sylwekb Posted November 8 Share Posted November 8 (edited) Witam W sklepie Prestashop 1.7.8.11 do zamówienia dołącza się kod rabatowy mimo wyłączenia w katalog -- > Rabaty Czy ktoś miał podobny problem i wie co jest przyczyną i jak to wyłączyć. Pokazałem zrzuty Edited Monday at 02:38 PM by sylwekb literówka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WisQQ Posted November 8 Share Posted November 8 28 minut temu, sylwekb napisał: Witam W sklepie Prestashop 1.7.8.11 do zamówienia dołącza się kod rabatowy mimo wyłączenia w katalog -- > Rabaty Czy ktoś miał podobny problem i wie co jest przyczyną i jak to wyłączyć. Pokazałem zrzuty sprawdz czy nie masz jakiegoś override cart rules, dodatkowo zobacz w bazie danych czy jest rzeczywiście wyłączony (tabela cart_rules). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwekb Posted November 8 Author Share Posted November 8 Wszędzie mam w phpmyadmin w tej tabeli active na 0 więc powinno być wyłączone, a niestety nadal dołącza. Czyściłem cache i to też nie pomaga. Co to może być jeszcze.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WisQQ Posted Tuesday at 10:45 AM Share Posted Tuesday at 10:45 AM Sprawdź moduły, czy któryś nie nadpisuje obsługi rabatów. Nie widzę innej możliwości, aby rabat był nadal aktywny pomimo jego wyłączenia niż jakiś override. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwekb Posted Tuesday at 11:03 AM Author Share Posted Tuesday at 11:03 AM Rabat jest aktywny mimo wyłączenia (sprawdzałem w panelu administracyjnym i phpmyadmin). Jakby sam się dodawał do koszyka przy każdym zamówieniu ale nie odejmuje kwoty od całkowitej kwoty zamówienia i to jest dobrze czyli tak jakby był wyłączony. Jest zarówno w panelu administracyjnym przy zamówieniu jak i w wiadomości e-mail zamówienia. Od dłuższego czasu nie korzystamy z rabatów i są wyłączone. Kojarzysz może co to może być za moduł, który nadpisuje? Mam standardowe moduły. Wersja Prestashop 1.7.8.11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwekb Posted Tuesday at 11:26 AM Author Share Posted Tuesday at 11:26 AM Na FTP-ie w katalogu override mam tylko jedno nadpisanie modułu. Czy może być gdzieś jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted Tuesday at 12:16 PM Share Posted Tuesday at 12:16 PM Proponuję wyłączyć pokazywanie kodu w koszyku w szablonie tpl. Powinno to na jakiś czas rozwiązać problem./templates/checkout/_partials/cart-voucher.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
WisQQ Posted Tuesday at 03:17 PM Share Posted Tuesday at 03:17 PM Pobierz sobie pliki z czystej wersji i porównaj cart controller czy nie występuje tam żadna modyfikacja. Nie korzystacie z żadnego zewnętrzego systemu cache? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts