grant90 Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 (edited) Witam wszystkich. Mam problem z modułami. Sprawa wyglądała tak, że próbowałem zmodyfikować pozycję modułów oraz ich konfigurację ponieważ np moduł nowych produktów nie dodawał nowo dodanych produktów na swoją listę i cały czas widniały stare produkty dodane z przed tygodni. Odinstalowałem moduł nowych produktów i chciałem zainstalować go raz jeszcze. Komunikat 'Moduł pomyślnie odinstalowano' a na liście z modułami dalej widniał w statusie ZAINSTALOWANY. Kliknąłem ponownie na ODINSTALUJ i komunikat 'Produkt został już odinstalowany'. A jego statusem był zielony haczyk świadczący o tym że jest aktywny. Na stronie go nie było. W LiveEdit też nie było go widać. Widnieje na liście pozycji w 'Header of pages' gdzie niby jest odinstalowany edytuje go na tej liście to otwiera się do połowy pusta strona. Usuwam moduł ze sklepu całkowicie...instaluje na nowo. Ta sama historia. W czym tkwi problem ? Czy to baza danych? Dlaczego nie mogę płynnie edytować modułów i ich pozycji. Po zaktualizowaniu do nowej wersji owszem działa wszystko jak należy poza tym że w większości produktów nie ma zdjęć po wgraniu bazy danych i większość opcji w panelu admina wyświetla komunikat że ta opcja jest niedostępna/nieaktywna czy coś takiego. Aktualizacja była w języku ang. Wgrałem język i bazę danych z kopii zapasowych poprzedniej wersji polskiej. Ma ktoś jakieś rozwiązanie lub miał takie problemy ? Podejrzewam że to bazy danych ale co można zrobić w takim wypadku. Proszę o odpowiedzi/podpowiedzi. Dzieki bardzo z góry! Screen przy odinstalowywaniu modułu Po kliknięciu na odinstaluj tak jak na screenie poniżej. Wyświetlony komunikat o pomyślnym odinstalowaniu modułu gdzie obok dalej mamy opcję odinstalowania go. Po kliknięciu w Edytuj w pozycjach modułów wyświetla się takie coś. W momencie kiedy chcę usunąć moduł z listy pozycji tak aby nie był umiejscowiony nigdzie pojawia się następujący komunikat 'Moduł nie może zostać załadowany' Po całkowitym usunięciu modułu z serwera i ponownym zainstalowaniu moduł zachowuje się tak samo. Edited December 6, 2011 by grant90 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sower Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 a czasami nie aktualizowałeś wersji z 1.3 na 1.4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts