camoka Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 çeviri yapmak istediğim zaman aldığım hata bu çeviri yapmak istediğim modüle giremiyorum bunu nasıl düzeltebilirim. Dil : TR - Back-Office translations Çevirilecek ifadeler : 3463 . Alan ayarlarını açmak için başlığına tıklayınız. Warning, your hosting provider limits the maximum number of fields to post in a form: 1000 for max_input_vars Please ask your hosting provider to increase the suhosin post and request limit to 3563 at least. or edit the translation file manually. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 Server da php.ini dosyasını bulup bu değeri artırabilirsin. Eğer kontrol panelden erişim yok ise root'ta olabilir, orada da bulamazsan hosting aldığın yerden artırmalarını isteyebilirsin. Eğer php.ini dosyasında bu değişkeni bulamazsan, artırmak için php.ini de resource limits altındaki değerlerin en altına şu satırı eklemeyi dene: max_input_vars = 3000 Son olarak bir alternatif de php.ini de değişiklik yapmadan .htaccess dosyasına eklemek. Bunun için ise Back Office'de tools>generators>Specific configuration altına şu satırı ekle ve "Generate .htaccess file" butonuna tıkla. php_value max_input_vars 3000 Umarım yardımcı olur. Selamlar. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
camoka Posted May 9, 2012 Author Share Posted May 9, 2012 Server da php.ini dosyasını bulup bu değeri artırabilirsin. Eğer kontrol panelden erişim yok ise root'ta olabilir, orada da bulamazsan hosting aldığın yerden artırmalarını isteyebilirsin. Eğer php.ini dosyasında bu değişkeni bulamazsan, artırmak için php.ini de resource limits altındaki değerlerin en altına şu satırı eklemeyi dene: max_input_vars = 3000 Son olarak bir alternatif de php.ini de değişiklik yapmadan .htaccess dosyasına eklemek. Bunun için ise Back Office'de tools>generators>Specific configuration altına şu satırı ekle ve "Generate .htaccess file" butonuna tıkla. php_value max_input_vars 3000 Umarım yardımcı olur. Selamlar. ikinci yoldan hallettim çok teşekkür ederim Link to comment Share on other sites More sharing options...
aycabenjj Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 merhaba php.ini dosyasının örneğini gönderebilmeniz mümkünmü? ayrıca 2.yol için tools generators ü bulamadım. sürüm 1.5.3.1 kullanıyorum. yardımcı olursanız sevinirim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 php.ini dosyasının örneğini almanız yanlış olabilir. Kullandığınız sunucunun php versiyonuna göre değişebilir çünkü. En doğrusu hosting sağlayıcınızla görüşüp, php.ini dosyasında yukarıda belirtilen değişiklikleri yapmanızdır. tools>generator 1.5.x'te yok. htaccess dosyasını ftp'den açıp belirtilen kodu elle eklemelisiniz. iyi çalışmalar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aycabenjj Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 hosting firmasının mesajını aynen yazıyorum. Sayın Yetkili, Httpdocs klasörünüzün içerisinde .htaccess , php.ini yaratabilir, kendi ayarlarınızı girebilirsiniz, suPHP kuruludur. Saygılarımızla, burdan anladığım php.ini dosyasının olmadığı ama oluşturabileceğim. ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Rica etsem ekteki dosyayı sitenizin root dizinine atıp, dosyaya erişim adresini buradan paylaşır mısınız? phpinfo.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
aycabenjj Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 http://rtoptan.com/phpinfo.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Tamam. Bu ekran sizin sunucunuzda bulunan php.ini dosyasının içeriğini gösteriyor. Hosting firmasına bu adresi verip, orada bulunan max_input_vars 1000 1000 değerini 4000 ya da 5000 yapmalarını ister misiniz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aycabenjj Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 bana bu şekilde cevap verdiler. sizin söylediklerinizi aynen ilettim. htaccess klasörü bile yok. Sayın Yetkili, Bu değerleri .htaccess dosyanız içerinden aşağıdaki ayar ile değiştirebilirisiniz. php_value max_input_vars 10000 Saygılarımızla, Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Dosya gizli dosya olduğundan görünmüyor olabilir. Cpanel'den giriş yapıyorsanız, file manager açılmadan önce gizli dosyaları göster ayarını işaretlemelisiniz. 1.5'de htaccess oluşturmak için, önce masaüstünüzde oluşturduğunuz boş bir text dosyasını ".htaccess" olarak isimlendirin ve httpdocs klasörüne atın (sitenizin httpdocs'da olduğunu varsayıyorum) Daha sonra herhangi bir dili etkinleştirip, pasifize edin. htacess dosyası otomatik güncellenecektir. O zaman dosyayı görürsünüz. O dosyayı indirin, açın ve yukarıda verdikleri kodu ekleyip tekrar ftp'ye atın. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aycabenjj Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 .htaccess dosyasının uzantısı ne olacak peki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Dosya adı boş, uzantısı htaccess Link to comment Share on other sites More sharing options...
aycabenjj Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 dosya içeriği bu şekilde # ~~start~~ Do not remove this comment, Prestashop will keep automatically the code outside this comment when .htaccess will be generated again # .htaccess automaticaly generated by PrestaShop e-commerce open-source solution # http://www.prestashop.com - http://www.prestashop.com/forums <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.rtoptan.com$ RewriteRule . - [E=REWRITEBASE:/] RewriteRule ^api/?(.*)$ %{ENV:REWRITEBASE}webservice/dispatcher.php?url=$1 [QSA,L] </IfModule> #If rewrite mod isn't enabled ErrorDocument 404 /index.php?controller=404 # ~~end~~ Do not remove this comment, Prestashop will keep automatically the code outside this comment when .htaccess will be generated again Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 # http://www.prestashop.com - http://www.prestashop.com/forums altına yapıştırın Link to comment Share on other sites More sharing options...
aycabenjj Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 az önce gönderdiğim içerik htaccess in içeriği dediğiniz yere php_value max_input_vars 10000 kodunu yapıştırdım site hata verdi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Sanırım şu durumda yine hostinge danışmanız gerekiyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aycabenjj Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 söylediğiniz şeyi php.ini dosyasına mı eklicez yoksa htaccess dosyasına mı? tam olarak içinde hangi kodlar oluyor yazabilirmisiniz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Doğru yere eklemişsiniz. htaccess dosyasına eklenecek ama bazı sunucularda hata veriyor. Hosting sağlayıcınıza kod eklenmiş htaccess dosyasını gönderir misiniz? Yardımcı olacaklardır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aycabenjj Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 bana verdikleri cevap aynen şu : Sayın Yetkili, Sunucu genelinde kişisel olarak istemiş olduğunuz konfigurasyonlar malesef tarafımızdan yapılamamaktadır, ancak bu ayarları .htaccess dosyanıza yazarak gerçekleştirebilirsiniz. Paylaşımlı sunucular üzerinde yapılacak bu işlem tüm müşterilerimizi etkilemektedir. .htaccess dosyanıza yazarak gerçekleştirebilirsiniz, düzenleme ile ilgili bilgiye sahip değilseniz uzman bir webmasterdan destek almanızı önermekteyiz. Saygılarımızla, Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Çok özür diliyorum ama boyle durumlarda insanın ağzını bozmamasi elde değil. Forumda bu gibi hosting durumlarında tecrübeli olan Sahin Solmaz ve Mahmut Gulerce beyler var. Kendilerine dogrudan mesaj atar misiniz? Sonucu da buradan paylasabilirseniz sevinirim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts