mytrash Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Dobrý den, snažím se naimportovat data přes csv do prestashopu. Jedná se o web s koly, mám problém, že mám více podkategorií se stejným názvem MTB. Nevím, jak prestashopu přesně udat požadovanou kategorii - viz příklad. Kategorie: KolaSilničníKrosováMTB KomponentyRámySilničníMTBKrosováPláštěSilničníMTBKrosová Plášť pro MTB kolo je v kategoriích "Komponenty", "Pláště", "MTB". Pokud však plášť importuji, tak se mi v prestashopu nastaví kategorie MTB pro Rámy -> MTB místo pro Pláště -> MTB. Jde toto nějak při importu zpřesnit? Nechce se mi vytvářet kategorie "Pláště MTB", "Pláště krosová"... Díky Myth Link to comment Share on other sites More sharing options...
mytrash Posted March 7, 2012 Author Share Posted March 7, 2012 Řešením je neuvádět v importu zboží názvy kategorií, ale jejich id. Příklad: Kola -> Silniční (id = 2) Rámy -> Silniční (id = 5) místo: "Kolo Favorit";"Silniční" "Rám Favorit";"Silniční" zadat: "Kolo Favorit";"2" "Rám Favorit";"5" Link to comment Share on other sites More sharing options...
trnkavojtech Posted March 7, 2012 Share Posted March 7, 2012 Při importu zboží se uvádí jenom id kategorie, nikoliv název. Klidně je můžeš zařadit třeba do více kategorií. Já provádím úpravu csv pomocí OpenOffice a ve sloupečku Categories si nastavím třeba 1,8,23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts