Karel Rehak Posted February 21, 2009 Share Posted February 21, 2009 Zdravim,mam vypnuto "Pratelska URL", ale pokud vkladam novy produkt, vyskakuje mi stale chyba "pole přátelská URL je vyžadováno minimálně v Czech". Tak ze tam musim vlozit nejaky blabol a pak to teprve projde.Da se to nejak odstranit??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
platinum Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Zdravim,mam vypnuto "Pratelska URL", ale pokud vkladam novy produkt, vyskakuje mi stale chyba "pole přátelská URL je vyžadováno minimálně v Czech". Tak ze tam musim vlozit nejaky blabol a pak to teprve projde.Da se to nejak odstranit??? např: Kožené boty =>přátelská URL >> kozene_botytak proč blábol... ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karel Rehak Posted February 22, 2009 Author Share Posted February 22, 2009 Protože blbě čteš! :-) Je tam napsáno, že nechci, a tedy mám vypnuté, používat hezké url.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
platinum Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Protože blbě čteš! :-) Je tam napsáno, že nechci, a tedy mám vypnuté, používat hezké url.... No,nerad bych ti blbě poradil! Zkus něco vymyslet . :coolsmile: :coolsmirk: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri FAMiNE Cermak Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 To ze mas vypnute niceURLs jeste neznamena ze je nemusis zadavat - akorat se nebudou vyuzivat, predpokladam, ze vpodstate vsichni niceURLs pouzivaji, takze pokud je nekdo vypne, tak se jedna spis o docasny stav... myslim, ze to neni chyba ale featura Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karel Rehak Posted February 23, 2009 Author Share Posted February 23, 2009 OK, díky! Tak tam budu něco psát... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri FAMiNE Cermak Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Ja tam treba osobne nic extra nezadavam, pokud pises do nazvu zbozi - tak se ti automaticky vyplnuje i bezhackova/bezcarkova niceURL verze ... akorat defaultne prestashop nezna nektera ceska pismena - prevazne hacky, takze prohledej forum a je tu i navod, jak na to, aby se ti i hacky prevadely spravne... a pak uz se o nice URLs vubec nestaras, akorat obcas muze byt problem, kdyz delas rychle copy-paste... tak ten javascript to nemusi chytit, pak staci kdyz po vlozeni neco zmacknes a provede se prevedeni i do niceURL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karel Rehak Posted February 23, 2009 Author Share Posted February 23, 2009 jj, to je pravda, když napíšu "nůžky", tak je dole "nky" :-)Protože s tím teprve začínám, hned toho využiji a zeptám se: už jste zkušený správce shopu?? já jen, abych se měl kde ptát :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri FAMiNE Cermak Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 no zkuseny... co je to zkuseny? jinak pokud se na neco budes chtit ptat, tak zkus nejdriv prohledat mistni diskuzi, protoze vetsina veci se tu uz resila, ale pokud neco nebude vedet klidne se zeptej - ale radsi preferuju otazky primo ve foru, treba novy topic, nez soukrome zpravy - kde se porad vsichni ptaji na to stejne a pak to nikdo jiny nedohleda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karel Rehak Posted February 23, 2009 Author Share Posted February 23, 2009 první zkušební :-) : v administraci mám nastavené ceny v Kč a na stránkách jsou eura :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri FAMiNE Cermak Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 http://www.prestashop.com/forums/viewthread/10569/etina/ceny_v_korunch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karel Rehak Posted February 23, 2009 Author Share Posted February 23, 2009 to jsem četl, ale nenašel jsem to tam :-( tady http://obchod.bambuscentrum.cz jsou eura, v celé administraci mám jen koruny. Používám jen koruny, jinou měnu ne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri FAMiNE Cermak Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 ja vse vidim v korunach, vymaz si cache prohlizece, protoze, kdyz sis s tim hral, tak sis to nejspis prepl na eura, pak jsi zakazal zmenu meny ale ono si to posledni nastaveni pamatuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karel Rehak Posted February 23, 2009 Author Share Posted February 23, 2009 jj, to bylo ono... Díky, už dám pokoj :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zodiak Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 můžete mi někdo prosím poradit jak nastavit aby se místo mezery v nice urls udělala pomlčka? Přepisuje mi to háčky a čárky bez problémů, ale místo mezery mi to nevytvoří pomlčku. Jo a nějak mi to nepřepisuje dlouhé á na kratké. Za případnou radu moc díky! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts