lukk Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Dobrý den, bojuji s importem kategorií. Rád bych docílil obdobného stromu: Cukrovinky -čokoláda --mléčná --hořká -lízátka --kulatá --hranatá Myslel jsem že to vyřeším dvěmi sloupci. V jednom bude název kategorie a v druhém nadřazené ketegorie do kterých onen název (kategorie) spadá. Pokud by to spadalo do více kategorií, oddělím je čárkou. Takto to ale nefunguje. Nebo běžně ano??? Takto to mám v csv: Nebo mám nesmyslnou úvahu, že by to takto mohlo fungovat? Díky! Link to comment Share on other sites More sharing options...
berka.pavel Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 nastav si ve sloupci a id, které bude mít daná kategorie. csv potom bude vypadat id;název;nadrazená; ------------------------- 1;cukrovinky;; 2;čokoláda;1; 3;mléčná;1,2; atd., atd. mělo by to fungovat normálně. jinak si najdi zde na českém fóru nějaké příspěvky od jackrabbit... ten to řešil a měl to zpracované jak pro ... že jsem to pochopil i já Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukk Posted September 14, 2011 Author Share Posted September 14, 2011 Díky za radu. Nakonec jsem tedy dospěl ke kýženému úspěchu ale byl to trochu boj. Důležité je, aby jste za žádných okolností nenaimportovali nějakou katogorii která by měla ID 1. Já když jsem to udělal, tak se mi rozhodilo řazení kategorií které se nesmyslně strukturovali a pomohla až nová instalace... Zní to sice logicky ale při nulových zkušenostech... L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berka.pavel Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 kategorie 1 je pro hlavní "home" kategorii... přidej do názevu topicu "VYŘEŠENO" Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukk Posted September 15, 2011 Author Share Posted September 15, 2011 No jasně, to mi taky už došlo Je to logické... Bohužel nevím jak v tomto novém fóru upravit název vlákna. Pokud prosím někdo poradíte, rád pro přehlednost provedu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts