cristian_ Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 Salut!!Problema cu care ma confront e super stresanta si m’a adus in fata voastra pentru a cere o solutie Nu am avut nici un fel de probleme in a instala , configura , importa produse,categorii…s.a.m.d , dar cind a venit vorba de a configura (CSV’ul) pentru a adauga si imaginea aferenta produsului lucrurile au luat o intorsatura aproape apocaliptica pentru mine (tigari fumate la greu..injuraturi de unul singur prin casa ,sarbatori pierdute….etc)Iata pasii pe care I’am urmat pentru a face ca o data cu importul produselor ( ~800 bucati) sa adaug si poza aferenta acestuia ,macar una• Am creat un director numit “impfoto” in http://domeniu.ro/impfoto• Am setat permisiune acestui folder 777 (desi era necesar doar 755)• Am facut upload poza test.jpg• In fisierul CSV in dreptul coloanei “Image URLs (x,y,z...)” am trecut http://domeniu.ro/impfoto/test.jpg• Am urcat noul fisier updatat pe site si l’am importatToate bune am spus si midru de ceeace am realizat am incerat sa vad cum arata …si stupoare!!!..nici o poza !!!!!Am zis initial ca poza e de vina am schibat poza…am dat vina pe extensia pozei….pe marime…pe numarul prea mare de produse…pe oricine am dat vina numai sa mearga…si tot nu am reusit…si asa am ajuns in fata voastra , transpirat si plin de praf dupa o lupta asidua de 4 ore cu o banala poza. Am zis ca e ceva legat de hosting….nu era…..am zis sa incerc sa adaug poza manual…A MERS..dar am zis ca nu fac asta nici in ruptul capului, ar insemna timp fff mult pierdut mai ales ca am de gind sa fac o actualizare a site’ului de 2-3 ori pe saptamina ( modificari de preturi,produse noi ….etc) daca nu e trecuta si poza in CSV pe cea adugata manual o sterge (folosesc ID definit de mine pentru fiecare produs)Asta e problema mea ,daca e cineva care a reusit sa faca asta il rog repectuos sa ma scoata si pe mine din aceasta problemaPs : Pentru a intelege cit mai bine atasez si CSV’ul testfoto.CSV Link to comment Share on other sites More sharing options...
shutzu Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 se pare ca ai o problema cu numele categoriei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristian_ Posted April 13, 2009 Author Share Posted April 13, 2009 eu am luat'o metodic si anume 1 am creat categoriile si subcategoriile ...........import ok2 am creat fisierul csv cu produse le'am asociat categoriilor si subcategoriilor.........import ok3 am modificat fisierul csv si am trecut in cimpul de url calea pozei .......import produse ok......import poze :gulp: singurul lucru pe care nu l'am scris e ca in cimpul "Column separator " din tools/import eu folosesc ..(virgula).. iar in cimpul de "Field separator:" folosesc ..`.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shutzu Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 pai acolo ti`e problema, ia pune la categorie in loc de nume: 16`161 (ciudat nume apropo), pune id-ul categoriei ca merge si asa Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristian_ Posted April 13, 2009 Author Share Posted April 13, 2009 eu nu am folosit acolo ID categoriei...nu am folosit nici o data numele eiadik: 16=electrice ; 161 = prize (subcategorie)si mie mi s'a parut ciudat modul de afisare (16`161) cind le'am definit in programul de contabilitate (16,161) Link to comment Share on other sites More sharing options...
shutzu Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 pai pune cu 16,161, ca si daca ai avea 2 poze tot cu virgula intre ele le`ai pune... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristian_ Posted April 13, 2009 Author Share Posted April 13, 2009 asta am facut acum1 am modificat din 16`161...in 16,161.....import produse ok...poza nope!2 am modificat din 16`161...in "HOME"....import produse ok......poza nope!!nu cred ca problema mea e aici...............e altceva.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shutzu Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 in phpmyadmin, in tabela ps_image ce vezi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristian Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Am atasat ce vad cu phpmyadmin.Trebuie sa fie aici importate adresele pozelor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shutzu Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 pai si ai in folderul img imaginea cu numele 6-12489.jpg sau 12489-6.jpg (nu mai stiu care le e ordinea de formare a numelui)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristian_ Posted April 14, 2009 Author Share Posted April 14, 2009 nu!asa cum am scris mai sus eu am creat un nou folder de unde fac importul (.../impfoto) iar denumirea pozelor e ceva de genul (priza23.jpeg...etc...)oare trebuie inclus in denumirea pozei idproduct?????....sincer nu cred!in schimb ma gasit un raspuns la intrebarea mea dar inca nu am avut timp sa o incerc:Waiting for the next release, I patched the bug in this way and it works fine:1) AdminImport.php ( folder /youradminfolder/tabs/ ) : add after line 477 (just after the array_walk instruction)// if ID from csv is missing or not a number, generate a new ID from product tableif (intval($product->id)==0) $product->id = $product->getHighestIdProduct() + 1;2) Add this function to Product.php (in /classes/ ) : add the following functionpublic function getHighestIdProduct(){$result = Db::getInstance()->getRow(’SELECT MAX AS maxIdFROM ‘.DB_PREFIX.‘product’);return $result[‘maxId’];}Now you can omit the id into csv file and images will have correct id to join the relative product.http://www.prestashop.com/forums/viewthread/12639/installation_configuration___upgrade/image_import_issuessolutia gasita de ei ma coafeaza perfect :-) ....asta daca merge Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristian_ Posted April 23, 2009 Author Share Posted April 23, 2009 SUUUUCCCEEEESSSS!!!!Offf cit de greu a fost si chiar daca mi'a luat foarte mult timp sa rezolv pb asta ....Vreau sa va spun ca importul de fotografii cu ajutorul CSV e destul de complicat si are foarte multe variabile unele dintre ele tin chiar de hostingAm avut nesansa sa urc presta pe un server care avea “allow_url_fopen” -off si pina sa imi dau seama de unde era am rascolit prin tot forumul si mi'a luat o groaza de timp sa rezolv problema....am dat vina pe orice din presta dar pina al urma s'a dovedit ca versiunea 1.1 NU TREBUIE MODIFICATA ca importul de poze sa fie ok!!!!Vreau sa multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute in problema mea, in special lui "PLOAIE" , sincer el a fost singurul care a avut rabdare cu mine si a pierdut 2 seri ca sa imi rezolve problema......"MULTUMESC PLOAIE" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ploaie Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 youhuu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts