Peda Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Merhaba, Tüm sayfalarda ürünlerin fiyatlarını KDV hariç göstermek için Customers/Groups/default'a girip "KDV hariç" yapıyoruz. Fakat bu sefer de sepetteki KDV gösterimi ve KDV'li toplam kayboluyor. (Payment/Taxes/Alışveriş sepetinde vergiyi göster:EVET seçili olduğu halde) Sonuç olarak sayfalarda ürün fiyatları KDV'siz olarak gösterilecek ve sepette de Fiyat+KDV=KDV dahil Toplam gösterilecek. Saatlerdir forumlarda aramama rağmen bulamadım. 3-5 tane konu açılmış ama çözüm bulunamamış. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Prestashop 1.4.7.3 versiyon Not: Ayrıca Shipping/Handling Charges'i 0 yapmama rağmen, sepette hala "Nakliye 0.00 TL" olarak durmaya devam ediyor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peda Posted April 17, 2012 Author Share Posted April 17, 2012 Mahmut Bey, sizce yukarıdaki sorunun bir çözümü yok mu. Belki de saçma bir soru sordum ama bana mantıklı geliyor. Ürünlerde KDV hariç fiyatlar, fakat sepette ise KDV görünecek. Sizce olmaz mı böyle birşey? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Merhaba; Aslında olabilir ama buradaki sorun sepet denilen bölümün modül olmasından kaynaklanıyor. Cart sınıfı vergiler dahil ve hariç gösterimi Prestashop'un ana ayarlarından alıyor. Ben İngilizce bölümünde çözümünü yazmıştım ama bulamadım. Burada sizi yanıltan kısım sepet modülünü değiştirerek çözmeniz. Bunun yerine ürün sayfasının (product.tpl) içerisindeki çok küçük bir modifikasyon ile istediğinizi aşabilirsiniz. prestashop/themes/temanız/product.tpl dosyasını açın. var displayPrice = {$priceDisplay}; kodunu aratın {$priceDisplay}; yerine 1 yazarsanız vergiler hariç (100 TL + KDV) 0 yazarsanız vergisiz (100 TL) 2 yazarsanız vergiler dahil (118 TL KDV dahil) olarak gösterir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peda Posted April 18, 2012 Author Share Posted April 18, 2012 Merhaba Mahmut Bey, Denedim ama maalesef değiştiremedim. var displayPrice = {$priceDisplay}; aşağıdaki şekilde yazdım mesela, değişiklik olmadı var displayPrice = 1; Sorun bende, bir türlü ifade edemedim demek istediğimi. Aslında tüm amacım, home features, product-list ve product details sayfalarındaki fiyatların hepsi KDV hariç olarak gösterilsin. Ben zaten yanlarına "+ KDV" yazıyorum yazıyla. Ve sepette de KDV tutarı ve hemen alt sarında da KDV'li toplam olarak gösterilsin. Ayarlar aşağıdaki gibi olduğunda sepet istediğim şekilde oluyor zaten. Fakat bu sefer de ürün sayfalarındaki fiyatlar KDV'li oluyor. Customer/Groups taki default değeri "tax included" Shipping/Countries/Türkiye değerinde Display tax label değeri "YES" Payment/Taxes daki Display tax in cart değeri de "YES" Bu mümkünse yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla, iyi çalışmalar dilerim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Merhaba 1. adım temanızın product_list.tpl dosyasında <span class="price" style="display: inline;">{if !$priceDisplay}{convertPrice price=$product.price}{else}{convertPrice price=$product.price_tax_exc}{/if}</span><br /> kodunu bulun <span class="price" style="display: inline;"{convertPrice price=$product.price_tax_exc}</span><br /> ile değiştirin 2. adım temanızdan product.tpl dosyasını açın {if $priceDisplay >= 0 && $priceDisplay <= 2} <span id="our_price_display">{convertPrice price=$productPrice}</span> {if $tax_enabled && ((isset($display_tax_label) && $display_tax_label == 1) OR !isset($display_tax_label))} {if $priceDisplay == 1}{l s='tax excl.'}{else}{l s='tax incl.'}{/if} {/if} {/if} </span> {if $priceDisplay == 2} <br /> <span id="pretaxe_price"><span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)}</span> {l s='tax excl.'}</span> {/if} kodunu bulun <span id="pretaxe_price"><span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)}</span> {l s='tax excl.'}</span> ile değiştirin. Not: Dosyaları editlemeden önce yedeklemeyi unutmayın. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yetkin Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Sn. Mahmut Bey, Yukarıda 2.adım product.tpl dosyası editlemede aranacak bölüm ile editlenecek bölüm aynı olmuş. Aranacak; <span id="pretaxe_price"><span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)}</span> {l s='tax excl.'}</span> Değiştirilecek; span id="pretaxe_price"><span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)}</span> {l s='tax excl.'}</span> Link to comment Share on other sites More sharing options...
furkanyuce Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Merhaba, 1,5,2 versiyonu için nasıl bir yol izlemeliyiz. product.tpl dosyasının içinde bahsi geçen satır bulunmuyor. yardımlarınızı rica ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Sn. Mahmut Bey, Yukarıda 2.adım product.tpl dosyası editlemede aranacak bölüm ile editlenecek bölüm aynı olmuş. Aranacak; <span id="pretaxe_price"><span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)}</span> {l s='tax excl.'}</span> Değiştirilecek; span id="pretaxe_price"><span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)}</span> {l s='tax excl.'}</span> Teşekkür ederim. Fakat benim yazdığım değil ama sizin ki aynı olmuş sanırım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbydogan Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Hocam bizim sectiklerimiz bolumundeki gorunumu nasil degistirebiliriz. Benim tema da product_list.tpl de gosterdiginiz code yok belkide giris sayfam farkli oldugu icindir ama bizim sectiklerimiz bolumundeki fiyatlari kdv haric gostermeliyim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted December 6, 2012 Share Posted December 6, 2012 Hocam bizim sectiklerimiz bolumundeki gorunumu nasil degistirebiliriz. Benim tema da product_list.tpl de gosterdiginiz code yok belkide giris sayfam farkli oldugu icindir ama bizim sectiklerimiz bolumundeki fiyatlari kdv haric gostermeliyim. Sizin versiyonunuz veya temanız farklı olabilir mi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbydogan Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 Sizin versiyonunuz veya temanız farklı olabilir mi ? evet farkli bir theme kullaniyorum. Urun gorunumune degisikligi uygulayabildim ama bizim sectiklerimiz bolumune uygulayamadim. Belkide soruyu soyle sormaliyim "Bizim sectiklerimiz baslikli bolumu hangi tpl den editlemeliyim?" tesekurler Link to comment Share on other sites More sharing options...
yetkin Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Teşekkür ederim. Fakat benim yazdığım değil ama sizin ki aynı olmuş sanırım. Lütfen kontrol edin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Lütfen kontrol edin. Merhaba Teşekkür ederim kontrol ettim ama rica etsem siz de tekrar kontrol eder misiniz ? Benimki : http://www.prestashop.com/forums/index.php?/topic/164451-tum-sayfalarda-kdv-haric-fiyatlar-alisveris-sepetinde-ise-kdv-gosterilsin/page__view__findpost__p__806968 Sizinki: http://www.prestashop.com/forums/index.php?/topic/164451-tum-sayfalarda-kdv-haric-fiyatlar-alisveris-sepetinde-ise-kdv-gosterilsin/page__view__findpost__p__907726 Eğer sizinkinin doğru olduğundan eminseniz sizden print_screen rica edeceğim. Yanlış anlamayın forumda benzer hatalar olabiliyor bazen. Sorun varsa düzeltelim. İyi geceler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkare Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 merhaba anasayfada ve ürün sayfasında kdv hariç sepette kdv dahil göstermek için öncelikle costomer> groups içindeki gruplara girerek fiyat görüntüleme medotunu kdv hariç yapın. daha sonra localization > taxes kısmına giderek sepette vergi görüntülensin kısmını evet yapın. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 merhaba anasayfada ve ürün sayfasında kdv hariç sepette kdv dahil göstermek için öncelikle costomer> groups içindeki gruplara girerek fiyat görüntüleme medotunu kdv hariç yapın. daha sonra localization > taxes kısmına giderek sepette vergi görüntülensin kısmını evet yapın. Tamamına katılıyorum Arkadaşlar Prestashop sürekli güncellendiği için bu tip gereksinimleri artık yönetim panelinden karşılayabilirsiniz. Eski versiyonlarda bu tip bir istek için kodlama ile modifikasyon yapıyorduk. Artık gerek kalmadı. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts