Vindork Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Dobrý den všem!Jsme nováček u presty a mám jeden problém. Už dva dny sedím nad tím jak nainstalovat češtinu stále mi to háže, že archiv nemohl být rozbalen, v angličtině samozřejmě. Mám verzi 1.4.1.0. Prohledal sjem fórum a našel jen jeden topic, který byl na stejné téma jako zakládám já, ale tam nikdo tázajícímu neodpověděl, tak třeba budu mít větší štěstí.Předem dík. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro61 Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Nastav na celý e-shop rekurzivne práva na 775. Potom ti inštalácia pôjde.JAro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vindork Posted July 5, 2011 Author Share Posted July 5, 2011 Nastav na celý e-shop rekurzivne práva na 775. Potom ti inštalácia pôjde.JAro Zkoušel ale furt nic.. Furt stejná chyba.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro61 Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 No tento problém vypisuje vtedy, ak niektorý adresár nemá oprávnenia na zápis a nemôže sa tam zapísať preklad. Skús ešte pozrieť či si vlastníkom všetkých adresárov ty ako užívateľ, či nie je vlastníkom niektorých adresárov apache. Na takýchto adresároch potom si nemôžeš nastavovať práva. Jaro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vindork Posted July 5, 2011 Author Share Posted July 5, 2011 No tento problém vypisuje vtedy, ak niektorý adresár nemá oprávnenia na zápis a nemôže sa tam zapísať preklad. Skús ešte pozrieť či si vlastníkom všetkých adresárov ty ako užívateľ, či nie je vlastníkom niektorých adresárov apache. Na takýchto adresároch potom si nemôžeš nastavovať práva. Jaro Noobácká otázka : Kde to přesně zjistím? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro61 Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Akého FTP klienta používaš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vindork Posted July 5, 2011 Author Share Posted July 5, 2011 Akého FTP klienta používaš? Filezilla Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro61 Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Aha, tak to ja nepoužívam. Ak sa pripojíš na ftp, choď do adresára kde máš nainštalovaný prestashop a tam by si mal vidieť pri každom súbore a adresári oprávnenia a vlastníka. (owner). Neviem ako to na tvojom serveri vypisuje, či je tam nejaké číslo alebo vypisuje vlastníka slovom, skrátka nemal by tam byť vlastník 'apache' , alebo nejaké číslo, ktoré predstavuje vlastníka apache. U mňa napríklad ja ako vlastník som 632 a apache je 48. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Pokud nejde automaticky archiv naimportovat skrze administraci obchodu, mate stale moznost si ten archiv rozbalit napr. programem 7zip a nakopirovat prislusne soubory rucne.To je vse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vindork Posted July 5, 2011 Author Share Posted July 5, 2011 Hm tak změna teď mi to projistotu píše, že server nemá práva na zápis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro61 Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 A sme doma..... Predsa tam bude niečo s právami alebo vlastníkom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vindork Posted July 5, 2011 Author Share Posted July 5, 2011 Zkusím to ručně a kdyžtak co by s tím šlo udělat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vindork Posted July 5, 2011 Author Share Posted July 5, 2011 Hm tak teď mi z nějakého důvodu nejde nahrát vlaječka.. Očividně se to rozběhlo, ale pokud jsme to pochopil správně je to jen překlad vzhledu eshopu nikoliv adminu jako takového? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro61 Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Ak chceš, pošli mi PM prihlasovacie údaje na FTP a ja sa ti na to pozriem.... Snáď to nejako vyriešime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenvelkej Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Hm tak teď mi z nějakého důvodu nejde nahrát vlaječka.. Očividně se to rozběhlo, ale pokud jsme to pochopil správně je to jen překlad vzhledu eshopu nikoliv adminu jako takového? muže to byt i z duvodu povolení souboru .htaccess skuz povolit a pote by se to melo zobrazit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vindork Posted July 5, 2011 Author Share Posted July 5, 2011 Hm kde ten soubor najdu prosím? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenvelkej Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Hm kde ten soubor najdu prosím? opět dotazz .... to je jako kdybych se zeptal maliře kde mam koupit štětce :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vindork Posted July 5, 2011 Author Share Posted July 5, 2011 Na to asi nemá smysl ani odpovídat.. Jinak zkusil jsme to na jiném hostingu a tam se to samo nainstalovalo, tudíž je nejspíš chyba na straně poskytovatele.. Dotaz už jen mimo.. Na hlavní stránce eshopu je blok Information v něm je vše anglicky i v českém překladu, u jiných se to normálně přepíná.. Hledal jsme to ale nemůžu nikde najít kde to změnit.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombi Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Prosím o vaši pomoc, snažím se nainstalovat češtinu do PS 1.4.3.0 a píše to chybu, že "Archive cannot be extracted". Z diskuse výše bych typoval na problém s přístupovýma právama, ale vše jsem kontroloval a myslím si, že je to snad všechno OK. Můžete mi prosím někdo poradit co mám ještě překontrolovat? Děkuji moc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts