jval Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 Zdravím, mám problém při importu zboží, zkoušel jsem už všechno možný, ale vždy mi vyhodí hlášku:Zboží (s ID ##) se nedaří uložitHláška se generuje ze soubrou AdminImport.php ze této části kódu: $res = false; if ($product->validateFields(UNFRIENDLY_ERROR) AND $product->validateFieldsLang(UNFRIENDLY_ERROR)) { // If id product AND id product already in base, trying to update if ($product->id AND $product->productExists(intval($product->id))) $res = $product->update(); // If no id_product or update failed if (!$res) $res = $product->add(); } // If both failed, mysql error if (!$res) $this->_errors[] = mysql_error().' '.$info['name'].(isset($info['id']) ? ' (ID '.$info['id'].')' : '').' '.Tools::displayError('cannot be saved').$ok; Ta první podmínka $product->validateFields(UNFRIENDLY_ERROR) AND $product->validateFieldsLang(UNFRIENDLY_ERROR) neprojde a tak není přiřazená žádná hodnota v proměnné $res.Když jsem zkusil validateFieldsLang dát pryč, tak to psalo něco ve smyslu napadení systému a že rewrite link pro default languge je empty, jenže v csv pro import produktů se rewrite url nenastavuje.Nevíte někdo co s tím.Fakt ten jejich import funguje úplně na prd. Už fakt uvažuju že napíšu vlastní.Sice jsem našel, že tady http://blog.vlastnieshop.cz/importni-modul-pro-prestashop-se-synchronizaci/ nabízí už nejaký hotový, ale nerad kupuju zajíce v pytli, tak bych byl rád za každou radu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rcking Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 Mě to psalo tuto hlášku když jsem měl v kolonce váha čárku místo tečky (po vyjetí z excelu to tak bylo..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jval Posted February 18, 2009 Author Share Posted February 18, 2009 To bohužel nemám, mám tam správně tečku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamworker Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Je to tím, že excel ti po uložení do CSV vygeneruje X prázdných řádků - ty v CSV odmaž a povalí to Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Import funguje naprosto skvěle, jen je nutné dodržovat jistá pravidla, základem je ho nepřipravovat v excelu, jelikož nedodržuje kodování. Druhá věc, při importování obrázků je důležité mít je ve vlastní složce v rootu na serveru a třetí věc, pokud importujeme produkty i s obrázky, musí mít produkty vyplněné ID a nenechat tak Prestu, aby ho doplnila sama. Jinak presta 1.1 měla problém s importem produktu, pokud jeho název začínal písmenem s diakritikou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Skouším import na lokalu, kategoorie a produkty v pohodě, obrázky ne :-(Obrázky mam ve složce se shopem, cesty dobře, import nehodí žádnou chybu,ale obrázky nikde.V popisu produktu v administraci shopu je jakoby obrázek,ale místo něj je tam jen jeho název a když na něj kliknu skočí stránka nenalezena cesta je do img/p/číslo obrázku.jpgNapadá mě nenůže to být časovým limitem? je to 6000 položek...Večer to budu muset skusit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Kde máš na serveru uložený obrázky? a jakou máš napsanou cestu k nim v CSV? A ID u zboží v importu máš vyplněný? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Mám je na disku v instalaci presty, cestu tamloalhost/prestasop/foto/34343.jpgtenhleceník:Převedenej do csv v openoffice název obrázku odpovídá číslu zboží Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Mám je na disku v instalaci presty, cestu tamloalhost/prestasop/foto/34343.jpgtenhleceník:http://www.abload.de/image.php?img=beznzvu4yk5.jpgPřevedenej do csv v openoffice název obrázku odpovídá číslu zboží Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Ty ID produktů musí souhlasit s tvým autoindexem produktů v DB. Jinak se ty obrázky prostě nenajdou.... protože i obrázky mají autoindex a čili jestli ty vytvoříš produkt s ID 5000 a obrázek má autoindex 1, tak je jasný, že se ti nenajdou...EDIT: Jinak kdyby to bylo pamětí na serveru, tak by ti to udělalo alespoň nějaký obrázky...EDIT2: A cestu k těm obrázkům musíš mít ze složky kde je AdminImport.php, čili cesta bude ../../tvojesložka/obrázek.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Takže pro import obrázků potřebuju znát ID produktu, který si vytvoří presta a přiřadit to k obrázku Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Musí se shodovat autoindex u Produktů a autoindex u Obrázků a dle toho autoindexu který by to mělo vytvářet jako nový přiřaď číselnou řadu v importu.Příklad: ps_products - autoindex 500ps_images - autoindex 500v csv importu bude mít první produkt ID 500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Asi porad nerozumim.Pri importu jsem skryptu dal sloupec s cislem zbozi at ho vezme jako id produktu.Vecer se na to podivam mam to v pc doma.Zatim děkuju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastik Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Jestli vam do toho rozhovoru muzu skocit, tak doporucuju nainstalovat posledni stable verzi 1.2.5, kde implementovany import funguje velmi dobre, kdyz s nim umite zachazet a vite presne co chcete a co delate.Bohuzel teno integrovany import je dosti omezeny a pouze globalni, takze pokud nemate vic jak 1k produktu, tak se da pouzit (generovani obrazku je otresne pomale, ale co vic od php cekat ze).Nad 1k produktu doporucuju vytvorit vlastni importovaci nastroj vcetne vlastniho generovani obrazku (v C# nebo Java bude 10x rychlejsi). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Já si import dělám na localhostu, kde mám všechno nastavený na MAX, takže není problém ani s pamětí, ani s maximální dobou pro vykonání příkazu apod. Pak si akorát tu DB vyexportuju a obrázky zkopíruju na FTP a mám klid a nemusim to dělat po 1k produktů....Jinak GD knihovny jsou tak rychlé jako procesor na kterým běží server, takže... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Potřebuju to pak spojit s Db z verze 1.1..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastik Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 update je uveden napr. zde>http://www.prestashop.com/wiki/Installing_And_Updating_PrestaShop_Software/#Update_PrestaShopImport provadim na vlastnim serveru - cca 25000 produktu vlastnim nastrojem, jinak to nejde.GD knihovny jsou rychle, ale ne v objektove delane preste, generuju 5 ruznych velikosti z jednoho zdrojoveho obrazku, to vse 25k x, takzeresenim pro tohle rozhodne neni "generate thumbnails integrated in presta", nybrz to co jsem psal vyse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Mám v 1.1 dost doladěnejch modulů, není to v mém případě jen o istalaci a nahrání DB Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastik Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 To je jasne, ale v tom odkazu vyse neni pospan jenom update db, takze pokud chcete prejit na vyssi verzi, tak doporucuju nejdrive poradne rozchodit a otestovat na localhostu, pokud si s tim vyhrajete, zvladnout se to da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Zatím vydržím u toho co trochu drží po hromadě :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastik Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 jj, urcite, dival jsem se na vas web a libi se mi, takze by to byla zatim zbytecna prace. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts