jah0people Posted September 3, 2011 Share Posted September 3, 2011 Witam mam problem przy integracji produktów z Csv. Pojawia się błąd 504 gateway, Jak to naprawić ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
scholl Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 import produktów najlepiej przeprowadzać na serwerze lokalnym, ponieważ operacja taka trwa długo (w zależności od ilości produktów) i serwer zazwyczaj przerywa połączenie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasiorek__ Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Witam. wiem że temat jest stary ale pojawił mi się błąd 504 gateway i to podczas kopiowania produktów. błąd ten pojawia się także czasami podczas zwykłych operacji zmiany konfiguracji presty i nie wiem skąd się bierze. czy to problem z samym serwerem jest jakis i powinienem się zgłosić do administratora serwera? czy jest coś co mogę w samej prestashop zmienić? Presta na której pracuje to 1.5.5.0 proszę o szybką pomoc lub podpowiedź pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Prawdopodobnie serwer nie wytrzymuje obciążenia jakie generuje sklep, jeśli produkty nie posiadają dużej ilości atrybutów, a sam sklep mechanizmów dodatkowych które mogą go spowalniać to polecam pomyśleć o nowym serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasiorek__ Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 dziękuję za szybką odpowiedź. porozmawiam z administratorem serwera aby zobaczył obciążenie. widziałem że jest przydzielone 128MB pamięci na sklep. chyba troche za malo jak na sklep. jeżeli administrator serwera nie będzie w stanie mi pomoc przeniose sklep na inny hosting. dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts