meksi Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Merhaba, Presta 1.2 olan sistemi update yapmak yerine 1.4.1 versiyonu yeni bir dizin açarak kurdum. eski versiyondaki kullanıcıları yeni versiyona PHPMYADMIN ile export import ettim. Hatta PHPMYADMIN tblo dizinleri farklılık gösterdiği için excelde tabloları Presta 14,1 in tablosuna göre yeniden düzenledim ve import ettim. buraya kadar herşey güzel çalıştı. Fakat sisteme giriş yapamayan veya şifresini unutan müşterilere şifre resetlemek için link göderiyor. ancak bu link yeni şifre oluşturma sayfasını açmıyor ve hata veriyor. Verdiği hata şu: "email gönderme işleminde hata oluştu." Yeni şifre işlemi için email adresinizi girin. diyor. email adresini tekrar girerek yeni reset linki göndermesini istediğinizde de busefer 365 dk. geçmesi gerekiyor diyor. 365.dk geçsede yeni link gönderiyor ama şifreyi yeniden oluşturma sayfsasına geçemiyor. Problem bu. Yardımlarınızı beklliyorum selamlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meksi Posted February 12, 2012 Author Share Posted February 12, 2012 207 kişi okumuş mesajı ama cevap yok.. galiba çözümsüz bir durum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Merhaba Database'i kontrol etmeden yardım etmek zor olacak ama sanırım veritabanını taşırken fazladan boşluk karakteri var. Bu nedenle doğru linke yönlenmiyor diye düşünüyorum. İşlemi gerçekleştiren dosya controllers>PasswordController.php Buradan da adım adım kontrol ederek gidebilirsiniz. Ancak benim önerim ilk önce veritabanında ps_customer tablosundaki özellikle secure_key başta olmak üzere veri alanlarını kontrol etmek. Fazladan boş karakter olup olmadığına bakın. Şurada da benzer bir sorundan bahsedilmiş. http://www.prestashop.com/forums/topic/51589-forgotten-lost-password-manual-reset-via-phpmyadmin/ Bir de dosya verilmiş. Ekstra boşluk karakter varsa bu dosya ile düzeltebilirsiniz sanırım. İyi çalışmalar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meksi Posted February 18, 2012 Author Share Posted February 18, 2012 Çağlar bey merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. emek vermiş araştrımışsınız benim için. sağolun. Ancak mesele sadece taşıdığım müşteriler için değil yeni oluşturduğum deneme kullanıcı için de password yenileme yapamıyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted February 18, 2012 Share Posted February 18, 2012 Çağlar bey merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. emek vermiş araştrımışsınız benim için. sağolun. Ancak mesele sadece taşıdığım müşteriler için değil yeni oluşturduğum deneme kullanıcı için de password yenileme yapamıyor. sistemde e-mail gönderme problemi varmı?? iletişim formundan filan e-mail gidiyormu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meksi Posted February 18, 2012 Author Share Posted February 18, 2012 merhaba safa bey email gönderiyor. Şifre yenileme linki geiyor. Ancak linke tıkladığınızda sizi tekrar şifre yenileme sayfasına götürüyor. ve Email gönderilemedi hatası veriyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted February 19, 2012 Share Posted February 19, 2012 site adresini paylaşmanız mümkünmü? yada pm olarak bildirin. aklıma 2 seçenek geliyor. 1. şifre yenilemede gelen e-mail şöyle bir linke yönlendirir. password-recovery?token=6f4842ad86ea5afb12da7c5356f8db34&id_customer=2 burdaki ya token yanlış yada id customer alanı. 2. site update edilirken class ların eksik yada yanlış dosya ile değiştirilmesi. 360 dk verilen hata bir güvenlik olayı adminden müşteriler'e tıklarsanız en aşağıda 2 yeni şifre talebi arası geçen süre diye bir alan olması gerekir default olaeak 360dk olur. bunu değiştrebilirsiniz ama bu birşey değiştirmez linke tıklanıldığı zaman yeni e-mailin direkt gelmesi lazım rastgele bir şifre ile. 360dk bunun süresi değil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meksi Posted February 19, 2012 Author Share Posted February 19, 2012 site adresi www.firdevsonline.com/namazkiyafeti olay 1. seçenek te düğümleniyor. aynen belirttiğiniz gibi. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 mails folder'ında tr altında password.html ve password.txt dosyaları mevcut mu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meksi Posted February 23, 2012 Author Share Posted February 23, 2012 evet evet mevcut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted February 23, 2012 Share Posted February 23, 2012 Şu durumda aklıma gelen, sitenizin adresinin sonunda namazkiyafeti uzantısının bulunması. Sİteyi root'a alacak şekilde ayarlarını yaparak denemelisiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 ciddi bir hata var o sitede ama bende baktım tam anlamadım. tekrar update denilenebilir . update sırasında keylerde bir hata oluşmuş gibi geliyor bana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts