Vohkadeh Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Zdravím,prosím o radu jak docílit správného kódovaní ve zdrojáku. V obchodě se text zobrazí správně, ale ve zdrojáku se zobrazuje např.: notebook počítač Na obchodě se titulek zobrazí správně. Když jsem se podíval na blocktags.tpl je tam: title="{l s= 'More about' {$tag.name|htmlspecialchars} {/foreach} soubor s češtinou je v pořádku global $_MODULE; $_MODULE = array(); $_MODULE['<{blocktags}prestashop>blocktags_f2568a62d4ac8d1d5b532556379772ba'] = 'Blok s tagy'; $_MODULE['<{blocktags}prestashop>blocktags_b95abf236932a6bbd0f79867b9bf9308'] = 'Povolí blok s tagy'; $_MODULE['<{blocktags}prestashop>blocktags_189f63f277cd73395561651753563065'] = 'Tagy'; $_MODULE['<{blocktags}prestashop>blocktags_49fa2426b7903b3d4c89e2c1874d9346'] = 'Přečtěte si více o'; $_MODULE['<{blocktags}prestashop>blocktags_70d5e9f2bb7bcb17339709134ba3a2c6'] = 'Prozatím není žádný tag nastaven'; Nemůžu na to přijít!?!?!?!?Taky by mně zajímalo jaký klíč přiřadí k 'More about' překlad 'Přečtěte si více o'Děkuji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
newpresto Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Koukni tady http://www.prestashop.com/forums/viewthread/5131/etina/problem_s_kdovnm_dot__dot__patne_znaky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vohkadeh Posted April 11, 2009 Author Share Posted April 11, 2009 To jsem prošel, ale neřeší to můj problém. To řeší pouze data zadávaná do databáze a jejich zpětné zobrazení (výrobky, kategorie) Ale mně se jedná o pevná data, která jsou součástí překladu.Výše zmíněné téma mám vyřešeno viz. počítač Slovo počítač se mi zobrazuje správně právě díky htmlspecialchars viz < a href = "{$base_dir}search.php?tag={$tag.name|htmlspecialchars}" title = "{l s='More about' mod='blocktags'} {$tag.name|htmlspecialchars}" class= "{$tag.class} {if $smarty.foreach.myLoop.last}last_item{elseif $smarty.foreach.myLoop.first}first_item{else}item{/if}" > {$tag . name | htmlspecialchars} a > { / foreach} ale u title = "{l s='More about' žádné kódování není a nějakým způsobem je tomu přiřazeno 'Přečtěte si více o' ovšem s nějakým převodem který se projeví právě ve zdrojáku nesmyslnou hatmatilkou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspi88 Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 Jo tak s tímto se teď mořím taky. Ve verzi 1.0 bylo vše dobrý protože soubory cs.php s překladem byli kodované myslím v ANSI a do zdrojáku se překodovali. Tady v 1.1 jsem to zkoušel taky různými způsoby ale zatím se mi to nepovedlo nikde upravit. Přitom vím, když jsem si hrál s verzí 1.1 beta 3 tak tam mi čeština funguje dobře...Jinak můj tip je, že chyba bude někde mezi cestou zobrazení ve zdrojáku a překladem (cs.php)Ještě chci upřesnit, že tato chyba se vyskytuje ve zdrojáku úplně všude kde je překlad (moduly, themes, translations) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspi88 Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 Zatím jsem neviděl jediný obchod na prestě 1.1, která by neměla tyhle hnusný zdrojáky. V 1.0 je to v pořádku. Nechápu kde by mohla být chybka. Pokud někdo přišel jak to vyřešit, podělte se z ostatníma ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
haVaj Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 no muzete zacit treba tim, ze v /tools/smarty/plugins/modifier.escape.php zmenite na radku 28 toto case 'htmlall': return htmlentities($string, ENT_QUOTES, $char_set); na case 'htmlall': return htmlspecialchars($string, ENT_QUOTES, $char_set); a pak v /classes/Tools.php ve funkci htmlentitiesUTF8() zmenit ten return htmlentities($string, ENT_QUOTES, 'utf-8'); na return htmlspecialchars($string, ENT_QUOTES, 'utf-8');Ale toto je vseobecne uprava pro to at se cestina neukazuje ve zdrojaku entitama. Uz delsi dobu jsem toto forum necetl, tak nevim jestli jste to uz nahodou nekde neresili Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vohkadeh Posted April 21, 2009 Author Share Posted April 21, 2009 Funguje, díky moc za radu :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
devo Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 Editace modifier.escape.php a Tools.php pomohla!! Funguje. Diky moc :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted June 16, 2009 Share Posted June 16, 2009 Zdravím. Funguje, ale jen na půl...tedy alespoň mě. Nefunguje to v "doporučených produktech" na úvodní stránce a v detailu produktu. Tam se znaky i nadále zobrazují chybně... Třeba "prohlédnuto" je taky OK.Dál jsem zdrojáky neprohlížel...Neví někdo co s tím? Link to comment Share on other sites More sharing options...
devo Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Tak teď vidím, že všude mám zdrojáky ok, ale v textech z CMS ve verzi 1.1 jsou ve zdrojácích ty hnusný entity. Nevíte prosím někdo kde to opravit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspi88 Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Tak teď vidím, že všude mám zdrojáky ok, ale v textech z CMS ve verzi 1.1 jsou ve zdrojácích ty hnusný entity. Nevíte prosím někdo kde to opravit? Podle mě se ti to už špatně zapisuje do databáze. Stačí opravit entity i v cms (admin/tabs/AdminCMS.php) a je to ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pupendo Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Ahoj, prosimte mohl bys pro me jako laika presneji uvest co presne nahradit v souboru AdminCMS a cim? Zda staci prepsat jen slovo "htmlentities" na "htmlspecialchars" ci jeste neco. Je to zasah do konfigurace a nerad bych neco prepsal spatne. Diky moc. PetrA jeste jednu vec bych chtel poradit:V jakem soubour se nachazi text: Jiz mate maximalni dostupne mnozstvi pro toto zbozi...? To kodovani, entita, mi dela v tomto vyskakovacim dialogu neplechu. Chtel bych si tento text upravit rucne aby kdyz zakaznim do kosiku prida vice nez je skladove mnozsvi, se mu nezobrazila tato hatmatilka. Staci v jakem souboru se tento text vyskytuje nebo jak jinak upravit kodovani pro tento dialog. DikyEdit: tak jsem tu upravu dialogu upravil tim, ze jsem zmenil preklad a vynechal jsem diakritiku . takze se ted chybove hlasky zobrazuji sice bez dia ale spravne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckybastard Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 výše uvedená oprava pomohla, leč nevím jaký soubor mám změnit a by se mi zobrazovaly správné entity v modulu "Editor úvodní stránky shopu " Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 zkus tenhle prispevek http://www.prestashop.com/forums/viewreply/246044/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckybastard Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 díky za link, leč pořád nevim jak se ten modul “Editor úvodní stránky shopu “ jmenuje abych tam mohl udělat upravu Link to comment Share on other sites More sharing options...
newpresto Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Jestli reaguješ na předešlý link,tak tam snad soubory na úpravu jsou i s cestou... /admin/tabs/AdminCMS.php.. Takže jestli sis přejmenoval složku "admin" tak hledej v ní.A ten modul je editorial,jestli do něj polezeš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspi88 Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Vše sepsáno aby bylo pohromaděhttp://prestashopcesky.cz/jak-odstranit-entity-ve-zdrojovem-kodu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts