RAD-X Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Ahoj presta kolegáčci Chci se zeptat jestli existuje nějaký modul nebo úprava pro paměť košíku. Konkrétně: Uživatel se přihlásí, nakliká si něco do košíku a odhlásí se. Po čase se uživatel zase přihlásí a pokračuje v nákupu. Vím že prestashop má podobnou možnost už integrovanou. Ale jen podobnou, protože obsah košíku zůstává v paměti i po tom co uživatel už dokončil nákup a znova se přihlásí - což je pro uživatele matoucí a nebo minimálně otravné - vždy po nákupu a novém přihlášení musí vyprázdnit košík. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Pokud je košík plný i po dokončení nákupu, tak je to chyba a ne funkčnost PS. Správně dojde s dokončením objednávky k vyprázdněná košíku. Už se mi při ladění taky stalo, že se to nevedlo, ale jak říkám, bylo to chybou v kódu a po jejím odstranění se to spravilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAD-X Posted October 6, 2011 Author Share Posted October 6, 2011 Jen aby jsme se pochopili. Košík se po nákupu vyprázdní, uživatel se odhlásí. A když se opět přihlásí tak má v košíku obsah jeho předešlé objednávky. Nemysel jsem si že se jedná o chybu když je v nastavení v infu k této vlastnosti napsáno: After customer logs in, recall and display contents of his/her last shopping cart. Respektive nemyslím si že by to takto napsali. Tj. "display ... last shopping cart." Ale možná to zkusím zítra hodit do Bug Trackeru a uvidíme co z toho vyjde. A to jelikož mi to dělalo tuším i na fresh instalaci presty 1.4.4.0 a i po upgradu na 1.4.4.1. Možná to ještě ověřím.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 To je dobře. Po přihlášení má mít obsah svého košíku. Ale ten je po dokončení objednávky prázdný, takže tam nemůže mít to, co měl před dokončením. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAD-X Posted October 7, 2011 Author Share Posted October 7, 2011 Tak jsem tento problém zkusil na fresh instalaci prestashopu a problém se neobjevil. Nevzpomeneš si jak jsi to opravil? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAD-X Posted October 7, 2011 Author Share Posted October 7, 2011 Takže když jsem shop se zlobivým košíkem napojil na databázi s fresh instalací, košík funguje jak má. Z toho vyplývá, že problém není v souborovém systému (ve skriptech), ale někde v nastavení/databází. Jdu zkoumat dál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted October 7, 2011 Share Posted October 7, 2011 Každá chyba je jiná. Už nevzpomínám. Ale mohl by to způsobovat nějaký platební modul. Ten má na starosti úplné a čisté dokončení objednávky, včetně vymazání košíku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAD-X Posted October 7, 2011 Author Share Posted October 7, 2011 Platební moduly jsem zkusil odinstalovat a nepomohlo tak jakožto xx dalších pokusů. Nakonec jsem se naštval a skombinoval fresh databázi s aktuální databází obchodu. Bohužel jsem to dělal při chvílích volného času a nekontroloval přesně která tabulka v db (potažmo nastavení) onen problém způsobila. Tudíž nezbývá než se modlit aby se problém neopakoval. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts