RAD-X Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Odesílám zboží do zahraničí a využívám české pošty. Pro váhově menší zásilky využívám službu "Obyčejná zásilka do zahraničí" která vyjde levněj než standardní balík, ale u té je problém že není pojištěná. Alternativou pro odesílání takových menších zásilek je služba "Cenné psaní do zahraničí" jenže to lze posílat jen v normalizované obálce české pošty, čímž se dostávám k problému, že potřebuji úpravu nebo modul který umí omezit dopravce podle objemu nebo nejdelšího rozměru zásilky. Úplně nejlepší by bylo do váhových rozsahů přidat nastavení objemu. Např. 0-1kg a zároveň 0-25cm3 a podobně. Takové omezení by se totiž dalo využít i u jiných služeb než u té České pošty o které jsem psal výše. Prestashop od verze 1.4.0.5 podporuje v rozměry zabaleného zboží a také Cart.php už má integrované volání rozměrů produktu. Viz prestashop changelog: [*] FO : Class Cart.php (getProducts method) - The cart is now getting dimension parameters (width, height, depth) for each product [*] BO : Catalog > Product - Dimension parameters are now available for products Tím chci říct že je snazší něco takového vytvořit když už zde vlastně je částečná podpora. Tuším že ony rozměry zboží už využívají některé moduly dopravců (UPS, možná i Feedex a další). Jen jsem v Prestě nový a tak se chci zeptat jestli by tu někdo neporadil jak na to. BTW: Divím se že ještě nikdo neudělal modul dopravce Česká pošta. Je to hlavně užitečné pro výpočet poštovného do zahraničí kde jsou různé cenové skupiny do různého státu. Já osobně jsem to řešil PHP skrity které upravily přímo databázi - automaticky smažou zóny, přidají tolik zón kolik je států a ke každé zóně u každého typu produktu České pošty přidají cenu dle tarifu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAD-X Posted November 1, 2011 Author Share Posted November 1, 2011 Tak jsem si vzpomněl na toto vlákno. Pomoc už nepotřebuju. Naprogramovat modul do Presty je hračka, takže jsem si napsal svůj vlastní modul který toto řeší. Jen tak mimochodem, kdyby někdo chtěl koupit modul Česká pošta, který používá cca 12 služeb/možností České pošty (především zahraničí, ale i obchodní balík po ČR), nechť se mi ozve. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts