Jump to content

EAN

Barbar

Recommended Posts

Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit, co to znamena EAN kód?
Rád bych to zařadil do feedu pro zbozi.cz a heureku.
V nápovědě na seznamu píšou:
"
nepovinné (doporučujeme jej ale uvádět)
Kód výrobku EAN13 – musí se jednat o validní kód včetně kontrolní číslice. EAN kód výrazně napomohá správnému napárování do skupin výrobků. Element je možné opakovat."

Na SEZNAMU.CZ došlo prý k nějakému přeindexování a to způsobilo, že zboží z našeho shopu se zobrazuje na nezajímavých pozicích. Například když zadám klíčové slovo VIDEOTELEFON, tak v minulosti jsme se zobrazovali na první stránce, kde byly všechny námi nabízené videotelefony. Teď v součastné době je jeden na třetí stránce a jeden na asi desáté. Zbytek videotelefonů se vytratil nekam do neznáma, skončil jsem s prohledáváním asi na 25. stránce.
Dále připomínám, že máme placené prokliky, tak že by se zboží mělo zobrazovat v předních pozicích.

Moc prosím o radu a o pomoc.

Nechtěj po mě, abych si o tobě myslel ošklivý věci.
Ean kod je to, co pípaj v kauflandu na pokladně.
99% výrobků je má od výrobce.
Ty to vezmeš
Za A: v datech od výrobce/dodavatele
Za B: pokud je nemáš koupíš čtečku čárovejch kodu a doplníš

A mimochodem, to že si platíš proklik nemusí znamenat první pozici, může totiž bejt 30dalších, který si taky platěj/třeba i víc/ a jsou před tebou

jj to vim, ale zmenilo se to takhle ze dne na den. neco vyvádeli na Seznamu. Volal jsem tam a bylo mi receno ze doslo k nejakemu preindexovani a ze musim upravit feed aby byl lepe dohledatelny pro roboty. Respektive to zbozi. muzu ti ten feed poslat aby jsi na nej kouknul prosim?

mam taky modul kterej mi generuje feed. Zajimalo me jen jak do nej dostanu ten EAN.
Jsem v tomhle zacatecnik a veskery upravy delam pomoci fora a nebo formou pokus omyl. No nic, jdu teda skouset.

EAN je uložený v tabulce ps_product, v poli ean13. Ten kód musí dodat výrobce nebo obchodník, protože všechny kódy jsou evidované, aby byly jediněčné na celém světě. Nená ovšem žádný jiný význam než pro tisk etiket a následné snímání čtečkou. Pro označení zboží se nehodí, protože ne všechny výrobky ho mají.

EAN je uložený v tabulce ps_product, v poli ean13. Ten kód musí dodat výrobce nebo obchodník, protože všechny kódy jsou evidované, aby byly jediněčné na celém světě. Nená ovšem žádný jiný význam než pro tisk etiket a následné snímání čtečkou. Pro označení zboží se nehodí, protože ne všechny výrobky ho mají.

Jen taková vsuvka o té jedinečnosti. Kdysi jsem po tom pátral a evidovaných je cca 50% EANů. Zbytek je vlastní tvorba, jelikož registrace není zdarma. Jediný co je potřeba dodržet tak je na konci kontrolní součet. Pak si může každý vymyslet svůj EAN, pokud to zboží nemá vůbec. Je to spíš při prodeji, pro menší pravděpodobnost záměny zboží ( prodavačka u pokladny atd. )....

Pravda pravdoucí. To, že si EAN různí experti vykládají tak, že si to číslo mohou vymyslet a neplatit poplatky, je jiná věc. Pokud s vymyšleným EAN někdo dodává svoje zboží, tak je diletant. Pro vlastní potřebu se to ještě dá trochu zdůvodnit. Ale s takovými čísly by pak neměl jít veřejně na zbozi.cz.