Jump to content

Bon rabatowy dołącza się do zamówienia mimo jego wyłączenia w Katalog --> Rabaty

sylwekb

Recommended Posts

Witam

W sklepie Prestashop 1.7.8.11 do zamówienia dołącza się kod rabatowy mimo wyłączenia w katalog -- > Rabaty

Czy ktoś miał podobny problem i wie co jest przyczyną i jak to wyłączyć. Pokazałem zrzuty

rabaty_wylaczone.jpg

kod_bonu.jpg

Edited by sylwekb
literówka (see edit history)

28 minut temu, sylwekb napisał:

Witam

W sklepie Prestashop 1.7.8.11 do zamówienia dołącza się kod rabatowy mimo wyłączenia w katalog -- > Rabaty

Czy ktoś miał podobny problem i wie co jest przyczyną i jak to wyłączyć. Pokazałem zrzuty

rabaty_wylaczone.jpg

kod_bonu.jpg

sprawdz czy nie masz jakiegoś override cart rules, dodatkowo zobacz w bazie danych czy jest rzeczywiście wyłączony (tabela cart_rules). 

• sylwekb changed the title to Bon rabatowy dołącza się do zamówienia mimo jego wyłączenia w Katalog --> Rabaty

Rabat jest aktywny mimo wyłączenia (sprawdzałem w panelu administracyjnym i phpmyadmin). Jakby sam się dodawał do koszyka przy każdym zamówieniu ale nie odejmuje kwoty od całkowitej kwoty zamówienia i to jest dobrze czyli tak jakby był wyłączony. Jest zarówno w panelu administracyjnym przy zamówieniu jak i w wiadomości e-mail zamówienia. Od dłuższego czasu nie korzystamy z rabatów i są wyłączone. Kojarzysz może co to może być za moduł, który nadpisuje? Mam standardowe moduły. Wersja Prestashop 1.7.8.11