv změny v homefeatured.tpl ..zdá se mi, že presta bere kod souboru homefeatured.tpl někde jinde, ale netuším kde.. kdekoliv jinde mi funkce truncate funguje OK. (presta 1.4.11). Problém řeším zde: www.medene-formy.cz Díky, mějte se. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PavelRacak.CZ Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 hledej v themes/tvoje theme/modules/homefreatured.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Assramm (cz) Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 hledej v themes/tvoje theme/modules/homefreatured.tpl Děkuju, je to samozřejme ono, nechápu, jak jsem to mohl přehlédnout..takové hodiny jsem okolo toho brousil:) Díky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
menace Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Zdravím, tak jsem to zkoušel na svém Theme: Leoshoe, ale ani jedna metoda nepomohla. Nemáte někdo s touhle šablonou zkušenosti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PavelRacak.CZ Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 U theme jako je LeoShoe je třeba upravit truncate v použitých modulech jen na úvodní stránce jsou aktivní 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
menace Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Ahoj Pavle. Úpravu v modulech jsem zkoušel, ale nijak se to neprojevilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrik179 Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 Ahoj Pavle. Úpravu v modulech jsem zkoušel, ale nijak se to neprojevilo. Zdravím ja mám rovnaký problém v mojej LEO téme.. už si to vyriešil? lebo ja som našiel aj truncate a skúšal som aj global.ccs zväčšiť výšku nadpisu alebo bezúčelne.. v starej preste mi to išlo ale mám verziu 1.6.1.4 a leo football theme a tam neviem to neviem nastaviť. Ďakujem za skorú odpoveď Link to comment Share on other sites More sharing options...
PavelRacak.CZ Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 jak jsem uvedl v předchozím postu je třeba hledat a upravit hodnotu truncate v themes/tvoje theme/modules/dany_modul/sablona_modulu.tpl. Pokud si nejsi jistý o který modul jde pak je třeba spustit funkci "live edit" - tu nalezneš v administraci - moduly - pozice modulů a v pravém sloupci klikni na Spustit live editaci. Po editaci hodnoty truncate doporučuji vymazat cache - nástroje - výkon - vyčistit mezipaměť. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts