Karel Rehak Posted February 21, 2009 Share Posted February 21, 2009 Tak když už jsem všechno nastavil (mimo dotazu dříve "hezká url) a chtěl jsem ke kategori nahrát obrázek, skončilo to chybou "došlo k chybě při kopírování obrázku".Myslíte si, že to může být restrikcí v open_basedir??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
David.dee Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Podívej se na nastavení práv na adresáři. Toto mi to hlásilo, když jsem měl špatně nastavená práva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karel Rehak Posted February 22, 2009 Author Share Posted February 22, 2009 Já jsem to zapomněl napsat, já už jsem dal práva 777 na zkoušku na celej web... Problém asi vidím v restrikci v open_basedir. Hostuji to na Českém hostingu, napsal jsem na podporu, tak uvidíme... Link to comment Share on other sites More sharing options...
David.dee Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 open_basedir musí být zaplý. To ti na žádném profesionálním hostingu nevypnou. Když vypneš open_basedir, scripty můžou cestovat mimo tvoji složku na serveru -> ideální pro hackery :-) Tobě to ani tak vadit nemusí, ale provozovateli serveru ano. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
David.dee Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Ještě mě napadla jedna věc. Na serverech předních poskytovatelů hostingu jsou někdy problémy když kopíruješ data na ftp, že přiřadí jiného vlastníka a skupinu než má. Tím pádem potom když měníš práva na adresáři, práva nejsou změněna, jelikož nemáš oprávnění. Na složku kam se zapisují obrázky ke kategorii /img/c/ zjisti jestli jsou práva opravdu 777. Ve sloupci atributy musí být drwxrwxrwx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karel Rehak Posted February 22, 2009 Author Share Posted February 22, 2009 práva OK... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vosel Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Tak když už jsem všechno nastavil (mimo dotazu dříve "hezká url) a chtěl jsem ke kategori nahrát obrázek, skončilo to chybou "došlo k chybě při kopírování obrázku".Myslíte si, že to může být restrikcí v open_basedir??? Ahoj, jsem take na Ceskem hostingu a myslim, ze sem mela stejny problem. Mne tedy nesla dat ani cestina, pac sem neprosla nahravanim vlajky a no_image. Kazdopadne, pokud jsi v obdobne situaci, jako ja, tak sem napsala navod (http://www.ijacek.cz/?p=90) , jak postupovat. Veskere doplnky a pripominky jsou vitany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karel Rehak Posted February 22, 2009 Author Share Posted February 22, 2009 Něco podobného mi poslal jeden kolega... Jinak stránky hezký! Programujete v php???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vosel Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Něco podobného mi poslal jeden kolega... Jinak stránky hezký! Programujete v php???? Uz jsem to nekolika lidem posilala, tak doufam, ze jim to funguje. Nemohla bych se podivat i na reseni, ktere mate od kolegy? Jinak stranky jsou ve vystavbe, nic moc tam neni a polovina veci nefunguje. A jestli programuji v PHP? Kez bych mohla rici, ze ano Link to comment Share on other sites More sharing options...
vigel Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 me pomohlo pridat do .htaccessphp_value memory_limit 32M(pokud stim hosting nebude mit problem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vosel Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Muj hosting s tim problem prave mel. Ale tohle pomohlo a uz psali tri dalsi lide, ze to funguje... Tak super... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts