alemoto Posted December 3, 2024 Share Posted December 3, 2024 (edited) Cześć, chciałbym zmienić domyślny widok produktów z grid na list. Znalazłem odpowiedni folder z kodem grid/list ale nie wiem co zrobić by widok uległ zmianie. W folderze custom.js mam kod gdzie jest grid/list - nie wiem czy na 100% on odpowiada za ten widok ale nigdzie indziej go nie znalazłem. Dodam że szablon jest niestandardowy. Czy jest możliwa jakaś prosta zmiana by zmienić domyślny widok? Gdyby był ktoś chętny zerknąć to poniżej jest część kodu. function bindGrid() { var display_product= getCookie('display_product'); if(display_product=='list') display('list'); $(document).on('click','#grid',function(e){ e.preventDefault(); display('grid'); }); $(document).on('click','#list',function(e){ e.preventDefault(); display('list'); }); } Edited December 4, 2024 by alemoto (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 alemoto Posted December 4, 2024 Author Share Posted December 4, 2024 (edited) Rozwiązanie: Poprawiony kod w pliku global.js lub custom.js W moim przypadku kod był w custom.js Widok produktów automatycznie zmienia się z domyślnego grid na list. function bindGrid() { var display_product = getCookie('display_product'); if (display_product === 'list' || !display_product) { display('list'); } else { display('grid'); } $(document).on('click', '#grid', function(e) { e.preventDefault(); display('grid'); }); $(document).on('click', '#list', function(e) { e.preventDefault(); display('list'); }); } Edited December 4, 2024 by alemoto (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
alemoto
Cześć,
chciałbym zmienić domyślny widok produktów z grid na list.
Znalazłem odpowiedni folder z kodem grid/list ale nie wiem co zrobić by widok uległ zmianie.
W folderze custom.js mam kod gdzie jest grid/list - nie wiem czy na 100% on odpowiada za ten widok ale nigdzie indziej go nie znalazłem.
Dodam że szablon jest niestandardowy.
Czy jest możliwa jakaś prosta zmiana by zmienić domyślny widok?
Gdyby był ktoś chętny zerknąć to poniżej jest część kodu.
function bindGrid()
{
var display_product= getCookie('display_product');
if(display_product=='list')
display('list');
$(document).on('click','#grid',function(e){
e.preventDefault();
display('grid');
});
$(document).on('click','#list',function(e){
e.preventDefault();
display('list');