Jump to content
  • 0

Powolne zapisywanie produktów w BO

Tomasz_G7

Question

Witam.

Problem jak w temacie. Na zapis zmodyfikowanego produktu czekam ponad minutę. Dzieje się tak od kilku dni, mimo, że nie wprowadzałem żadnych zmian w ustawieniach.

Wersja PS 1.6.1.4 (tak, wiem, że stara).

Proszę o pomoc, praktycznie nie da się pracować w tej sytuacji.

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

W pierwsze kolejności bym sprawdził wersję php czy nie zwiększyli czasami ustaw php5.6 ewentualnie 7.1, wygląda jakby był problem zapisu do bazy danych sprawdź na serwerze czy czasami nie przekroczyłeś rozmiaru msql ewentualnie zoptymalizuj zmniejsz bazę danych w sklepie.

• 0

Niestety zmiana w klasie Tools nie pomogła.

Wracam do ustawienia na true.

Zaobserwowałem jeszcze pewną prawidłowość. Jeżeli wprowadzę zmianę i kliknę klawisz ZAPISZ lub ZAPISZ I ZOSTAŃ to w czasie oczekiwania gdy kręci się kółko/klepsydra, użyję kombinacji CTRL+R, to strona przeładowuje się już z wprowadzonymi zmianami. Dla mnie to wygląda, jakby zmiany się zapisywały, ale strona się nie przeładowywała. I jeszcze jedno: w czasie oczekiwania na zapisanie, gdy najadę kursorem na zapisz lub zapisz i zostań, to te klawisze są przyjmują kolor jasnoniebieski, tak jak po najechaniu na nie kursorem podczas edycji. Może to nie ma znaczenia, ale...