ngalfas Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Το Prestashop χρησιμοποιεί την επέκταση FPDF για την παραγωγή των PDF στα τιμολόγια που παράγει. Στη μορφή που βγαίνει μέχρι και την έκδοση 1.4.χ δεν υποστηρίζει ελληνική γραμματοσειρά, την οποία θα πρέπει να προσθέσουμε εμείς.Πρώτα κατεβάζουμε το συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει τα απαραίτητα αρχεία γραμματοσειράς.Περιέχει 4 αρχεία. 2 αρχεία php και 2 αρχεία που είναι συμπιεσμένα με κατάληξη .zΑυτά τα 4 αρχεία θα πρέπει να τα ανεβάσουμε στο server, στο φάκελο tools/fpdf/font/(τα αρχεία .z δεν τα αποσυμπιέζουμε)στη συνέχεια, στο Back Office πάμε στην καρτέλα Παραγγελίες -> PDFεπιλέγουμεΚωδικοποίηση : iso-8859-7Γραμματοσειρά : arial_g και αυτό είναι όλο. αν δεν έχει επιλογή γραμματοσειράς την arial_g τότε δεν τα έχετε ανεβάσει σωστά στο φάκελο...λένε ότι από την έκδοση 1.5 του presta θα υποστηρίζεται εξαρχής το UTF και για τα PDF... greek_arial_font_cp1253.zip 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
desite Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Σ'ευχαριστώ εκ μέρους όλων για τη βοήθεια.. Μήπως ξέρουμε πως γίνεται η αντίστοιχη δουλειά στην έκδοση 1.3.6;; Αν θέλεις στείλε μου mail στο [email protected]Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngalfas Posted July 19, 2011 Author Share Posted July 19, 2011 δεν ξέρω τι γίνεται στις παλιές εκδόσεις. δοκίμασες και δεν έπαιξε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Theoni Athens Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Το Prestashop χρησιμοποιεί την επέκταση FPDF για την παραγωγή των PDF στα τιμολόγια που παράγει. Στη μορφή που βγαίνει μέχρι και την έκδοση 1.4.χ δεν υποστηρίζει ελληνική γραμματοσειρά, την οποία θα πρέπει να προσθέσουμε εμείς.<br/>Πρώτα κατεβάζουμε το συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει τα απαραίτητα αρχεία γραμματοσειράς.<br/>Περιέχει 4 αρχεία. 2 αρχεία php και 2 αρχεία που είναι συμπιεσμένα με κατάληξη .z<br/>Αυτά τα 4 αρχεία θα πρέπει να τα ανεβάσουμε στο server, στο φάκελο tools/fpdf/font/<br/>(τα αρχεία .z δεν τα αποσυμπιέζουμε)<br/><br/>στη συνέχεια, στο Back Office πάμε στην καρτέλα Παραγγελίες -> PDF<br/><br/>επιλέγουμε<br/>Κωδικοποίηση : iso-8859-7<br/>Γραμματοσειρά : arial_g <br/><br/>και αυτό είναι όλο. αν δεν έχει επιλογή γραμματοσειράς την arial_g τότε δεν τα έχετε ανεβάσει σωστά στο φάκελο...<br/><br/>λένε ότι από την έκδοση 1.5 του presta θα υποστηρίζεται εξαρχής το UTF και για τα PDF... καλησπέρα, Αυτό ισχύει και για την έκδοση 1.4.4? Δοκίμασα τις οδηγίες σου όμως συνεχίζει να μην λειτουργεί.. παρόλο που επιλέγω την κωδικοποιήση και την γραμματοσειρά που προτείνεις. Όπου υπάρχουν αγγλικοί χαρακτήρες στο τιμολόγιο (επειδή δεν το έχω μεταφράσει ακόμα) τους βγάζει κανονικά, όπου ελληνικοί χαρακτήρες βγάζει ερωτηματικό (?).. Ευχαριστώ, θεώνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngalfas Posted August 17, 2011 Author Share Posted August 17, 2011 ναι, παίζει σωστά και στη νέα έκδοση. μια συμβουλή. στη Γλώσσα, προσοχή να δηλώνετε el στον κωδικό iso και κωδικό γλώσσας. σε καμία περίπτωση μη βάζετε gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Theoni Athens Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 ναι, παίζει σωστά και στη νέα έκδοση. μια συμβουλή. στη Γλώσσα, προσοχή να δηλώνετε el στον κωδικό iso και κωδικό γλώσσας. σε καμία περίπτωση μη βάζετε gr Λειτούργησε! Η γλώσσα δεν ήταν πρόβλημα είναι ήδη δηλωμένα όπως τα αναφέρεις παραπάνω, αλλά το ότι είχα το back office σε english (με βοηθάει καλύτερα η διαχείριση του από ότι να προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να πει η ελληνική μετάφραση..), οπότε με τις αλλαγές που έκανα στο pdf και βλέποντας το pfd παραγγελίας από το διαχειριστικό ήταν λογικό να μην βγάλει τα ελληνικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Ioannis_ Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Ευχαριστούμε παιδιά για την ενημέρωση! Πολύ σημαντικά πράγματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wedgr Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 ναι, παίζει σωστά και στη νέα έκδοση. μια συμβουλή. στη Γλώσσα, προσοχή να δηλώνετε el στον κωδικό iso και κωδικό γλώσσας. σε καμία περίπτωση μη βάζετε gr Aυτά εδώ τα δηλώνουμε (Βack Office Tools Languages)?? Γιατι αν στο backoffice/myPreference έχουμε στα αγγλικά να φαίνονται, τότε τα pdf βγάζουν ιερογλυφικά στα ελληνικά και μόνο όταν ορίσουμε ελληνικά βγαίνουν μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
pahnas Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Ευχαριστω πολυ μολις το δοκιμασα στην εκδοση 1.4.6.1 και ειναι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
chiris2008 Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Καλησπέρα σας! Προσπαθώ να κατεβάσω το αρχείο και μου λέει ότι είναι κατεστραμμένο! Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να μου το στείλει σε email? Ευχάριστο! Το email μου είναι [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
cirrus3d Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 Ευχαριστούμε για την προσφορά σου "ngalfas" Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στην εκτύπωση τιμολογιών. Στο Orders > Ivoices αν πάω να εκτυπώσω πχ τα τιμολόγια του τελευταίου μήνα παίρνω το error: "FPDF error: Undefined font: arial_g B" Ξέρει κανείς τι παίζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ottica-dandolo Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Έψαχνα 2 μήνες να βρω τη λύση και τελικά ήταν τόσο εύκολο..... Σε ευχαριστώ θερμά που τη μοιράστηκες μαζί μας!!! Ηλίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
399solutions Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 Thanks φίλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdouka Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Ευχαριστώ κι εγώ από τη μεριά μου...έχει ακόμη αρκετή δουλίτσα το presta στο ελληνικό κομμάτι και πρέπει να βάλουμε όλοι ένα χεράκι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordshop Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 Το Prestashop χρησιμοποιεί την επέκταση FPDF για την παραγωγή των PDF στα τιμολόγια που παράγει. Στη μορφή που βγαίνει μέχρι και την έκδοση 1.4.χ δεν υποστηρίζει ελληνική γραμματοσειρά, την οποία θα πρέπει να προσθέσουμε εμείς. Πρώτα κατεβάζουμε το συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει τα απαραίτητα αρχεία γραμματοσειράς. Περιέχει 4 αρχεία. 2 αρχεία php και 2 αρχεία που είναι συμπιεσμένα με κατάληξη .z Αυτά τα 4 αρχεία θα πρέπει να τα ανεβάσουμε στο server, στο φάκελο tools/fpdf/font/ (τα αρχεία .z δεν τα αποσυμπιέζουμε) στη συνέχεια, στο Back Office πάμε στην καρτέλα Παραγγελίες -> PDF επιλέγουμε Κωδικοποίηση : iso-8859-7 Γραμματοσειρά : arial_g και αυτό είναι όλο. αν δεν έχει επιλογή γραμματοσειράς την arial_g τότε δεν τα έχετε ανεβάσει σωστά στο φάκελο... λένε ότι από την έκδοση 1.5 του presta θα υποστηρίζεται εξαρχής το UTF και για τα PDF... εξαιρετική βοήθεια, ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darthkyle Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 πολυ καλο σε ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gsar10 Posted April 30, 2012 Share Posted April 30, 2012 Ευχαριστώ πολύ, δούλεψε αμέσως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gsar10 Posted May 18, 2012 Share Posted May 18, 2012 Ευχαριστούμε για την προσφορά σου "ngalfas" Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στην εκτύπωση τιμολογιών. Στο Orders > Ivoices αν πάω να εκτυπώσω πχ τα τιμολόγια του τελευταίου μήνα παίρνω το error: "FPDF error: Undefined font: arial_g B" Ξέρει κανείς τι παίζει; Εχω και γω το ιδιο πρόβλημα. Ανακάλυψα οτι εμφανλιζεται μονο οταν εχεις απενεργοποιημένα τα Αγγλικά και έχεις ενεργοποιημένα μόνο τα Ελληνικά. Μεχρι τώρα δεν έχω βρει άκρη. Πρέπει να έχει σχέση με την bold γραμματοσειρά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cirrus3d Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Εγώ έλυσα το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο: http://www.prestashop.com/forums/topic/153951-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8D%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-pdf/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcakis Posted May 30, 2012 Share Posted May 30, 2012 Εχω την 1.4.7.3 μου δούλεψε ρολόι . Ακολούθησα ακριβώς τα βήματα και τα αποτελέσματα ήταν σωστά. ngalfas να΄σαι καλά, τα θερμά μου συγχαρητήρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikis Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 Βρε παιδιά τι να τα κάνετε τα invoices που παράγει το Presta? Αφού δεν έχουν ψηφιακή υπογραφή από φορολογικό μηχανισμό άχρηστα δεν είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxtak Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 καλησπέρα. Στην 1.5.0.17 πως λύνουμε το πρόβλημα?? Δεν είδα να υπάρχει τα tab pdf για να αλλάξουμε την γραμματοσειρά. Υπάρχει καμιά ιδέα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosDelpaso Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 παιδια εχω την τελευταια εκδοση και μου τα βγαζει και μενα ???????? ετσι κάποια βοήθεια ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kogkalidis Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 Ρε μάγκες.. Έχω 1,5 RC1 και δεν μπορώ να μεταφράσω το τμήμα PDF μου βγάζει 500 server error.. Τι μπορεί να φταίει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Site-View Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 δεν σου έχουν δώσει πρόσβαση από το server να κάνεις post εντολές, μίλα με αυτόν που σου φιλοξενεί της σελίδες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kogkalidis Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Σίγουρα είναι αυτό; Διότι τα άλλα τμήματα μπορώ να τα μεταφράσω κανονικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Site-View Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Όταν παρουσιάζετε τέτοιο λάθος συνήθως είναι αυτό, τώρα από εκεί και πέρα θέλει ψάξιμο, πάντως μίλα μαζί τους γιατί αυτοί μέσα απο το firewall μπορούν να δουν γιατί σου πετάει τέτοιο λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts