Ryuji Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 Přeji hezký den, rád bych se zeptal, jak řešíte (případně jestli vůbec) následující situaci. Mám na webu položku A. Té skončí životnost. Položka A se ale exportuje do XML do srovnávačů a tak i když zakážu objednání, zákazníci se na to stejně budou ptát (i kdybych deset krát napsal, že už se to neprodává) a exporty probíhají, Google, Seznam a jiní berou adresu a listují do katalogů. Takže mi zbývá jedině položku vypnout. Jenže odkaz na položku A je už v různých fórech a diskuzích, takže vypnutý odkaz je zase trošku na škodu. Položka A má nástupce položku B. Takže bych byl rád, kdyby po kliknutí na starý (a již neexistující) odkaz z diskuzních fór došlo k přesměrování na mnou určenou položku na mém webu, aby zákazník místo hlášky toto zboží již není v nabídce viděl nástupce a motivovalo jej to ke koupi místo k odchodu z webu, protože nebude chtít nic hledat. Je na to nějaký modul, nebo nějaké geniálně jednoduché řešení, které mě nenapadlo? :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 Přes htaccess můžeš napsat pravidlo, kam se má stránka přesměrovat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryuji Posted March 1, 2012 Author Share Posted March 1, 2012 Tohohle souboru a jeho úprav se bojím jak účtu za mobil... To znamená že pro každou takovou položku bych si doplnil jeden řádek... Hmm, a nakopl by jsi mě prosím? Mohl by jsi mi uvést příklad? Moc se v htaccess opravdu nevyznám... :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 www.google.cz > htaccess přesměrování Link to comment Share on other sites More sharing options...
mireka Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 Ryuji: nevím co používáš za exporty pro vyhledávače, ale jednoduše neexportuj položky které nejsou skladem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Další variantou je nevypínat tu položku ale prostě ji přepsat na tu novou...i když se tím pádem změní URL (ale nemusí, záleží na tom, jak ji generuješ), vždy se odkaz dostane na nástupce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryuji Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 Další variantou je nevypínat tu položku ale prostě ji přepsat na tu novou...i když se tím pádem změní URL (ale nemusí, záleží na tom, jak ji generuješ), vždy se odkaz dostane na nástupce... No, to je jisté řešení, díky za jednoduchý nápad. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts