PavelGregor Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 Testuji Prestashop ke svému využití, ale mám problémy s exportem faktur do PDF - nefungují mi české znaky, respektive špatně se zobrazuje diakritika. Vím, že se to tu již několikrát řešilo, že zde existuje několik postupů (třeba zde http://www.prestashop.com/forums/viewthread/3072/etina/eske_znaky_v_pdf) a verzí pdf.php apod. souborů, ale ani jeden mi prostě nefunguje. Vám se to někomu podařilo rozběhat? Nemůže být ještě zádrhel v kódování databáze Mysql? Pro testy používám freehosting www.ic.cz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
newpresto Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 Zkus kouknout tady http://www.chip.borec.cz/blog/prestashop-11-final-cestina-do-pdf-a-dalsi-upravy/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
PavelGregor Posted April 9, 2009 Author Share Posted April 9, 2009 No právě ani tento způsob nefunguje. Vyzkoušel jsem snad čtyři či pět co jsem kde našel, ale pořád nic. Neříkejte, že Vám to všem funguje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajik Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Nevím, jestli ti pomohu, ale problém nebude v samotných úpravách na pdf, ale někde jinde u tebe. Tady zveřejněné úpravy fungují, to mohu potvrdit a spousta dalších. Spíše takové poznatky. Když měníš soubory z úprav, nefunguje to zpětně na již vygenerované faktury, musíš generovat novou fakturu s již novou úpravou (přepisem souborů). Možná jsou tam i jiné maličkosti, ted si to až tak nepamatuji. Chtělo by to, aby jsi napsal postup, jak to zkoušíš, pak se možná dá něčeho zachytit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PavelGregor Posted April 10, 2009 Author Share Posted April 10, 2009 Pajiku, díky moc. Je to přesně jak píšeš. Nefunguje to na již vygenerované faktury. Zkusil jsme zadat novou objednávku a již to jede. Takže ještě jednou díky za čas a pomoc všem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronikus Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Tento postup jsem tedy zkusil také ale kopne to chybu! Zatím nebudu pátrat kde je problém neb pracuji na pozicování šablony, ale pokud to někomu funguje, je to nejspíš rozdílným hostingem nebo jinou verzí než 1.1.2?? B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bene58 Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Zkus kouknout tady http://www.chip.borec.cz/blog/prestashop-11-final-cestina-do-pdf-a-dalsi-upravy/ Ja som pouzil tuto a tiez mi to neislo po prvy krat -hned ked som to testoval bolo to zle az po nejakom case to naskocilo spravne bez nijakych uprav ale pre istotu skus tam zmenit atribut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronikus Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Zkus kouknout tady http://www.chip.borec.cz/blog/prestashop-11-final-cestina-do-pdf-a-dalsi-upravy/ Ja som pouzil tuto a tiez mi to neislo po prvy krat -hned ked som to testoval bolo to zle az po nejakom case to naskocilo spravne bez nijakych uprav ale pre istotu skus tam zmenit atribut. Vyřešeno !!!Problém, byl mezi židlí a klávesnicí ;-P :exclaim: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekky Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 zdravim,neresil jste někdo korektní zobrazování čestiny pro verzi 1.2? zkoušel jsem uvedené postupy ale boužel bez úspěchu.poradte prosim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajik Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 V poledne jsem jen tak zkoušel Prestu 1.2 a mně faktura vyjela ve stavu takřka přijatelném. Nepíše háčky nad písmeny , ale čárky jsou napsané. Akorát v BO v seznamu objednávek to píše nějakou chybu v "order.php. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekky Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Tak řešení pro v 1.2 je následující :stačí nakopirovat do tools\fpdf\font balicek fontu z cs_pdf_prestashop_11_final.zip (zde na foru) a v administraci si zvolit font arialmt a vše jede bezchybně. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackCZE Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Tak řešení pro v 1.2 je následující :stačí nakopirovat do tools\fpdf\font balicek fontu z cs_pdf_prestashop_11_final.zip (zde na foru) a v administraci si zvolit font arialmt a vše jede bezchybně. ..tak jsem zkusil nakopírovat font z tohoto balíčku,vše se na faktuře zobrazuje OK až na kód měny - místo Kč to píše KÄŤa v zápatí faktury nejsou v názvu obchodu písmena s diaktitikou zcela je to vynechá..máte někdo nějaký nápad co s tím (u verze 1.2)Předem dík. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomasis Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 Tak řešení pro v 1.2 je následující :stačí nakopirovat do tools\fpdf\font balicek fontu z cs_pdf_prestashop_11_final.zip (zde na foru) a v administraci si zvolit font arialmt a vše jede bezchybně. ..tak jsem zkusil nakopírovat font z tohoto balíčku,vše se na faktuře zobrazuje OK až na kód měny - místo Kč to píše KÄŤa v zápatí faktury nejsou v názvu obchodu písmena s diaktitikou zcela je to vynechá..máte někdo nějaký nápad co s tím (u verze 1.2)Předem dík. Ten samý problém máte někdo řešení ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronikus Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Verzi 1.2 jsem ještě neřešil, jednak jsem dokončil úpravy verze 1.1.0.5 u které jednoznačně zatím hodlám zůstat, neb nechci podstupovat opět noční sezení u PC a laborování nad kodem ;-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
armur Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 http://www.redakcni-systemy.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexx Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Tak řešení pro v 1.2 je následující :stačí nakopirovat do tools\fpdf\font balicek fontu z cs_pdf_prestashop_11_final.zip (zde na foru) a v administraci si zvolit font arialmt a vše jede bezchybně. ..tak jsem zkusil nakopírovat font z tohoto balíčku,vše se na faktuře zobrazuje OK až na kód měny - místo Kč to píše KÄŤa v zápatí faktury nejsou v názvu obchodu písmena s diaktitikou zcela je to vynechá..máte někdo nějaký nápad co s tím (u verze 1.2)Předem dík. Zdravímřešení je zde http://webtrh.cz/53636-prestashop-ceske-pdf?&highlight;=čeština+pdf+prestashopraději přidám i kopletní balíček pro úpravu:-) platí navod viz výše, nakopírovat fonty do tools\fpdf\font a NOVĚ přepsat soubor classes\Tools.php Je přiložen v zipPDF 1.2.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
amonre Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 Tak řešení pro v 1.2 je následující :stačí nakopirovat do tools\fpdf\font balicek fontu z cs_pdf_prestashop_11_final.zip (zde na foru) a v administraci si zvolit font arialmt a vše jede bezchybně. ..tak jsem zkusil nakopírovat font z tohoto balíčku,vše se na faktuře zobrazuje OK až na kód měny - místo Kč to píše KÄŤa v zápatí faktury nejsou v názvu obchodu písmena s diaktitikou zcela je to vynechá..máte někdo nějaký nápad co s tím (u verze 1.2)Předem dík. Zdravímřešení je zde http://webtrh.cz/53636-prestashop-ceske-pdf?&highlight;=čeština+pdf+prestashopraději přidám i kopletní balíček pro úpravu:-) platí navod viz výše, nakopírovat fonty do tools\fpdf\font a NOVĚ přepsat soubor classes\Tools.php Je přiložen v zip Ahoj, všechno ve faktuře super, až na jedninou věc, že mi to v hodnoě € píše € zkoušel jsem to obejít, ale bylo to jenom horší.. Neřešil jste to někdo?Dík Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts