Jump to content

Bayilere(üreticiler) sınırlı admin kullanıcı adı ve yetkisi

gokhankasikci

Recommended Posts

Bayilere(üreticiler) sınırlı admin kullanıcı adı ve yetkisi

Bayi yada siz ne isim verirseniz, kendi ürününü ekleyecek güncelleyecek,

bunun içinde bir adet kısıtlı yetkide admin kullanıcı oluşturduk tamam,

ama giriş yapınca admin panele, diğer herkesin ürünlerinide görebiliyor dolayısı ile editleyebiliyor ?

ama, sadece kendi eklediği ürünleri görebilsin veya editleyebilsin ki başkasının ürününe zarar veremesin.

izinlerden düzenlemeyi kaldırdım. bu seferde kendi eklediklerinide düzenleyemez. sadece her kullanıcı kendi eklediklerini nasıl düzenleyebilir .???

Merhaba

Bu konuyla daha önce ben de ilgilenmiştim. Ne yazıkki Prestashop multiple seller (çoklu satıcı) desteğini varsayılan yazılımında sunmuyor. Oscommerce gibi yazılımlarda bu özellik var.

Yapabileceğiniz işlem bir modül satın almak. Şu linke bakabilirsiniz. Yalnız dikkat edin. Multiple store değil, multiple seller modülüdür.

http://www.prestashop.com/forums/topic/104232-module-agile-multiple-sellersvendors-module-for-prestashop-14/

Bir diğer alternatif ise kategorilere görme/düzenleme yetkisi veren modüller kullanmak. Böylelikle her kategoriyi bir kullanıcıya atayabiliyorsunuz. Onları araştırmanız lazım. Aklıma gelen son bir alternatif ise ücretsiz B2B modüllerine bakmanız. Ama bu modüller genellikle mevcut ürünlerin belli kullanıcı gruplarına özel indirimler ile sunulmasını sağlıyor. Belki ek özellikler kazandıranlar vardır.

İyi çalışmalar.

Çağlar bi sorum daha var sen bilrsin

bu üreticiler kısmında mesela A üreticisi. Bu üreticiye tıklanığında 'Görünlülenen Üretici : A Üreticisi' diyor ya bunun altına otomatik olarak adresini nasıl çekebilirim.? Üreticilerin adresleri ancak 'Üreticiler' ana başlığına tıklandığında çıkıyor. Benim istediğim hangi Üreticiye tıkladıysalar Önce üretinin adı adresi Altındada ürünleri çıksın..

Her manufacturer için birden fazla adres olabilir. Site anasayfasındaki manufacturer bölümünden bahsediyorsak, orada döngü çalıştırıp adreslerin çekilmesi gerekir, ama admin panelinden bahsediyorsanız burada daha kolay halledebiliriz. Tam olarak hangisinden bahsettiğinizi anlayamadım: Admin panelimi (Back Office) yoksa Site Anasayfası mı (Front Office)?

Front Office'de ziyaretcilerin A Üreticisinin ürünlerinin görürken en üstt o üreticinin adresinide görmelerini istiyorum. Örn.

http://demo.presta-tr.com/manufacturer.php?id_manufacturer=1 en üstte

ÜRETICIYE GÖRE ÜRÜN LISTESI: APPLE COMPUTER, INC

burda Apple Computer'in altında Apple'ın adresi yazsın

adresler sadece burada yazıyor :

http://demo.presta-tr.com/manufacturer.php

Bunun için temanız içindeki manufacturer.tpl dosyasında ve controllers içindeki manufacturercontroller.php dosyalarında detaylı bir kod değişikliği yapmak gerekiyor. Fırsat bulursam üzerinde çalışacağım.

Bunun için temanız içindeki manufacturer.tpl dosyasında ve controllers içindeki manufacturercontroller.php dosyalarında detaylı bir kod değişikliği yapmak gerekiyor. Fırsat bulursam üzerinde çalışacağım.