Maaks Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 Witam.Czy jest jakaś możliwość, moduł, żeby przy wprowadzaniu nowego produktu można było podawać cenę np.: w euro, sklep sam by przeliczał cenę w/g określonego kursu i podawał ją w sklepie? Chodzi o to, żeby przy zmianie kursu euro, nie musiał wnosić poprawek do każdego produktu osobna, a tylko zmieniał przelicznik, a wszystkie ceny zmieniałby się automatycznie. Taka opcja jest nam ZenCart i bardzo ułatwia życie jak się sprowadza towar z kraju z inną walutą. Nie będę ukrywał, że na Preście pracuje mi się lepiej, ale brak takiej opcji w moim wypadku bardzo zniechęca mnie do korzystania z tego silnika, a chciałbym. Trudno uaktualniać ręcznie co parę dni cenę kilkaset produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiński Mandaryn Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Wersja PL Presta Shop ma zaimplementowaną aktualizację kursu walut NBP i proponuję ją przetestować.Więcej na http://forum.prestashop.pl/index.php?topic=371.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaks Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 Dziękuję za odpowiedź, ale nie o to mi do końca chodziło. Zależy mi na tym: na sklepie mam zawsze jedną walutę (pln), Na zapleczu dodaję tylko nowy towar, dodaję też cenę, załóżmy 20 (np: euro - nie ma znaczenia). A później tylko w jednym miejscu wpisywałbym obecny kurs waluty, a moduł(?) sam sobie by to mnożył i podawał już cenę przeliczoną na sklepie. Jest to o tyle przydatne, że jak sie ma 200 sztuk różnego towaru, a kursy walut mają u nas - niestety - duże skoki, to nie trzeba by poprawiać za każdym razem wszystkie ceny towarów z osobna, tylko w jednym miejscu można by wpisać aktualny kurs z NBP do przemnożenia. Już dobrą pomocą jest moduł Mass Update, gdzie w jednym miejscu w tabelce mamy wszystkie produkty i możliwość aktualizacji (niestety ręcznej) cennika. Brakuje tam tylko miejsca na wpisanie przez ile ma mnożyć ten cennik. Może z czasem coś takiego się pojawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts