Jump to content

Pratelska URL

Karel Rehak

Recommended Posts

Zdravim,
mam vypnuto "Pratelska URL", ale pokud vkladam novy produkt, vyskakuje mi stale chyba "pole přátelská URL je vyžadováno minimálně v Czech". Tak ze tam musim vlozit nejaky blabol a pak to teprve projde.
Da se to nejak odstranit???

např: Kožené boty =>přátelská URL >> kozene_boty
tak proč blábol... ????

Ja tam treba osobne nic extra nezadavam, pokud pises do nazvu zbozi - tak se ti automaticky vyplnuje i bezhackova/bezcarkova niceURL verze ... akorat defaultne prestashop nezna nektera ceska pismena - prevazne hacky, takze prohledej forum a je tu i navod, jak na to, aby se ti i hacky prevadely spravne... a pak uz se o nice URLs vubec nestaras, akorat obcas muze byt problem, kdyz delas rychle copy-paste... tak ten javascript to nemusi chytit, pak staci kdyz po vlozeni neco zmacknes a provede se prevedeni i do niceURL

no zkuseny... co je to zkuseny? :) jinak pokud se na neco budes chtit ptat, tak zkus nejdriv prohledat mistni diskuzi, protoze vetsina veci se tu uz resila, ale pokud neco nebude vedet klidne se zeptej - ale radsi preferuju otazky primo ve foru, treba novy topic, nez soukrome zpravy - kde se porad vsichni ptaji na to stejne a pak to nikdo jiny nedohleda.

• 2 months later...

můžete mi někdo prosím poradit jak nastavit aby se místo mezery v nice urls udělala pomlčka? Přepisuje mi to háčky a čárky bez problémů, ale místo mezery mi to nevytvoří pomlčku. Jo a nějak mi to nepřepisuje dlouhé á na kratké. Za případnou radu moc díky!