Jump to content
  • 0

Czyszczenie pozostałości po Allegro X13

Mabcin

Question

Cześć,
Przenoszę sklep na nową wersję. Na wstępie chciałem go przeczyścić ze zbędnych rzeczy które się nazbierały przez lata.
Do nowego sklepu chciałem przenieść użytkowników i ich zamówienia. 
Kiedyś posiadałem moduł Allegro od X13 i zostały po nim śmieci statusu zamówień itp. Zamówień z ich statusami było może ze 2 (testowe).
Po odinstalowaniu modułu niestety statusy zamówień w zakładce Zamówienia -> Statusy pozostały. Czy można je jakoś ręcznie usunąć żeby nie narobić bałaganu? 
Czy tym dwóm testowym zamówieniom powinienem zmienić status wcześniej np. na Anulowane (domyślny status presty) i dopiero wtedy usunąć status "Allegro - płatność anulowana" pochodzący z byłego modułu X13?

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Widocznie te statusy mają ustawione w bazie "unremovable" i nie da się ich ręcznie skasować, trzeba by bezpośrednio w bazie danych.

Ale w sumie to właśnie mi podsunąłeś pomysł na nową funkcję do modułu czyszczącego - usuń nigdy nieużyte statusy zamówień. To mogłoby tutaj pomóc, ale trzeba by z tym ostrożnie :)

Nie wiem co jeszcze ten moduł może po sobie pozostawić, ale raczej większość rzeczy powinna zostać odinstalowana w momencie odinstalowania modułu.

• Like 1