Mamejeradi.cz Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Zdravím.je tu někdo, komu shop opravdu jede a je plátcem DPH??Já jsem na cca 200-250 objednávkách měsíčně a spadl jsem do dph.Jde o to, že jsem byl za účetní s dokladam za duben.Cca 30přijatejch faktur, 232 vydanejch.A ona říkala, že mám strašně faktur, že to takhle nemá ani benzínková pumpa, kterým taky dělá účtnictví. Kdyby na každý prodaný cigára dělali doklad, tak se zblázněj.Že při tolika dokladech budu dělat jen na účetnictví.Mám třeba objednávku za 50kč na níž je marže třeba jen 6kč.Z těch se musí dát něco na nánjem, něco na obal, něco na tisk faktur(dvě, jedna zakazníkovy, jedna účetní), zaplatit účetní za to že ji za eviduje, něco na telefon a něco na elektřinu. však to znáte...Účetní říká, že jde u drobného prodeje (což dělám já, prodávám konovým zákazníkům) udělat třeba týdenní uzávěrka, kde se sečtou všechny prodaný věci a hodí se to na jeden příjmový doklad(fakturu) a ten se zaúčtuje.Ušetří se náklady na vše(tisk, práce účetní) tisknout naráz 250 faktur je fakt zážitek....Má tohle někdo z Vás nějak ošetřený??Asi přez nějaký účetnictví??Jde to nějak naučit prestu?Modul, kterým tu uzávěrku udělám?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Nevím, nevím. Účetní si nechávají většinou platit od dokladu a v tom bude asi její problém. Cena účetní vyjde na příliš mnoho.Já myslím, že jinak než přes jednotlivé faktury to dělat nejde, protože u každé objednávky (faktury) je potřeba sledovat její zaplacení a to se u jednoho souhrnného dokladu nedá evidovat. Taky nevím, jestli by nějaká souhrnná faktura splňovala zákon u účetnictví, resp. evidence pohledávek.Já bych to řešil hromadným importem objednávek do účetnictví a sehnáním účetní, která nebude řešit každý doklad. Však bude většina zaúčtování stejná a nemusí se nijak složitě kontrolovat.Tisknout 250 faktur asi bude nutné. Jednou jsem šel okolo sídla T-Mobile a měli na vytištěné faktury vyčleněný jeden obrovský sklad. Možná by to šlo řešit hromadným tiskem faktur s úsporou místa (ale vytištěnými všemi náležitostmi dokladu) v jedné velké souvislé stránkové řadě (více faktur na stránku). Link to comment Share on other sites More sharing options...
djjohnny Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 No tak takyto problem mam aj ja.Ibaze ja som si na to zamestnal jednu pracovnicku ktora mi vedie aj uctovnictvo aj riesi objeednavky.A s tymi fakturami to je fakt hustee. Denne spotrebujem plno papiera na nalepky, adresy faktury atd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted June 7, 2011 Author Share Posted June 7, 2011 Jde udělat denní/týdenní uzávěrka a zaúčtovat to jako jeden doklad.Myslíš, že na benzínce, když prodají sušenku tak ji dávají do účetnictví jako jden doklad?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djjohnny Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Sak jasne, robieva sa mesacna uzavierka.Ak mas pokladnu tak sprav doklad cez pokladnu a daj ho do zasielky.Uz som to tak videl. A nemusis posielat faktury ale bloky z pokladne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted June 7, 2011 Author Share Posted June 7, 2011 Nemám pokladnu, ale zadal jsem si objednávku na modul do presty ktrej mě tu uzávěrku udělá. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Máme několik e-shopů už několik let. Prestu krátce. Ale řešíme to přes účto Pohoda. Někde se stahuje objednávka ručně někde samo. Účto to samo zaúčtuje, faktury se posílají emailem. Jako dělat doklady v Prestě a pak je někam přenášet to musí být sebevražda. Příjde mi to že pak děláš dvojmo.Takhle udělám doklad v účtu, pošlu mu to v @, tisknout doklady se už nemusí ( kopie ), takže nepotřebuju moc papíru, nastavený to mám že se to samo zaúčtuje ( moc tomu nerozumím ), 1x za měsíc přijde účetní, něco tam udělá a za půl hodiny vypadne DPH, projede to jestli je vše OK a je to. Platím ji paušálně.Ale klidně si nechám poradit. není to taky idealní. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted June 7, 2011 Author Share Posted June 7, 2011 Kolik dáváš účetní při jákým obratu(klidně do pm) Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 jsem to ladil několik let. optimalizovat výdaje je celkem náročný. potřeba se nad tím zamyslet co je zbytečný a co ne. Taky je potřeba se podívat na to, co se udělá ,, samo " a kolik to ,, samo " mně stojí. Zatím jsem nepřišel na jinou variantu než mít to účto jedno na všechno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts