murathan Posted June 18, 2011 Share Posted June 18, 2011 Merhabalar;www.siteadı.com/11-kategoriismi/22-ürünismi şimdi açtıgım her kategori ve üründe kategori başında bulunan kategori id ve ürün id yer alıyor ben bunları yoketmek istiyorum.www.siteadı.com/kategori/ürünismi şeklinde olmasını istiyorum bunun için ne yapmam lazım? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Merhaba;Bunun şu anki prestashop sürümlerinde yapman mümkün değil. Çünkü bu rakamlar ID değerleri olarak nesne sorgularında kullanılıyor. Fakat sizin istediğiniz gibi olması teknik açıdan mümkün. Sunucuya biraz ek yük getirecektir ama yapılır. Wordpress bu şekilde çalışıyor. Veri tabanındaki Ürün ve kategori adı kolonlarını Unique yapıp Link.php sınıfında bir takım editlemelerle yapılabiliyor. (daha önce denedim çalıştı ama performansı çok etkiledi) Ama daha önce bunu prestashop team e iletmiştim. Gelecek özellikleri listesinde vardı zaten. Sanırım performans sorunu yaratmasın diye şu an akıya alınmış. İşin açıkçası çok önemli birşey değil bu. Arama motorları için bir iki karakter fazlalığı birşey değiştirmez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts