wartime Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Sziasztok !Létrehoztam két szállítót (Futár, Személyes), a zónáknál létrehoztam "Magyarország" zónát. Megadtam a szállítás árát, az országoknál engedélyeztem "hungary"-t, itt zónának megadtam magyarországot. Azonban ha indítok egy vásárlást, akkor problémába ütközök, nevezetesen amint regisztrálok , és belépek, vagy a fizetés vendégként menüpontot kitöltöm, nem tudok szállítót választani, megjelennek a felvitt szállítók, de egyik sem aktív. Ha frissítek (ctrl+f5), vagy kiválasztom valamelyik fizetési módot, és visszalépek, akkor már működik, aktív lesz. Nincs vásárlói csoport, illetve csak a default van, azt viszont a fizetési mód, csoport korlátozásoknál engedélyeztem.Kérnék valakit hogy segítsen beállítani, ez lenne az első prestashopos áruházam ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunandmoon21 Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Szia,A price és weight range-et beállítottad a shippingnél?Egy oldalas fizetést használsz vagy a klasszikus 5 lépésest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wartime Posted July 11, 2011 Author Share Posted July 11, 2011 Szia,Egy oldalas fizetést használnék, a "weight range" részt üresen hagytam, csak a price range van beállítva 0.00Ft a boltban való átvételhez, és 1850.- Ft a futárhoz, valamint az ingyenes szállítás van beállítva 30.000.- Ft -ra.Számlázás: a teljes ár szerint van beállítva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 a shipping menü, számlázás résznél, a választási tartomány is ár szerint legyen Link to comment Share on other sites More sharing options...
wartime Posted July 12, 2011 Author Share Posted July 12, 2011 Elvileg minden stimmel, hiszen sokszor átolvastam már ezt a fórumot. De egyenlőre mégsem tudtam felülkerekedni a problémán. Működött is, de volt egy tárhelyváltásom a weboldal sebessége miatt, és amikor az új helyen is előjöttek a sebességproblémák, akkor elkezdtem az oldalról először nyelveket, majd később modulokat kikapcsolni, és törölni is. A címkefelhő volt az utolsó modul, amit törölve hirtelen a 20 -22 sec es betöltési idő hirtelen 1-2 sec lett, így az oldalt élesre állítottam. Miután egész héten nem volt egyetlen megrendelés sem, elkezdtem újra tesztelni a vásárlást, és kiderült az ok. A modulokat a kicsomagolt 1.4.3 telepítőkészletéből visszamásoltam. Közben felraktam a Stiffmodule carrier -t is, de ugyanúgy csak frissítés után lesz a kijelölhető a szállítási mód.Esetleg mit kellene törölnöm a COD modulon kívül, hogy elölről kezdhessem a beállításokat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 a stiffmodul úgy rémlik beleír a classes fájlokba.sztem lehet az a gond Link to comment Share on other sites More sharing options...
wartime Posted July 13, 2011 Author Share Posted July 13, 2011 Megpróbáltam letörölni a COD -ot (persze előbb lementettem), "nem lehet a modult eltávolítani", illetve a telepítés törlésére a "The following module(s) were not installed successfully: cashondelivery" üzenetet kapom. A szerverről fizikailag törölve, és a presta 1.4.3 telepítőkészletéből felmásolva szintén nem működik. Jelenleg már semmilyen fizetési módot nem lehet kiválasztani. Van mód a presta újratelepítésére ? (mint az update -ok esetében) Vagy valami más ötlet ?Töröltem az admin/tabs/AdminCarriers.php, és AdminPayment.php fájlokat(amiket a Stiffmodule módosított), majd visszamásoltam telepítőkészletből őket, valamint töröltem az override/Classes/Module.php, és PaymentModule.php fájlokat (ezek a telepítésben nincsenek, tehát a stiffmodule-hoz voltak csak szükségesek), így tudtam újratelepíteni a COD-ot. Most megjelenik mindkét fizetési lehetőség, eljutottam vissza az alapproblémámhoz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 segíts! mi az alap probléma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wartime Posted July 13, 2011 Author Share Posted July 13, 2011 Szia !Ha elindítok egy próbavásárlást a www.robogo-alkatreszek.hu oldalamon, és a fizetésre kattintok látszólag minden ok. De ha kiválasztom mondjuk a "Fizetés vendégként" menüpontot, és felviszem az adatokat inaktívvá válik a szállítás mód. Ott van, csak kijelölni nem lehet. Ugyanez történik, ha mint regisztrált felhasználó, a fizetésnél bejelentkezek. Persze ha frissítem az oldalt , akkor aktívvá válik, de ez a vásárlónak nehéz elmagyarázni, meg szerintem automatikusan frissülnie kellene.Próbáld ki nyugodtan, csak írd a megjegyzésbe, hogy próba, örülnék bármilyen segítségnek, mert még egyetlen rendesen működő prestát sem hoztam össze Gondolok már mindenre (pl: írási jogosultságra is), de már kifogytam az ötletekből. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 a több oldalasnál is csinálja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wartime Posted July 13, 2011 Author Share Posted July 13, 2011 Most próbáltam, ott nem. De az egyoldalas lenne a favorit . Vagy esetleg ebből le tudsz szűrni valamit ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 nem használom az egyoldalast, nincs tapasztalatom, de javascript vagy vmi hasonló lehet a gond Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunandmoon21 Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Korábban én is az egyoldalas fizetést használtam és nekem is ugyanez volt a gondom, sajnos nem jöttem rá a probléma okára ezért váltottam az 5 lépéses fizetésre, mivel ott nincs ilyen probléma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 probald meg a cache-t ki torolni ki uriteni, vagy a /tools/smarty/compile uriteni, es lehet menni fog, adjal egy elerheto linket Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts