ferke21 Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Ha tud rá valaki megoldást, megköszönöm a segítséget. A keresőablakba beírt feltételnek megfelelően, a program leszűri a termékeket. Ezek után már csak az a gondom, hogy a leszűrt listát nem teszi emelkedőbe, hanem csak úgy, össze vissza sorrendben jeleníti meg. Hogyan tudom elérni, hogy a már leszűrt tételeket név emelkedőbe rendezze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 ööö... tehát ha például keresek a "mackó" szóra, akkor abc sorrendbe listázzon ki? 1. Mackó Ajándék 2. Mackó Bútor 3. Mackó Csillámpor ? Csak mert ugye keresés után a "Rendezés"-ben lehet A-Z-ig rendezni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 úgy nem jó, hogy ha beírod a mackó szót akkor úgy adja ki, hogy bocs, maci, mackó és medve? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferke21 Posted August 21, 2011 Author Share Posted August 21, 2011 Természetesen a szűrés eredményét, különböző szempontok szerint tovább lehet rendezni. Ez működik is. Ha a webáruház látogató szokásait figyelembe vesszük, akkor az a tapasztalat, hogy a keresőbe beírt feltételnek megfelelően leszűrt termékekben azonnal kezdi keresni a neki szükségeset. Ha ez a termék a lista utolsó harmadában található, méghozzá össze vissza sorrendben, akkor kezd el bosszankodni, hogy a fejlestő miért nem teszi a listát emelkedő sorrendbe. Majd később, amikor észreveszi, hogy létezik egy mező, ahol ezt Ő maga is meg tudja tenni, csak akkor csillapszik mérge. A felvetésem a szűrt lista emelkedő sorrendbe rendezésének automatizálására irányult. Tehát a leszűrt lista, automatikusan az én esetemben név emelkedőbe kerüljön megjelenítésre. Az én esetemben egy gyári cikkszám keresőbe való beírása után, van, hogy 8-10db sőt 15db a feltételnek megfelelő tétel jelentkezik. Nos ezeket a tételeket szeretném név emelkedőbe rendezni, hangsúlyozom automatikusan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts