Mamejeradi.cz Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Mám zboží,které se liší velikostí a barvou,u různých barev se cena nemění u velikostí ano.Když dám produktu atribut výběr velikosti a různé ceny,tak vše funguje jak má,přidám různé barvy,ceny se měnit přestanou nevíte někdo co s tím? Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 zkus barvy pridat jako vlastnosti a velikost jako atribut Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted April 14, 2009 Author Share Posted April 14, 2009 To me taky napadlo,ale tak to nechci,dole si moc lidi ty zalozky nevsimne.Ty dva atributy spolu fungovat museji Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 tak bud zkoumat dal ty atributy nebo zkusit upravit sablonu aby vlastnosti byly zobrazeny pod atributama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted April 14, 2009 Author Share Posted April 14, 2009 Vyřešeno,nesmí to být dva atributy,ale jeden s více vlastnostmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirka1311 Posted September 21, 2011 Share Posted September 21, 2011 Jestli tomu dobře rozumím, tak když mám pro produkt možnost zvolit kombinaci 2 odstínů látky (2×82 odstínů) a 10 odstínů korpusu, musel bych vytvořit atributy stylem: korpus 1 - látkaA 1 - látkaB 1 korpus 1 - látkaA 1 - látkaB 2 korpus 1 - látkaA 1 - látkaB 2 ... korpus 10 - látkaA 82 - látkaB 82 - to je 82×82×10 = 67240 kombinací!!! Myslíte, že to Presta (nebo hosting) zvládne a hlavně, když už bych to tam dostal, bude se chtít zákazníkovi tímto způsobem kombinaci vybírat??? Proč to nejde jednoduše zadat 3 různé skupiny atributů a v objednávce by se u zboží všechny 3 volby vypsaly? (Zkoušel jsem to, ale v košíku se pak objevila pouze první volba) Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 Proč to nejde jednoduše zadat 3 různé skupiny atributů a v objednávce by se u zboží všechny 3 volby vypsaly? (Zkoušel jsem to, ale v košíku se pak objevila pouze první volba) nikdo neříkal, že to nejde, normálně to jde já jsem řešil jiný problém, že např. pro korpus 2 neexistuje látka 5. Pokud existuje všech 67240 kombinací tak nemáš co řešit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirka1311 Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 Promiň, asi jsem to nepochopil. "nemáš co řešit"= udělej 67240 kombinací, nebo= dejtam tři skupiny atributů a bude to chodit? Já jsem zkušebně dal dvě skupiny atributů "látka 1" a "látka 2", http://www.nabytek-sen.cz/sedacky-calounene/2006-rohova-sedaci-souprava-rozkladaci-variabilni-a01.html když je pak libovolně navolím, a dám vložit položku do košíku, v košíku se pak u položky objeví jen "látka 1". Volba "látka 2" tam není. Je nějaký speciální postup, jak to tam dostat? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 měl jsem na mysli dej tam 3 skupiny. v košíku to asi není ono, a jak se to jeví v objednávce? přijdou ti i informace o látce2? já vycházím z defaultu shopu, je tam třeba ipad, barva, kapacita. obojí je vidět v košíku. zkus to třeba nakonfigurovat analogicky jako je default shopu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirka1311 Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 v e-mailu o objednávce i v administraci se objevila pouze látka 1. po látce 2 ani vidu, ani slechu. v defaultu shopu je to přes kombinace - 8 barev × 2 velikosti = 16 kombinací. to Presta zvládá, ale když jsem dal zkombinovat 82 × 82 barev, prostě se to zhroutilo a už jsem daný produkt nenačetl vshopu ani administraci. pak jsem 2 hodiny mazal v db něco přes 7000 položek. Já už to vidím jen na povinný text "přizpůsobení", který by musel zákazník ručně vypsat, ten se pak objeví i v e-mailu a následně v objednávce. Nenapadá někoho, jak by se to dalo vyřešit elegantněji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czsars Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Promiň, asi jsem to nepochopil. "nemáš co řešit"= udělej 67240 kombinací, nebo= dejtam tři skupiny atributů a bude to chodit? Já jsem zkušebně dal dvě skupiny atributů "látka 1" a "látka 2", http://www.nabytek-s...abilni-a01.html když je pak libovolně navolím, a dám vložit položku do košíku, v košíku se pak u položky objeví jen "látka 1". Volba "látka 2" tam není. Je nějaký speciální postup, jak to tam dostat? Když jsme u toho,co to máš za modul s těmi atributy.Není špatnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirka1311 Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Když jsme u toho,co to máš za modul s těmi atributy.Není špatnej. Nedokázal jsem to vyřešit jinak, tak jsem investoval do Attribute Wizard Pro. Dá se to docela slušně nastavit a pracuje se s tím celkem v pohodě, můžu vřele doporučit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts