Amadek Posted January 17 Share Posted January 17 Standardowo w PrestaShop mamy do dyspozycji moduł ps_emailsubscription który pozwana nam zbierać adresu email subskrybentów, przeglądać je oraz wyeksportować. Nie możemy wysyłać mailongu bezpośrednio z poziomu PrestaShop. Musimy się wspomóc albo dodatkowymi wtyczkami albo zewnętrznymi serwisami mailingowymi takimi jak mailerlite.com czy mailchimp.com. Serwisy te mają swoje wtyczki i pozwalają na integrację z PrestaShop. Poszukuję rozwiązania które pozwoli mi automatycznie zarządzać adresami email w kilku scanariuszach: 1) Standardowo klient zapisuje się do newslettera poprzez formularz w sklepie PrestaShop lub podczas składania zamówienia. Mamy więc jego email w bazie subskrybentów. Klient który założył konto w naszym sklepie może się wypisać z mailingu w panelu klienta. Zależy mi na ty, aby bazę adresów email automatycznie synchronizować z serwisem mailingowym (np mailer lite). Klient zapisany jest dodawany automatycznie z klient który się wypisze jest usuwany z bazy. 2) Serwisu mailingowe dodają do każdej wiadomości, najczęściej u dołu, przycisk "Usuń mój adres email". Przycisk ten prowadzi do strony serwisu mailingowego (np. mailerlite). Chciałbym aby taki klient automatycznie był również usuwany z bazy w PrestaShop. Chciałbym was zapytać czego Wy używacie do mailingu i jakie macie doświadczenia z automatycznym zarządzaniem adresami email? Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted February 3 Share Posted February 3 Cześć, najlepsze dla tego typu serwisy to: https://www.getresponse.com/pricing oraz https://www.mailerlite.com/pl Obie opcje pozwalają na zarządzanie kontaktami. Po api możesz napisać wtyczkę która zachowa się jak oczekujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts